Hendrik Lorentz

Hendrik Antoon Lorentz Arnhem, Hollanda, kreş sahibi Gerrit Frederik Lorentz ve karısının kızlık soyadı Geertruida kamyonet Ginkel oğlu olarak, 18 Temmuz 1853 tarihinde doğdu. O dört yaşında iken, annesi vefat etti ve 1862 yılında babasının Luberta Hupkes evlendi. O günlerde eğitim (Dalton yöntemini andıran, bir anlamda) daha fazla boş zaman dereceli okul, sadece akşam, sabah ve öğleden sonra okul saatleri var, ama etmedi. Bu şekilde, 1866 yılında, Arnhem (HBS) ilk lise açıldı, Hendrik Lorentz, yetenekli bir öğrenci olarak, 3. şeklinde yer almaya hazır. 5. formu ve klasikleri çalışmanın bir yıl sonra, 1870 yılında University of Leyden girdi onun elde Lisans 1871 yılında matematik ve fizik derecesi ve ışığın yansıma ve kırılma üzerine yazdığı doktora tezi hazırlarken, aynı zamanda, 1872 yılında bir gece okul öğretmeni olmak için Arnhem döndü. 1875 yılında, 22 erken yaşta, o onun doktora derecesi elde edilen ve sadece üç yıl sonra onun için yeni oluşturulan, Leyden Teorik Fizik Başkanı olarak atandı. Yurtdışında sandalye birçok davetler rağmen, o her zaman onun Alma Mater sadık kaldı. 1912 itibaren, o Teyler Fiziksel Bakanlar Kurulu "Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen" (Hollanda Bilimler Derneği) Genel Sekreteri ve Küratör olarak Haarlem bir çift işlevi kabul, onun için onun ünlü Pazartesi sabah dersler teslim Olağanüstü Profesör olarak Leyden az devam Hayatının geri kalanı. Teyler Vakfı ileriyi görebilen yönetmenleri, böylece onu daha da çok az kişi tarafından ulaşılabilir bilimin en tenha alemler hala onun kanatlarını izin rutin akademik yükümlülüklerden muaf olmak için onun eşsiz zihin etkin.

Onun bilimsel çalışmaları başından itibaren, Lorentz James Clerk Maxwell, elektrik ve ışık kuramı genişletmek için, onun görev olarak aldı. Zaten onun doktora tezi, daha sonra oldukça yeni olan bu bakış açısıyla ışık yansıma ve kırılma fenomen davrandı. Onun optik ve elektrik alanlarında temel eser maddenin doğası, çağdaş anlayışları devrim yaratmıştır.

1878 yılında, o, bir orta ve yoğunluk ve kompozisyon bunların ışık hızı arasındaki ilişki üzerine bir deneme yayınladı. Formülü, neredeyse aynı anda Danimarkalı fizikçi Lorenz tarafından önerilen Lorenz-Lorentz formülü olarak bilinen haline gelmiştir.

Lorentz, hareketli cisimlerin olayların çalışma için temel katkılar yaptı. Işık ve onunla bağlantılı olarak ortaya çıkan sorunların kapsamlı bir tez sapması, o AJ takip Tüm organları serbestçe nüfuz taşınmaz eter, varlığını Fresnel hipotez. Bu varsayım, hareketli cisimlerin elektrik ve optik olayların genel bir teorisinin temelini oluşturmuştur.

Lorentz bir elektron anlayışı kaynaklanıyor; onun dakika, elektrik yüklü parçacık tartıya olsun elektromanyetik fenomeni sırasında bir rol oynadığı görüşünün mümkün elektrik teorisi moleküler teori uygulamak ve geçen ışık dalgalarının davranışını açıklamak için yapılan hareketli, şeffaf organlar aracılığıyla.

Sözde Lorentz dönüşümleri (1904), masraflar arasında elektromanyetik kuvvetler hareketli cisimlerin büyüklüğü dakikalık bir daralma sonucu, hareket nedeniyle hafif değişiklikler tabi olduğu gerçeğine dayanıyordu. Sadece yeterince Michelson ve Morley deneyleri ile belirtildiği gibi, eter ile ilgili Dünya'nın göreceli hareket belirgin olmaması açıklıyor, ama aynı zamanda Einstein'ın özel görelilik teorisi için yolu açtı.

Çok iyi Lorentz seleflerinden yarım bıraktığı ve kuantum teorisi dayalı yeni fikirler verimli resepsiyon için zemin hazırlanmıştır tamamladı dünyanın önde gelen ruhu gibi tüm teorik fizikçiler tarafından kabul olduğu söylenebilir.

1919 yılında, o görevi, Hollanda, hidrolik mühendislik tüm zamanların en büyük eserlerinden biri Zuyderzee ıslahı sırasında ve sonrasında beklenen olabilir deniz suyu hareketleri çalışma Komitesi Başkanı olarak atandı. Onun teorik hesaplamalar, sekiz yıllık öncü çalışmalar sonucu, asıl uygulamada, en çarpıcı şekilde teyit edilmiş ve o zamandan beri hidrolik bilim kalıcı bir değer olmuştur.

Tüm dünyada onur ve ayrım ezici bir numara Lorentz bahşettiği. Uluslararası toplantılar, onun sevimli ve makul bir kişiliğe ve dillerin ustalıklı komut hesabı hem olağanüstü bir beceri ile ve ona göre fazla başkanlık vardı. Ölümüne kadar tüm Solvay Kongreler Başkanı oldu ve 1923 yılında Milletler Cemiyeti "Fikri İşbirliği Uluslararası Komitesi" üyeliğine seçildi. Bu Komitesi, dünyanın en önde gelen bilim adamları sadece yedi oluşan, 1925 yılında Devlet Başkanı oldu.

Kendi ülkesinde hükümet çevrelerinde büyük prestij sayesinde, Lorentz, bilimin önemi, ulusal üretimi için onları ikna etmeye başardı. Böylece nihayet baş harflerini TNO altında şimdi genel olarak bilinen örgütün yaratılmasına neden adım atılmamıştır (Uygulamalı Bilimsel Araştırma Hollandaca).

Lorentz büyük kişisel cazibesi bir adamdı. Düşünmeme, onun yolu kesişen ayrıcalığını kim vardı gerçekten ilgi dolu çok resim, o iki yaşına liderleri ve sıradan bir vatandaş kendini sevdirmişti.

1881 yılında Lorentz babası, JW Aletta Catharina Kaiser evlendi Kaiser, Güzel Sanatlar Akademisi'nde Profesör, daha sonra tanınmış Rijksmuseum Amsterdam (National Gallery) ve Hollanda ilk posta pulları tasarımcısı oldu Müzesi Müdürü oldu. Bu evlilikten iki kızı ve bir oğlu vardı. Büyük kızı Dr. Geertruida Luberta Lorentz, kendi hak ve evli Profesör WJ de Haas, Leyden Üniversitesi Kriyojenik Laboratuvarı (Kamerlingh Onnes Laboratory) Direktörü bir fizikçi.

Lorentz Haarlem 4 Şubat 1928 tarihinde vefat etti.