İki yol...İki amaç...

[color=green][b]İki yol...İki amaç... [/b][/color]

[color=green][b]Sonsuz Mutluluk mu? [/b]

Müminin geçici ve kısa bir süre için kaldığı dünyadaki hedefi Yüce ALLAH'ın (Celle celaluhu) hoşnutluğunu kazanmaktır. Çünkü bir gün gelecek ve kesin olarak ölecektir. Yüce ALLAH'ın (Celle celaluhu) ( huzuruna çıkacak ve dünya hayatı boyunca yaptığı her şeyin hesabını eksiksiz olarak verecektir. Bu hesap da onu ebedi yıkmaya da büyük bir kurtuluşa taşıyacaktır.

[b]Cennete ya da cehenneme...
Ahiret sonsuz, dünya geçicidir [/b]

Bu dünyadan ahirete götürülecek tek şey ALLAH (Celle celaluhu) rızası için yapılmış olan salih amel ve ibadetlerdir. Müminin asıl hedefi de sadece ahirettir. İnsan dünya hayatında kendisine Rabbimiz tarafından sunulan nimetlerle denendiği için bunlardan faydalanırken de ALLAH (Celle celaluhu) rızasını gözetir.

[b]Bu dünya hayatı, yalnızca bir oyun ve '(eğlence türünden) tutkulu bir oyalanmadır'. Gerçekten ahiret yurdu ise, asıl hayat odur. Bir bilselerdi. [/b](Ankebut/ 64)


[b]Sonsuz hayat için ciddi çaba gerekir [/b]

[b]Mümin, yalnızca Yüce ALLAH'ı (Celle celaluhu) dost edinir. Ona güvenir, Ona teslim olur ve Onun yolunda ciddi bir çaba"[/b] gösterir. Bu çabasına karşılık Rabbimiz'in rızasını, rahmetini ve cennetini umar. Cennet, Yüce ALLAH'a (Celle celaluhu) ve ahirete

[b]"...kesin bir bilgiyle..." [/b](Lokman Suresi, 4) iman edenlerin yurdudur. Yüce ALLAH (Celle celaluhu) mümine ahirette sonsuz güzel bir yaşam vaat etmektedir.

[b]ALLAH, iman edenlerin velisi (dostu ve destekçisi)dir. Onları karanlıklardan nura çıkarır[/b] (Bakara Suresi, 257)


[b]Asıl nimet: [/b]ALLAH'ın (Celle celaluhu) rızasını kazanmaktır

Mümin ahiretteki sonsuz cennet hayatını hedefler. Tüm hayatı ALLAH'ın (Celle celaluhu) rızasını ve bu büyük[b] "kurtuluş ve mutluluk"[/b]u elde etmek üzerine kuruludur. Müminler için en büyük mutluluk dünya hayatında yaptıklarına karşılık Yüce ALLAH'ın (Celle celaluhu) rızası kazanmış olmaktır.

De ki: [b]"Size bundan daha hayırlısını bildireyim mi? Korkup sakınanlar için Rablerinin Katında, içinde temelli kalacakları, altından ırmaklar akan cennetler, tertemiz eşler ve ALLAH'ın rızası vardır. ALLAH, kulları hakkıyla görendir." [/b](Al-i İmran / 15)


[b]Sonsuz Pişmanlık mi? [/b]

İnsanların hesap verecekleri günü düşünerek hareket etmeleri ve o gün gelmeden önce nasıl yaşadıklarını samimi olarak düşünüp gözden geçirmeleri gerekmektedir.


[b]Geçici ve olana sarılmak akıl dışıdır [/b]

İnkar edenler, [b]"az bir yararlanma" [/b]dan (Al-i İmran / 197) başka bir şey olmayan dünyayı elde etmek için ellerinden gelenin[b] "en çoğunu" [/b]yaparlar. Fakat bu sonu hüsranla bitecek olan bir oyalanmadır.

[b]Dünya hayatı yalnızca bir oyun ve bir oyalanmadan başkası değildir. Korkup-sakınmakta olanlar için ahiret yurdu gerçekten daha hayırlıdır. Yine de akıl erdirmeyecek misiniz?[/b] (En'am / 32)


[b]Sonu olmayan cehennem azabı [/b]

Cehennem, insanın hayal gücünün alamayacağı kadar büyük acıların yaşanacağı bir yerdir. İnkarcıların şiddetle bağlandıkları bu dünya ise büyük bir aldanıştan ibarettir. Dünya kıyametle birlikte yok olacaktır, ama cehennem hep var olacaktır.

[b]inkâr edenlerin velileri ise tağut'tur. Onları nurdan karanlıklara çıkarırlar. İşte onlar, ateşin halkıdırlar, onda süresiz kalacaklardır.[/b] (Bakara / 257)

İman etmemiş olanlar için ölüm kesin bir yıkım ve felaketin başlangıcıdır. Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşayarak Yüce ALLAH'ı (Celle celaluhu) unutanlar, ölüm geldiğinde pişmanlık duyacaklardır.

[b]..."Kim ALLAH'ı bırakıp da şeytanı dost (veli) edinirse, kuşkusuz o, apaçık bir hüsrana uğramıştır." [/b](Nisa Suresi, 119)


[b]Sonsuz Pişmanlık [/b]

Kuran ahlakına uymayan her insan -ALLAH'ın (Celle celaluhu) dilemesi dışında- kıyamet günü büyük bir pişmanlık yaşayacaktır. Böyle büyük bir pişmanlık yaşamamak için insan şeytanın kendisini bu geçici dünya hayatı ile aldatıp oyalamasına izin vermemelidir.

[b](Şeytan) Onlara vaadler ediyor, onları en olmadık kuruntulara düşürüyor. Oysa şeytan, onlara bir aldanıştan başka bir şey va'detmez.[/b] (Nisa Suresi, 120)

[b]Onların barınma yerleri cehennemdir, ondan kaçacak bir yer bulamayacaklardır.[/b] (Nisa Suresi, 121[/color]

1 yorum

İki yol...İki amaç...

Maalesef ülkemizde dinimizin güzelliğini bilmeyen dinin ortaçağadetleri olarak yorumlayan Allah inancı olmayan insanlar fazlasıyla mevcut yazık yanlış yola sapan sözde müslüman olan ama müslümanlıkla alakası olmayan insanları Allah islah etsin ve yardım etsin

01.11.2007 - keceemre

Konular