EMZİREN ANNENİN BESLENMESİ

EMZİREN ANNENİN BESLENMESİ:

Emziren anne yorulmamalı, mümkün olduğunca uyumalı, sert sporlar yapmamalı ancak her gün yürüyüş yapmalı ve sakin bir hayat sürmelidir. Hamileyken, günde 2500 kaloriye ihtiyaç varken, şimdi 3000 kaloriye ihtiyaç vardır. Bunun nedeni bebek 15 günlük olduğunda annenin ona 500 gr süt sağması gerekmektedir.

Bu ilave kalorileri elde etmek için

1. Kuvvetli bir sabah kahvaltısı (ballı, yumurtalı, tahıllı vs.) ve ikindi kahvaltısı yapmak,

2. Normal beslenmeye ilave olarak kalsiyumu, fosforu, protein bol besinler (süt, süt ürünleri, peynirler, yumurta, balık, et) ve vitaminli, minareli meyve ve sebzeler Yemek gerekmektedir.

3. Ancak anneye gereken sadece kalori değil aynı zamanda daha fazla sıvı ve daha fazla sudur. Çünkü anne sütünün % 90’ ı sudur. Bu da emziren annenin su ihtiyacını gösterir. Annenin günde ortalama 3 lt sıvı içmesi gerekmektedir.

4. Emzirmeye başlamadan önce annenin ulaşabileceği bir yerde bir bardak süt bulundurulmasın da fayda vardır. Emziren annelerin emzirirken ağzın kuruduğu bilinen bir durumdur.

Bebeğinizle ilgili önemli bilgiler:

Her sağlıklı bebek serbestçe hareket etme arzusu duyar. Kollarını rahatça oynatması, bacakları ile sağa sola tekmeler atması onun kaslarını güçlendirir.

Yedinci ve onuncu ay arasında bebeğinizi kendisini ilk atacağı adıma hazırlamak üzere emeklemeye başlanması gerekebilir. İyi havalarda zaman buldukça bebeğinizi dışarı çıkartın. Temiz hava ikinize de çok iyi gelecektir. Bebeğinizin iştahını açacak, vücudunu ısı değişiklerine alışmasını sağlayacaktır.

Çocuğunuzu güneşe çıkarmayı ihmal etmeyin, ama onu güneşte bıraktığınız süreye çok dikkat edin. Yeterli süre güneş de kalması onu8n güneş ışınlarında ki D vitaminin den yararlanmasın sağlayacak, fazla kalması ise ona acı verecek yanıklara yol açabilecektir. Güneşe çıkarken yanınıza bebeğiniz için bir şapka almayı unutmayın.

Konular