Ernest Lawrence

Ernest Orlando Lawrence, Canton, Güney Dakota (ABD), 8 Ağustos 1901, tarihinde doğdu. Anne ve babası, Carl Gustavus ve Gunda (kızlık soyadı Jacobson) Lawrence Okulları Şefi olan babası, Norveç göçmenlerin çocukları. Ilk öğrenimini Canton Lisesi'nde, sonra St. Olaf College oldu. 1919 yılında onun Lisans alma, Güney Dakota Üniversitesi'ne gitti 1922 yılında Kimya. Ertesi yıl, Minnesota Üniversitesi MA aldı. Chicago Üniversitesi fizik yapıyor az bir yıl geçirdi ve onun doktora verildi 1925 yılında Yale Üniversitesi. Fizik Yardımcı Doçent olarak, Ulusal Araştırma Görevlisi ve üçüncü olarak, Yale Üniversitesi'nde ilk iki üç yıl daha devam etti. 1928 yılında University of California, Berkeley Fizik Doçent olarak atandı ve iki yıl sonra Berkeley'in en genç profesörü olan Profesör oldu. 1936 yılında ölümüne kadar bu mesaj kalan yanı Üniversitesi Radyasyon Laboratuvarı Direktörü oldu.

Dünya Savaşı sırasında o proje çok görev alarak, atom bombasının geliştirilmesi için hayati katkılarda bulundu. Savaştan sonra, bu konuyla ilgili 1958 Cenevre Konferansı'nda ABD delegasyonunun bir üyesi olarak atom bombası testlerinin durdurulması için uluslararası bir anlaşma elde etmek için girişimde rol oynamıştır.

Lawrence araştırma nükleer fizik üzerine yoğunlaştı. Ilk olarak iyonlaşma ve metal buharının iyonlaşma potansiyeli ölçümü oldu. 1929 yılında siklotron, yüksek voltaj kullanımı olmadan nükleer parçacıkları çok yüksek hızlara hızlandırmak için bir cihaz icat etti. Tamamen, bazı durumlarda, yeni öğeler oluşturmak atomları parçalanıyor, hızla hareket eden parçacıklar çeşitli elementlerin atomlarına bombardıman kullanılmıştır. Yüzlerce bilinen elementlerin radyoaktif izotopları da bulunmuştur. Üniversitesi Tıp Fiziği Laboratuvarı Direktörü oldu, erkek kardeşi Dr John Lawrence, siklotron tıbbi ve biyolojik uygulamaları eğitim onunla işbirliği yaparak kendisini Columbia Kanser Araştırmaları Enstitüsü danışmanı oldu.

Lawrence, siklotron daha büyük ve daha güçlü versiyonları inşa edildi. 1941 yılında mezonlar olarak adlandırılan yapay kozmik parçacıklar oluşturmak için kullanılan alet, ve daha sonra çalışmalar karşıt uzatıldı.

Lawrence en üretken bir yazardı: onun adını 1924-1940 döneminde, onun ilgi olağanüstü genişliği gösteren, 56 bildiri (31 / 2 kağıtları bir yıl ortalama) ortaya çıktı. O da bir elektrik kıvılcımı deşarj olayları incelemek için bir saniyenin üç milyarda biri gibi küçük zaman aralıklarında elde etmek için bir yöntem mucidi oldu. Buna ek olarak, elektron, doğanın temel sabitleri biri olan e / m oranının ölçülmesi için bir çok hassas bir yöntem geliştirmiştir. Çoğu eserinde, Physical Review ve Ulusal Bilimler Akademisi Tutanakları yayınlandı.

Onun birçok ödüller arasında Elliott Cresson Madalyası, Franklin Enstitüsü, Ulusal Bilimler Akademisi, Royal Society, Royal Physical Society, Faraday Madalyası Duddell Madalyası Hughes Madalyası Comstock Ödülü ve Enrico almış olabilir Fermi Ödülü. Liyakat Madalyası ile dekore edilmiş ve Legion of Honour Memuru idi. O üç Amerikan ve bir İngiliz üniversitesinden (Glasgow) onursal doktora yaptı. O, Amerikan ve yabancı birçok öğrendim toplumların bir üyesi ya da görevlisi oldu.

Lawrence Mayıs 1932 yılında, Yale Tıp Fakültesi Emekli Dekanı kızı Mary Kimberly Blumer evlendi. Onlar altı çocukları oldu. Onun Tekne, tenis, buz pateni ve müzik, kürek vardı. Palo Alto, California, 27 Ağustos 1958 tarihinde öldü.

Nobel anlatım, Fizik 1922-1941, Elsevier Publishing Company, Amsterdam, 1965