PEYGAMBERLERE İMAN

[b][color=blue]PEYGAMBERLERE İMAN

Peygamberlere inanmak imanın şartlarından biridir. Peygamberler, Allahü teâlânın emir ve yasaklarını insanlara bildiren elçilerdir. Peygamberlerin birine bile inanmamak veya şüphe etmek Allah korusun insanın imanını giderir. O hâlde, Peygamberlerin bildirdikleri şeylere, akla danışmaksızın inanmaktan başka çare yoktur.

Peygamberlerin sayıları belli değildir. 124 binden çok oldukları meşhurdur. Peygam-berlerin içinde 33 adedinin ismi şunlardır:

Âdem, İdris, Şît (Şis), Nuh, Hûd, Sâlih, İbrahim, Lût, İsmâil, İshak, Yâkûb, Yûsuf, Eyyûb, Şuayb, Musa, Hârûn, Hıdır, Yûşâ bin Nûn, İlyas, Elyesa’, Zülkifl, Şemûn, İşmoil, Yûnus bin Metâ, Dâvûd, Süleymân, Lokman, Zekeriyyâ, Yahyâ, Üzeyr, İsâ bin Meryem, Zülkarneyn, Muhammed (aleyhimüsselâm).

Bunlardan yalnız 28’inin isimleri Kur’ân-ı kerîmde bildirilmiştir. Şît, Hıdır, Yûşâ, Şe-mûn ve İşmoil bildirilmemiştir. Zülkarneyn, Lokman ve Üzeyr’in peygamber olup ol-madığı belli değildir. Zülkifl aleyhisselâmın ikinci adı Harkıl’dır. Bunun İlyas, İdris ve Zekeriyyâ olduğunu söyleyenler de vardır.




[url]www.turktakvim.com[/url][/color][/b]

Konular