Kastelli'nin arabasının üzerinde beş ayrı haciz çıktı

Kastelli'nin arabasının üzerinde beş ayrı haciz çıktı


İstanbul Kadıköy'deki işyerinde önceki gün intihar eden Abidin Cevher Özden (75)'in ibretlik hayat hikayesinin ayrıntıları bir bir ortaya çıkıyor.



Son günlerinde maddî yönden iyice zor duruma düşen Özden'in 124 bin YTL'ye ulaşan borcu yüzünden kredi kartının kapatıldığı, 10 bankanın da alacak davası açtığı öğrenildi. Banker Kastelli'nin 24 yıllık koruması Ergün Şat ve şoförü Aygün Bektaş bu sonucu beklediklerini ifade ederek, "Maddî olarak bitmişti, özellikle son 1 haftadır psikolojisi çok bozuktu." dedi. Kastelli'nin kullandığı BMW marka otomobilinin üzerinde de 5 ayrı haciz olduğu öğrenildi. Şoförü, 3 aydır arabaya benzini bile kendi cebinden aldığını söyledi.

Banker Kastelli olarak bilinen Özden, ölmeden önce savcılığa, basına, hizmetçisine, eşine, ailesine ve işadamı Erdoğan Demirören'e olmak üzere 6 mektup yazıp 4 ayrı zarfa koymuş. İki mektuptan biri savcılığa hitaben yazılmış ve intiharından kimsenin sorumlu olmadığını belirtiyor. Basına hitaben yazdığı notta ise çok üzerine gelindiği için bunalıma girdiğini, haksız yere suçlandığını belirtip sitem ediyor. Eşi ve aile yakınlarına hitaben yazdığı iki mektup ise veda niteliğinde, hizmetçisine yazdığı notta 'Hanımağa' dediği eşi Mukadder Özden'e iyi bakmasını talep ediyor. Avukatına bıraktığı mektubunda hukuki işlerle ilgili yapılması gerekenleri anlatan Özden, son mektubunu ise son zamanlara kadar görüştükleri arkadaşı, işadamı Erdoğan Demirören'e yazmış. Mektupta, borçlarının ödenmesi için ricada bulunmuş olma ihtimali üzerinde duruluyor. Polisin el koyduğu mektuplar, Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı tarafından incelenmek üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kriminal Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. Avukatı Tufan Atlı, mektubun içeriği hakkında ayrıntılı bilgi vermezken, "Ölümünden sonra, benden yapmam gereken işlerle ilgili bilgi notları bırakmış. Şirketle ilgili borçları, hukuki işleri temizlemem için ricada bulunmuş." dedi.

İntihara ilişkin soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Dursun Yılmaz, Özden'in koruması ve şoförünün ifadesine başvurdu. Kadıköy Efes Çarşısı'nda kiracı olduğu ofisinde intihar eden Özden'in yanında çalışan 24 yıllık koruması Erkan Şat ve şoförü Aygün Bektaş, patronlarının nasıl intihara sürüklendiğini anlattı. İntiharın sürpriz olmadığını, bugüne kadar 5-6 defa kriz yaşadıklarını belirten Şat, şunları aktardı: "Cevher Bey, büyük badireler atlattı. Yalnız mücadele ediyordu. Ne ailesinden ne de arkadaşlarından hiç yardım görmedi. Defalarca maddi kriz yaşadı. Hepsinde mal varlıklarını satarak kurtulmayı başardı. Ancak artık elinde hiçbir şey kalmadı. Bizim bildiğimiz 10 civarında bankanın alacak davaları vardı. Alacağını ve borçlarını paylaşmazdı. Maddi durumu iyiyken 2 çuval tebrik kartı alırdı. Ama son zamanlarında, sayesinde çok iyi durumlara gelen arkadaşları telefonuna dahi çıkmıyordu. Erdoğan Demirören dışında hiçbir arkadaşıyla görüşmüyordu. Son bir haftadır psikolojisi iyice bozulmuştu. Daha önce de intihara teşebbüs ettiği için tedirgindik." Özden'in, içerisinde evrakların bulunduğu çantayı sürekli yanında taşıdığını dile getiren Şat, "Çantayı almadığı zamanlarda ters bir şeyler olduğunu anlardık. Geçen yıl intihara teşebbüs ettiğinde de yanında o çantası yoktu. Önceki gün işe geldiğinde de almamıştı. Yüzü bembeyazdı. Ofisine çıktığında endişelenip yanına gittik. Yalnız kalmak istediğini, mektup yazacağını söyleyerek aşağıya gönderdi. Aşağıya indik, aramızda bu durumu değerlendirirken silah sesi duyduk. Silah taşımayı sevmiyordu ancak bürosunda ruhsatlı silah bulunduruyordu. İntiharda kullandığı tabanca Smith Wesson 3.57 Magnum idi." şeklinde konuştu. Özden'i, "Çok onurlu bir insandı. Defalarca sıkıntıya düşmesine rağmen kimseden yardım istemedi." ifadeleriyle anlatan Şat, "Artık satacak hiçbir şeyi kalmamıştı. Oturduğu ev de eşinin üzerineydi." dedi. Banker Kastelli'nin yıllardır şoförlüğünü yapan Aygün Bektaş ise son 3 aydır düzenli olarak maaş alamadıklarını belirterek, "Cevher Bey'in maddi durumu çok bozulmuştu. 2005 model BMW arabasının üzerinde 5 ayrı haciz kararı vardı. Bu nedenle satılamıyordu. Arabanın yakıtını bile ben kendi cebimden karşılıyordum." diye konuştu.

Karacaahmet Mezarlığı'nda üvey oğlunun yanına defnedilecek

Abidin Cevher Özden'in cenazesi, bugün (Çarşamba) Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Üsküdar'daki Karacaahmet Mezarlığı'nda bulunan aile kabristanında üvey oğlu Hakan Bahadır'ın yanına defnedilecek. Kabristanın bahçıvanı Ergün Dağyeli, "Hakan Bahadır'a çok düşkündü. Her bayram gelir ve sepetlerle karanfil getirirdi." dedi. Geçen cuma ofisine gittiğini anlatan Dağyeli, "Çok sakindi ama rengi biraz soluktu." ifadesini kullandı. Bu arada 20 gün önce mezarlıkta bulunan 'Cevher Özden ve ailesi' yazılı mermeri, üvey oğlu Cemil Bahadır'ın 'Özden ve Bahadır ailesi' olarak değiştirdiği öğrenildi.

Melik Duvaklı, Mürsel Karadeniz; İstanbul

Konular