2 Eylul 2008 tarihli konular

İftarda pide, sahurda kepekli ekmek

  • yaprak

Beslenme uzmanları, sindirimi kolay olduğu için iftarda ramazan pidesi, sahurda ise uzun süreli tokluk hissi veren kepekli ekmeklerin tüketilmesini önerdi.

Diyetisyen Gülen Akboyar, 13 saate yakın süre aç ve susuz kalacak olan oruçluların, iftarda ve sahurda yediklerine, içtiklerine çok dikkat etmeleri gerektiğini, aksi takdirde ciddi sağlık sorunları yaşayabileceklerini söyledi.

Havaların da sıcak seyrettiği şu günlerde oruç tutacakların günde 2-3 litre suyu mutlaka tüketmesi gerektiğine değinen Akboyar, yiyecek konusunda da seçici ve dikkatli olunması halinde sorunsuz bir ramazan geçirilebileceğini vurguladı.

psikoz hakkinda bilgi

  • faye

cogu kisinin bilmedigi milyonlarca insanin farkinda olmadan gecirdigi bi hastalik gecirdim kroniklesme sansi dusuk sukur kisa sureli psikoz biraz bilgil endirmek istedim herkesi..6 ay boyunca denetim altimdayim amac ufakta olsa kroniklesme riskini dusurmek..ellerim kollarim baglanarak hastaneye goturuldum ....cagin hastaligiymis yueni ogrendim..hicbir zihinsel problemim kalmadi fakat belki hayat boyu kalacak normalda heyacanlarimi sevgimi herseyi dorukjta yasarken azalma hissi var suan bunu nasil asacagimi bilmiyorum duygularim olmadi icin namazi dahi biraktim ne sevinebiliyor nede uzulebiliyo

Bir Kız Kulesi Macerası

  • monalisa

Sıradan bir hikâye değil bu; kendi hayat hikâyemde kayboluşumun hikâyesi… Anlatacak çok şey var aslında, ama anlatmam gerekenlerin bir çoğu halüsinasyon bir kısmı da simülasyon. Bilmenizi istediğim tek şey bu hikayenin bir başlangıcı olan her şey gibi zamanla değiştiği ve acizleşerek sonlandığı kadar gerçek oluşudur.