Philipp Lenard

Philipp von Lenard, 7 Haziran 1862 tarihinde Avusturya-Macaristan Pozsony1 (Pressburg) doğdu. Ailesi aslen Tirol gelmişti. O gittikçe Budapeşte, Viyana, Berlin ve Heidelberg Bunsen, Helmholtz, Königsberger ve Quincke altında fizik okudu ve 1886 yılında doktorasını aldı Heidelberg.

1892 Bonn Üniversitesi'nde bir privatdozents ve Profesör Hertz asistanı olarak çalıştı ve 1894 yılında Breslau Üniversitesi Profesörü Olağanüstü atandı. 1895 yılında Aix-la-Chapelle ve Heidelberg Üniversitesinde Teorik Fizik Profesörü 1896 yılında fizik profesörü oldu. 1898 yılında, Kiel Üniversitesi'nde profesör Ordinarius olarak atandı.

Çöktürülmüş su damlaları ve müttefik sorunları salınım ve 1894 yılında Hertz tarafından geride bırakılan Mekaniği İlkeleri yayınlanan bir bildiri yayınladı Lenard ilk iş, mekaniği alanında yapıldı.

Çok geçmeden, fosforesans ve photoiletkenliğin fenomenler ilgilenmeye başladı. Bu, karanlıkta görünen zayıf ışık, onun çocukluğundan beri onu vardı gizemli cazibe bir gelişme oldu, o varken, onun okul arkadaşlarının, onları ışıltılı yapmak için flor kristalleri ısındı; ve şimdi o astronom W. aldı Wolf, pyrogallic asit, alkali ve gelişmekte olan fotoğraflar için bisülfit ile karıştırılır parlaklık çalışma. O parlaklığı pyrogallic asit oksidasyon bağlı olduğu bulundu. Bu zamanda o da bizmut ile manyetizma çalışmaları yürütülen ve V. memleketi kasabasında fizik ilk öğretmeni olmuştu Klatt, işbirliği içinde, o, Pressburg Modern College, sözde kendini okudu Klatt birkaç yıl için çalışan olmuştu kalsiyum sülfür gibi aydınlık maddeler. Birlikte önceki aydınlatma sonra, kalsiyum sülfür, karanlıkta ışık uygular, ama kristalleri formu, bakır ve bizmut gibi ağır metaller, en azından bazı izleri içeriyorsa, hangi renk ve yoğunluğu ve süreleri parlaklık bağlıdır; oldukça saf, aydınlık değildir. Klatt Bu çalışma Lenard sonraki 18 yıl boyunca işgal altındaki bir alanda çalışma başlangıcı oldu.

1888 yılında, o Quincke altında Heidelberg'de çalışıyordu, Lenard, katot ışınları ile yaptığı ilk iş yapmıştı. O, daha sonra bu ışınlar ultraviyole ışık benzer ve o katot ışınları, ultraviyole ışık gibi, kuvars deşarj tüp duvarında bir pencere üzerinden geçecek olmadığını öğrenmek için bir deney yaptık Hertz tarafından düzenlenen görüş araştırdık. O bu olmaz bulundu, ama sonra, 1892 yılında, Hertz, Bonn Üniversitesi'nde asistan olarak çalışıyordu, Hertz, onu o uranyum cam bir parça alüminyum folyo ile kaplı yapmıştı keşif görmek denilen ve katot ışınları vurdu alüminyum folyo altında ışık oldu deşarj tüpü içine koymak. Hertz sonra ayırmak için, ince bir alüminyum plaka sayesinde, iki, biri saf bir devlet onları gözlemlemek katot ışınları hangi sıradan bir şekilde imal edildiği ve diğer alanlarda, mümkün olacağını önerdi hiç yapılmamıştı. Hertz, bunu yapmak için çok meşgul olduğunu ve Lenard bunu yapmak için izin verdi ve o "Lenard penceresi" büyük bir keşif yaptı o zaman.

Çeşitli alüminyum folyo ile pek çok deney, 1894 yılında, o zamana kadar, kuvars plaka, deşarj tüpü kapatmak için kullanılan bu onun büyük bir keşif yayımlamak başardı kalınlıkları sonra, ince bir alüminyum folyo levha ile değiştirilmesi olabilir sadece tüp içinde vakum korumak için yeteri kadar kalın, ama henüz katot ışınlarının geçmesine izin verecek kadar ince. Böylece katot ışınları incelemek mümkün oldu, hem de deşarj tüpü dışında neden floresan, Lenard o da katot ışınları bir desimetrenin sırasını mesafeler için hava yoluyla ve yayıldı yaptı ki deneyler sona erdi zayıflamış olmadan birkaç metre için bir vakum seyahat. Lenard, katot ışınları eter yayıldı inanan ilk takip Hertz, daha sonra 1895 yılında Jean Perrin çalışmalarının bir sonucu olarak bu görüşe terk rağmen, Sir JJ 1897 yılında katot ışınlarının eritrosit doğa kanıtladı Thomson, 1897 ve W. Wien.

