Mekanik işleme merkezleri

C4000 güvenlik bariyeri ve M4000 çok ışınlı güvenlik bariyeri mekanik işleme hattı önündeki yükleme ve boşaltma istasyonuna operatörleri erişime karşı korur. Her iki koruyucu cihaz birlikte çalışmak üzere yapılandırılmıştır.

Boş bir kasa istasyona yerleştirildiğinde veya dolu bir kasa geri alındığında C4000 güvenlik bariyerinin ışınları bölünür ve M4000 çok ışınlı güvenlik bariyeri bunun üzerine koruyucu fonksiyonu üstlenir:

Robot kasaların yükleme ve boşaltma sırasında çalışmaya devam edebilir. Robot sadece M4000 kesildiğinde çalışmayı keser. Güvenlik cihazları, örn. UE440 gibi bir güvenlik arayüzü ya da UE4470 gibi emniyet kontrol aygıtları kullanılarak bağlanır ve değerlendirilir. IQ40 endüktif sensörleri kafeslerin istasyondaki mevcudiyetini sinyal ile bildirir.

i16 güvenlik anahtarı bir makinadaki kayar kapıyı kontrol eder. Kapı açıldığında makina derhal çalışmayı keser. Uzun yavaşlama ve durma sürelerine sahip makinalar i100 Lock gibi güvenlik kilitlemesi olan güvenlik anahtarları vasıtasıyla korunur. Sadece makinanın tehlikeli hareketi tamamıyla durduğunda güvenlik anahtarı kapının açılmasına izin verir. Bir kişisel koruyucu aygıt olan E100 etkinleştirme anahtarını kullanılarak, kapısı açık olan tehlikeli bir alanda bile süreçler güvenli bir şekilde izlenebilir. Artı/eksi düğmeleri kontrol edilecek hareket yönlerini etkinleştirir. Etkinleştirme anahtarı serbest bırakıldığında makinanın tehlikeli hareketi durur.

WT18-3 fotosel mekanik işleme merkezinin girişi önünde işlenecek bir parçanın mevcudiyetini algılayabilmek için yukarıdan bakar ve taşıma sisteminin beslemesini kontrol eder. Sensörün yerleştirme biçimi sensörü yağ bulaşmalarına karşı korur.

KIRIK ALETLER SİNYAL İLE KONTROL AYGITINA BİLDİRİLİR
WT12L laser fotosel bir mekanik işleme merkezinin şarjöründeki aletleri izlemektedir. Kırık aletler yenisi ile değiştirilmek üzere makina kontrol aygıtına sinyal ile bildirilir.

Yüzde 100 kalite kontrol için IVC-3D akıllı kamera altından geçmekte olan işlenecek parçanın üç boyutlu bir resmini çeker. Veriler ve sinyaller değerlendirme için üretilir. WL12L laser fotosel kamerayı kesinlikle doğru anda tetikleyerek bilgi almasını sağlar.

Bir LMS400 tarayıcı yükleme ve boşaltma robotuna monte edilir. Bu cihaz robot kol ile işlenecek parçaları taşıyan kasaların üzerinde hareket ettirir ve bu şekilde yüklenen ürünlerin üç boyutlu resmi üretilir. Robotun kıskacını doğru konumlandırabilmesi ve parçaları son derece hızlı bir şekilde çıkarabilmesi için, alakalı bütün veriler hızlı ve hassas bir şekilde bir değerlendirme programı vasıtasıyla robota gönderilir.

Konular