Arthur Korn

Fototelgraf – Foto Telgrafı İlk Kim Buldu

Arthur Korn 1870 – 1945

Arthur KornArthur Korn Fototelgraf – Foto Telgrafı İlk Kim Buldu 20 Mayıs 1870’de Almanya’da dünyaya geldi. 1903-1908 yılları arasında Berlin Üniversitesi’nde Fizik Profesörü olarak çalıştı. Ardından 1914-1936 yılları arasında Berlin Teknoloji Enstitüsü’nde profesör olarak çalışan ünlü Alman fizikçisi Korn Fototelgraf – Foto Telgrafı İlk Kim Buldu 1903’te Paris’te yapılan fototelgraf deneyleri ile tanındı. Arthur Korn Fototelgraf – Foto Telgrafı İlk Kim Buldu ilk faks gönderimini 1907’de Münih ve Berlin arasında yaptığı bir fotoğraf iletimi ile gerçekleştirdi.

1902’de ilk pratik fotoelektrik kopya sistemi Fototelgraf – Foto Telgrafı İlk Kim Buldu Alman kaşif Arthur Korn tarafından tanıtıldı. Korn’un sisteminin ticari kullanımı beş yıl sonra Almanya’da başladı. 1910 yılında Paris Fototelgraf – Foto Telgrafı İlk Kim Buldu Londra ve Berlin Fototelgraf – Foto Telgrafı İlk Kim Buldu telefon ağının üzerinden yapılan kopya iletimi yoluyla birbirine bağlandı.

Korn’un fototelgraf olarak adlandırılan çalışması İspanyol iç savaşında ve Rusya Fototelgraf – Foto Telgrafı İlk Kim Buldu Polonya Fototelgraf – Foto Telgrafı İlk Kim Buldu İtalya Fototelgraf – Foto Telgrafı İlk Kim Buldu Almanya gibi ülkelerin askeri çalışmalarında kullanıldı.

Arthur Korn

Arthur Korn Fototelgraf – Foto Telgrafı İlk Kim Buldu 39 yaşında ailesiyle birlikte Amerika’ya göç etti ve New Jersey’de bir enstitünün Elektrik Mühendisliği bölümünde öğretim görevlisi olarak çalıştı.