Daha sonra Lenard Hertz fotoelektrik etkisi üzerine çalışmalarını genişletti. Yüksek vakum çalışarak, o gösteren bu etkinin doğasını analiz, sonra da bir elektrik alanı ile hızlandırılmış ya da geri zekalı olabilir, vakum yayılır metal elektron aldığı metal bir ultraviyole ışık düştüğünde, veya onların yollarını bir manyetik alan tarafından kavisli olabilir. O tam ölçümler öngörülen elektron sayısı, söylemek, onların kinetik enerji, hız, enerji, ışık tarafından yapılan ederken doğru orantılıdır bu sayı oldukça bağımsız ve dalga boyu ve artışlar sadece değişir gösterdi Bu azalır.

Bu gerçekler mevcut teorisi ile çelişiyordu ve 1905, Einstein kantitatif hukuk üretilen ve çok daha sonra Millikan doğrulandı ışık veya fotonlar quanta teorisi, gelişen kadar açıklanmayacak. Ancak Lenard keşfetmek ve bu yasa kendi adını ekleyerek Einstein affetti asla.

Lenard, onun çalışma sırasında elektronların hızı hızlandırıyor ve enerji ölçüm amacı, radyo elektrik tekniği günümüzde çok önemli olan "3-elektrot lamba" ilk model bir fotoelektrik hücre icat etmişti. "3-elektrot lamba" katot çok daha yüksek yoğunluk vakum akımları içine gönderme yeteneğine sahip bir beyaz-sıcak filament olan ise bu iki hücreleri arasındaki tek fark, Lenard Kullanıcı hücre elektronlar ışık ile katot alınan vardı ki oldu .

1902 yılında Lenard bir elektron bir gaz geçerken iyonizasyon üretebilir önce belirli bir minimum enerji olması gerektiğini gösterdi.

1903 yılında, o çok küçük olması ve geniş alanlarda ayrıldı "dynamides" dediği bir topluluğu olarak atom anlayışını yayınladı; kitle vardı ve elektrik dipollerin aykırı işareti ve iki eşit ücrete bağlı olarak hayal atom kütlesine eşit oldu. Atomun katı madde tüm atom bin milyonuncu hakkında, diye düşündü. Bu çalışma, elektronların Lorentz 'teorisine çok katkıda bulundu.

Daha sonraki yıllarda Lenard spektrum çizgilerin niteliği ve orijini okudu. Metal bir spektrum çizgileri, iki veya daha fazla farklı seri ve bu serinin dalga boyları arasında belirgin bir matematiksel ilişki olduğunu düzenlenmiş olabileceğini göstermiştir Rydberg, Kayser ve Runge, iş geliştirme, Lenard gösterdi atomun belirli bir değişiklik meydana gelmiş ve her dizi bu değişiklikler serisi belirlemek ve kaybedilen elektronların sayısına göre farklılaştırılmış.

Lenard, dahiyane bir experimentalist, ama bir teorisyen olarak daha şüphelidir. Bazı buluşları büyük olanlar ve diğerleri çok önemli idi, ama gerçek değerinden daha fazla iddia etti. Pek çok onur (örneğin verilmesine rağmen, 1905 yılında, 1942 yılında 1922 ve Pressburg Dresden, 1911 yılında Franklin Madalyası şimdi Christiania, Oslo üniversitelerinde fahri doktora aldı, 1933 yılında Alman Reich Kartal Shield ve) aynı yıl Heidelberg, Freeman seçildi, o gözardı olduğuna inanılan ve diğer birçok ülkede fizikçiler saldırıya neden bu muhtemelen açıklar. O ikna Hitler'in Nasyonal Sosyalist Partisi üyesi oldu ve ayrılmamış bağlılık sürdürdü. Parti, onu Aryan veya Almanca Fizik Başkanı yaparak cevap verdi. Yaptığı yayınlar arasında birkaç kitap: Ueber Aether und Materie (ikinci baskı 1911), Quantitatives Kathodenstrahlen (1918), Ueber das Relativitätsprinzip (1918) ve Grosse Naturforscher (ikinci baskı 1930) über.

, Katharina Schlehner evlendi von Lenard, Messelhausen May 20, 1947 tarihinde öldü.