Pyotr Kapitza

Pjotr ​​Leonidovich Kapitsa, yüksek eğitim ve folklor araştırmaları çalışma, 9 Temmuz 1894, askeri mühendis Leonid Petrovich Kapitsa oğlu ve Olga Ieronimovna kızlık soyadı Stebnitskaia, Kronştad, Leningrad yakınlarındaki doğdu.

Kapitsa 1918 yılında yaptığı çalışmaları tamamlayarak, Petrograd Politeknik Enstitüsü Elektromekanik Bölümü AF Ioffe bölümü onun bilimsel kariyerine başladı. Burada, N.N. ile ortaklaşa Semenov, homojen olmayan bir manyetik alan ile etkileşim bir atomun manyetik an belirlemek için bir yöntem önerdi. Bu yöntem daha sonra ünlü Stern-Gerlach deneylerde kullanıldı.

1921 yılında AF Ioffe önerisiyle Kapitsa Rutherford ile çalışmaya Cavendish Laboratuvarı geldi. 1923 yılında güçlü bir manyetik alan bir bulut odasına yerleştirilmiş olduğu ilk deney yapılmış ve alfa-parçacık yolları bükme gözlemlenmiştir. 1924 yılında çok güçlü manyetik alanlar elde etmek için yöntemler geliştirdi ve 2 cm3 hacminde 320 kilogauss alanları kadar üretti. 1928 yılında direnç, çok güçlü bir manyetik alanlar yerleştirilir çeşitli metaller için manyetik alan lineer bağımlılık keşfetti. Cambridge Kapitsa onun son yıllarda düşük sıcaklık araştırma döndü. Düşük sıcaklıklarda elde etmek için zaman var ve adyabatik ilkesine dayanmaktadır (1934) helyumun sıvılaştırılması için yeni ve orijinal bir aparat geliştirdi yöntemleri eleştirel bir analizi ile başladı.

Kapitsa Cambridge Üniversitesi (1923-1926) Cavendish Laboratuvarı (1924-1932) Manyetik Araştırma Müdür Yardımcısı, Royal Society of Messel Araştırma Profesörü (1930-1934), Royal Society Mond Laboratuvarı Müdürü (bir Clerk Maxwell Öğrenci 1930-1934). RH Fowler ile Uluslararası Fizik (Oxford, Clarendon Basın) Monografları Serisi kurucu editörü oldu.

Nerede o güçlü manyetik alanlar, düşük sıcaklık fiziği ve kriyojenikler yaptığı araştırma devam ettiği Fiziksel Sorunları Enstitüsü düzenledi 1934 yılında Moskova'ya geri döndü.

1939 yılında özel bir yüksek verimlilik genişleme türbini kullanarak lowpressure döngüsü hava sıvılaştırılması için yeni bir yöntem geliştirdi. Düşük sıcaklık fiziği, Kapitsa sıvı helyum, helyum süperakışkanlık keşfi 1937 yılında açtı ve kağıtları bir dizi madde bu yeni devlet araştırıldı özelliklerini incelemek için bir dizi deney başladı.

Sırasında İkinci Dünya Savaşı Kapitsa onun alçak basınç genleşme türbinleri kullanılarak üretilen oksijen üretimi ve kullanımı hakkında uygulamalı araştırma yapan ve organize ve SSCB Bakanlar Konseyi bağlı Oksijen Sanayi Bakanlığı başkanlığında oldu.

1940 Kapitsa Geç fiziksel sorunlara tamamen yeni bir aralığı çevirdi. Planotron ve nigotron (1950 - 1955) yüksek güç jeneratörleri icat etti ve bir milyon K. üzerinde elektron sıcaklıkları sürekli yüksek basınç plazma deşarj yeni bir tür keşfetti

Kapitsa Fiziksel Sorunları Enstitüsü direktörü. 1957 yılından bu yana, SSCB Bilimler Akademisi başkanlığın üyesidir. Moskova Fiziko-Teknik Enstitüsü (MFTI) kurucularından biriydi ve şimdi düşük sıcaklık fiziği ve kriyojenikler MFTI bu öğretim Enstitüsü Koordinasyon Kurulu başkanı ve anabilim dalı başkanı. Deneysel ve Teorik Fizik ve barış ve silahsızlanma için bilim adamları Pugwash hareketi Sovyet Milli Komitesi üyesi Dergisi editörü-in-chief.

O, Akademisyen AN kızı Anna Alekseevna Krylova 1927 yılında evlendi Krylov. Bunlar, iki oğlu Sergey ve Andrei var.