KÖTÜ AHLÂKTAN KURTULMAK

[size=18px][color=olive]KÖTÜ AHLÂKTAN KURTULMAK

İnsana dünyada ve ahirette zarar veren herşey, kötü ahlâktan meydana gelmektedir. Yani, zararların, kötülüklerin başı, kötü huylu olmaktır. Hadîs-i şerîflerde buyuruldu ki:

• Allahü teâlâ indinde günahların en büyüğü, kötü huylu olmaktır.
• Sıcak su buzu erittiği gibi, iyi huylu olmak, insanın günahlarını eritir, yok eder. Sirke balı bozduğu, yenilmez hâle soktuğu gibi, kötü huylu olmak, insanın ibâdetlerini bozar, yok eder.
Haramlardan (şüphelilerden) ve günahlardan sakınmaya takva denir. Takva, ibâdetlerin en kıymetlisidir. Çünkü; birşeyi süslemek için, önce pislikleri ve kötülükleri yok etmek lâzımdır. Bunun için, günahlardan temizlenmedikçe, taat ve ibâdetlerin faydası olmaz. Hiçbirine sevap verilmez. Kötülüklerin en kötüsü ise küfrdür, yani kâfir olmaktır. Kâfirin hiçbir iyiliği, hayratı, hasenatı, ahirette faydalı olmaz. Kâfir olarak ölen Cennete hiç giremez. İmanı olmayanın hiçbir iyiliğine sevap verilmez.

Bütün iyiliklerin temeli haramlardan sakınmaktır. Herşeyden önce, buna çalışmak lâzımdır. Dünyada rahata ve huzura kavuşmak, kardeşçe yaşayabilmek, ahirette de sonsuz azaptan kurtulmak, sonsuz nimetlere ve saadetlere kavuşmak, ancak takva ile nasip olur.


türkiye takvimi

[/color][/size]

Konular