Nokia, Uygulama Geliştiricileri Yarıştırıyor

Dünyanın önde gelen telefon üreticilerinden Nokia, uygulama geliştiricileri yarışmaya çağırıyor!

Tüm dünyada uygulamaların yarışacağı “Calling All Innovators 2010” yarışmasının Nokia Türkiye tarafından düzenlenen bacağında, Türkiye’deki Nokia kullanıcılarına özel yerel uygulamaları yarışacak. Yarışmacıların Web Runtime, Flash Lite, Qt ve Java ME geliştirme platformlarından yetkinliklerine uygun olanını seçebilecekleri ve kazananların cazip ödüllere sahip olacağı yarışmada katılımcılar, geliştirdikleri uygulamaları Ovi Mağaza’da yayınlayabilecek.

Gelecek vizyonunu mobil internet dünyasında gelişmeleri yönlendiren bir şirket olma hedefiyle yönlendiren ve yalnızca cihaz satan değil, cihazlarla birlikte navigasyon, müzik, mesajlaşma, ortam ve oyun alanlarında insanların hayatını kolaylaştıran ve renklendiren servisler de sunmak üzere hareket eden Nokia, bu doğrultuda dünyanın tüm uygulama geliştiricilerini davet ettiği bir yarışma başlattı. Tüm dünyada küresel uygulamaların yarışacağı “Calling All Innovators 2010” yarışmasının Nokia Türkiye tarafından düzenlenen bacağında da Türkiye’deki Nokia kullanıcılarına özel yerel uygulamalar yarışacak.

Nokia’nın zenginleşen geliştirme platformu seçenekleri, farklı yetkinliklere sahip geliştiricilerin Nokia cihazları için kolayca uygulama geliştirebilmelerini sağlıyor. Bu platformlardan Web Runtime ve Flash Lite, özellikle web ve zengin internet uygulama (RIA) geliştiricilerine mobil uygulama dünyasının kapılarını açıyor. Nokia Türkiye tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda kazanan yerel uygulama sahipleri, 1.’lik ödülü olarak 10,000 TL, 2.’lik ödülü olarak 5,000 TL, 3.’lük ödülü olarak da Nokia N97 mini gibi cazip ödüllerin sahibi olacaklar. Uluslararası yarışmada ise birinciye 30,000 USD, ikinciye 15,000 USD, üçüncüye 5,000 USD ödül verilecek. Yerel değerlendirmede ilk üç yarışmacıya verilecek ödüllerin yanı sıra ilk 10'a giren uygulamaların sahipleri de OVI Mağaza’da ücretsiz yayıncı hesabı açabilecekler.

Konular