Çare Evlilik Ama..

Selamın Aleyküm Kardeşlerim, Herşey Gönlünüzce Olsun Kalbiniz Nurla dolsun.

Ben 19 Yaşında Kendi halinde bi Gencim,

Size müsadeniz olursa kendi sorunuma yanıt bulmak için, yazmak ihtiyacında bulundum, ve şunuda biliyorumki benim derdimden muzdarip, benim gibi bir çok kardeşimin olduğunun farkındayım, inşallah bu sorunuma bu mübarek yerde bi çözüm bulurum ve aynı zamanda da benim gibi kardeşlerimede dolayısıyla bi çözüm sağlamış oluruz,
Rabbim şimdiden Emeğinizin karşılığını misliyle versin inşallah.

Bismillahirrahmanirrahim.

Kardeşlerim, dediğim gibi yaşım 19, hepimizin olduğu gibi geçmişimizde bazı yanlışlara sapkınlıklara düşebiliriz (istimna, zina, haram vs vs) ve rabbimizin izni ile bunlardanda kurtulup tövbe edebiliriz, burada önemli olan yanlışın yanlış olduğunu anlayıp tekrarlamak değil, pişman olup tekrar yapmamak ve kattiyen uzak durmaktır,
velhasıl yaş ilerledikçe bişeylerin farkına varmaya başladık, ben fıtratım gereği sevgili olmaktan gerçekten uzak durmak isteyen bir insanım taa çocuk ken bile böyleydim diyebilirim. lakin artık yaşımız yavaş yavaş yerine oturmaya başlıyor, malesef çağımızın veyahut her nesilde gençliğin başına bela olmuş bu zina, haram ve şehvet hastalığından kurtulmak gerekir. Ama nasıl?

bu soruyu kime sorarsam sorayım cevabı Temiz ak pak bi evlilikten geçiyor denir. Doğru gerçektende öyle, evlilik olduğu zaman, gerçekten insanoğlu bu konuda rahatlıyor.

işte benim sorunumda burada başlıyor..


Evlenmek, gerçekten güzel bişe, Allahın buyruğudur. Ama nasıl yapıcaksın ?

sorunlar.

1. işin yok
2. askerlik
3. tahsil (bazan sorun oluyor)
yukardaki 3 madde bizde hasıl olduğunu varsayalım.

4. Evleneceğin kişiyi ara
5. birini buldun, aceba sana göremi?
6. anlaşmaya çalış

yukardaki 6 maddenin hâllolduğunu varsayalım

7. Aileler arası sorunları çöz

ve evlen..

kısaca bu saydıklarım, gerçekleşmeden bu sorunlar çözülmeden bu işleri yapmak gerçekten zor..

yaşım 19 demiştim aşağı yukarı bu dediklerimi yapmak bize rahat 5 yıla mal oluyor..
asıl sorunda zaten burada başlıyor

bu 5 yıl içerisinde, benim gibi gençler. zinadan, haramdan nasıl beri kalacak?
hadi haramdan uzak durdu diğelim..

istimna? masturbasyondan nasıl beri kalacak..

Allah celle ve celalühü Sizlerden Razı olsun

selam ve dua ile esen kalın...


3 yorum

Kalbi teşekkür

Allah inşallah yardımcınız olur kardeşim.derdinizi o kadar güzel anlatmışsınız ki...

30.06.2012 - fuurikan

Kardeşim seni iyi

Kardeşim seni iyi anlıyorum. Ben de maalesef o yaşlarda istimna, müstehcen video, sanal arkadaşlar gibi günahlara yenik düştüm. Bu alışkanlıklarımdan senelerce kurtulamadım. Şu anda 27 yaşındayım ve nişanlıyım. Haziran'da nasipse evleneceğim. Artık çok nadiren istimnaya başvuruyorum. İş dışındaki boş vakitlerimde spor yapıyorum ve nişanlımla birlikte vakit geçiriyorum. Müstehcen görüntülere bakmayı da neredeyse bıraktım. Sanal arkadaşlıkların hepsini nişanlımla ciddi bir yola girdiğimiz günde sildim. Tam bir sadakatle bağlandım.

Şimdi bakacak olursan ben de hala tam anlamıyla istimna belasından kurtulamadım. Haftada bir ya da iki haftada bir bu yola kendimi frenlemek adına başvurabiliyorum. Eskiden haftada iki üç olabiliyordu. Evlendikten sonra bırakacağımı umuyorum. Sen de bırakamıyorsan hiç değilse azaltmaya çalış. Çünkü bir anda bırakılamayacağını biliyorum. Bununla birlikte zararlarının da farkında ol. Evlendiğinde erken boşalma problemi yaşamak istemiyorsan istimnadan olabildiğince uzak durmalısın. Günah olduğunu zaten biliyoruz.

Sana boş vakitlerini olabildiğince doldurmanı ve sosyalleşmeni tavsiye edeceğim. Kendine güzel arkadaşlıklar bul. Spor yapmanı şiddetle tavsiye ediyorum. Boştaysan çalışman senin hem maddi hem de manevi çıkarına olur. Biliyorum ki ne kadar çok boş vaktin varsa bu hataya düşme ihtimalin o denli fazla olur.

Evlilik konusunu ise bu kadar kafana bence takma. Askerlik evlenmek için şart değil. Evlendikten sonra da askerliğini yapabilirsin. Fakat maaşlı bir işte çalışman şart. Bir yuva 40.000 TL'ye de kurulur, 10.000 TL'ye de kurulur. Maddi konulara fazla takılma. Kanaatkar bir insan bul, Allah da yardım eder de evlenirsin. Bununla birlikte evlilik kısmet işi. Hemen birini bulabilirsin ya da birkaç sene sonra bulabilirsin. Fakat acele edip olmayacak biriyle evlenme lütfen. Bu çok daha büyük bir hata olur. Allah sana da nişanlanıp evlenmeyi nasip etsin, selametle.

21.03.2012 - KarateKa

Allah razı olsun

Hocam cevabınızı çok sonra okuma fırsatı buldum, çok güzel özetlemişsiniz, değerli tecrübeleriniz adına. Rabbim hakkımızda hayırlısını eylesin, inşaAllah hakkıyla hakkını bulanlardan bu tür belalardan kurtulanlardan oluruz.. Evliliğinizide Rabbimden Utanmadan sıkılmadan Gururla yaşamanızı niyaz ederim.. sağlıklı bereketli seneler ömürler dilerim... selam ve dua ile

16.06.2012 - TurkeyHell

Konular