MÜSLÜMANIN VASIFLARI

[color=blue]MÜSLÜMANIN VASIFLARI

Hakiki Müslüman, İslâmiyetin emir ve yasaklarını iyi öğrenip, onlara titizlikle uyar. Çocuklarının, imanlı ve güzel ahlâklı yetişmelerine çok ehemmiyet verir. Onları, kötü arkadaşlardan ve zararlı yayınlardan korur. Kötü huylardan hiçbiri kendinde bulunmaz. Buna karşılık, bütün iyi huyları kendinde toplamıştır.

Hakiki Müslüman, ibâdetini tam yaparak, Allahü teâlâya olan şükran borcunu öder. İbâdetini, yalnız lâf olsun veya yasak ortadan kalksın diye yapmaz. İbâdetini, büyük bir arzu, istek ve sevgi ile yapar. Allahü teâlânın bize verdiği nimetler o kadar çoktur ki, O'na olan şükran borcumuzu ancak, O'na candan ibâdet ederek ödemeye çalışmalıyız. Başkasının hakkına riâyet etmek de ibâdettir. Cenâb-ı Hak, başkalarına fenalık edenleri ve üzerinde başkasının hakkı bulunanları, hak sahipleri affetmedikçe asla affetmez.

Hakiki Müslüman, anasına, babasına, hocasına, büyüklerine karşı son derece saygılıdır. Herkesle iyi geçinir ve kendisi ile iyi geçinilir. Kibirli değil, son derece alçak gönüllüdür. Kimse ile münâkaşa etmediği gibi, kimsenin de kalbini kırmaz. İffetli, cömert, iyi niyetli, şefkatlidir. Kimseye hile, hıyânet ve kötülük yapmaz. Vatanını ve milletini sever. Memleketin kânunlarına son derece saygılıdır. Onlara karşı gelmez. Âmirlerine itaat eder. Her bakımdan, iyi ahlâkıyla, çevresine örnek olur.

Böyle kimseler, ruhunun temizliği yanında, vücut temizliğine de çok dikkat eder. Kullandığı eşyalar, yiyip içtikleri, evi, çevresi hep temiz olur. Ayrıca güler yüzlü, tatlı dilli, vakur ve kibârdır.

Böyle olan Müslümanlar, dünyada rahat ettikleri gibi, ahirette de rahat ve huzûr içinde olurlar.



[/color]

Konular