risalede esma zikri

risalede esma zikri


Malumumuz olduğu üzre insan ve yaratılan her birim birer Esma Terkibidir. İnsan da kendisinde açığa çıkan Esmaların tezahür dereceleri nispetinde değer kazanmaktadır. Esmaların açığa çıkışında ise belirli isimlerin tekrarı olan Esma Zikri çalışması hayati önem arzeder diyebiliriz.

“Şu küçücük insan bedeni içinde bütün kainatın fihristini,bütün rahmet hazinelerinin anahtarlarını,bütün ESMA’larının aynalarını dercetmek, nihayet derecede bir sanat güzelliği içinde bir hikmeti gösterir.”

“O münezzeh hüsün,o mukaddes cemalin cilvesinden,ESMAÜL HÜSNA’da belki her isimde çok gizli hazineler bulunduğunu işaret eder.”

“Ey gafil nefsim. Senin hayatının önemli gayeleri, fıtratında va’z edilen cihazlarının anahtarlarıyla İLAHİ KUDSİ ESMA’nın gizli definelerini açmaktır, Zatı Akdesi o ESMA ile tanımaktır.”

“İnsan manen ve sanaten bütün kâinatın kalbi, merkezi, bütün sanat mucizelerinin sergisi ve bütün ESMA’nın tecellilerinin mazharı, mihrak noktasıdır.”

“İnsan iman ile insanda açığa çıkan İlahi sanat ve Rabbani ESMA’nın nakışaları itibariyle kıymet alır”

“Ey devamı isteyen nefis! Daimi olan bir Zatın zikrine devam eyle ki devam bulasın. Ondan Nur al ki sönmeyesin. O’nun cevherine(manevi hazinesine) sadef(örtü) ol ki kıymetli olasın. O’nun zikir rüzgârına beden ol ki hayattar olasın. İLAHİ ESMA’LARINDAN HERHANGİ BİR İSMİNİN HAYTI ŞUAIYLA(IŞIN ÇİZGİSİYLE) TEMESSÜK ET(BİRLEŞ) Kİ YOKLUK DERYASINA DÜŞMEYESİN.”(1)

Konular