Geleneksel iki parçalı gövde yapısı, yerini monoblok dizayna bırakıyor

Redüktör teknolojilerindeki yeni gelişmeler hakkında bilgi veren ZET Redüktor San.ve Tic. A.Ş. Fabrika Müdürü Ahmet Özyazıcı, “Özellikle paralel ve konik dişli redüktörlerde kullanılan geleneksel iki parçalı gövde yapısı, yerini monoblok dizayn gövde yapısına bıraktı. Bu sayede eskiye göre mukavemet / ağırlık oranı arttırılarak daha küçük gövdelerde, daha yüksek torklar elde edilebiliyor” dedi.

ZET Redüktor San.ve Tic. A.Ş. Fabrika Müdürü Ahmet Özyazıcı kapak konumuza ilişkin sorularımızı yanıtladı:

Redüktör seçimi nasıl yapılmalı, en önemli seçim kriterleri nelerdir?
Redüktör seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta redüktörün tahrik ettiği mekanizmadır. Bunun yanında, redüktörün dur kalk sayısı, çıkış devri ve momenti gibi etkenler de redüktör seçiminde dikkat edilmesi gereken noktalardan bazılarıdır.

Redüktör kullanırken en yüksek verimi almak için dikkat edilmesi gereken etmenler hangileridir?
Redüktör kullanırken en çok dikkat edilmesi gereken nokta, redüktör montajının dikkatli ve titiz yapılmasıdır. Özellikle, montaj esnasındaki eksen kaçıklıkları redüktöre ve ömrüne zarar vereceği gibi sistemde de sıkıntılara yol açabilmektedir. Redüktörün belli periyotlarda yağ seviyesinin kontrolu ve değişimi de önemli bir etkendir.

Redüktör teknolojilerindeki en yeni gelişmeler hangileri?
Özellikle paralel ve konik dişli redüktörlerde kullanılan geleneksel iki parçalı gövde yapısı, yerini monoblok dizayn gövde yapısına bırakmıştır. Bu sayede eskiye göre mukavemet / ağırlık oranı arttırılarak daha küçük gövdelerde, daha yüksek torklar elde edilebilmektedir. En son teknoloji CNC dişli profil taşlama tezgahlarında elde edilen yüksek kalite düzeyi ve dişli profillerine uygulanan düzeltmeler sayesinde, dişlilerin yük taşıma kapasiteleri arttırılabilmektedir.

Sektörün en önemli sorunları nelerdir? Sektörün gelişiminin önündeki engelleri ve bu engelleri aşmak için sizin önerilerinizi öğrenebilir miyiz?
Sektörde yaşanan en önemli sorunların başında merdiven altı tabir edilen imalatçıların artması, kalitesiz ve ucuz ürünlerin piyasaya sürülmesi, yine benzer olarak kalitesiz Çin mallarının pazarda yerini almasıdır. Bu problemin aşılmasındaki en önemli anahtar, bilinçli müşteri oranının artması ve kullanıcıların kaliteli ve kalitesiz redüktör arasındaki farkı görebilmesidir.

Hizmet verdiğiniz başlıca sektörler neler?
Gerek seri olarak ürettiğimiz standart ürünler, gerekse proje bazlı özel redüktör uygulamalarımız, sanayinin her kesiminde uygulanabilmektedir.

“AZERBEYCAN’DAN İSPANYA’YA HER ÜLKEDE ZET REDÜKTÖR’ÜN BİR ÜRÜNÜ ÇALIŞIYOR”

Gündeminizi ve ileriye yönelik hedeflerinizi öğrenebilir miyiz?
Yurt içinde her yıl şubat aylarında düzenlenen WIN fuarları ile 19 Nisan tarihinde Almanya’da başlayacak olan Hannover Messe her yıl katıldığımız geleneksel fuarlarımızdır.

Firmamız bünyesinde yer alan, proje ve Ar – Ge Müdürlüğü bünyesindeki profesyonel kadrosu ile sürekli iyileştirmeler ve yeni projeler üretmektedir. Bunun yanında son teknoloji makine parkımız ve kalite laboratuarımız ile Azerbeycan’dan İspanya’ya kadar her ülkede ZET Redüktör’ün bir ürünü çalışmaktadır.

Konular