Günahla Gelen CENNET !

Efendimiz buyurdular:

- Kul işlediği günah sebebiyle cennete girer.

Bu nasıl olur deye soranlara:

- Çünkü işlediği günaha pişman olur ve daima ondan uzak kalmağa dikkat eder de bu sayede cennete girer, (İbni Mübarek)

Gene buyrulmuştur ki:

Günahtan tevbe eden, sanki hiç günah işlememiş gibidir.(İbni Mace)

- Göklere kadar yükselen günahı işleseniz de sonra nedamet etseniz Allahu Teala tevbelerinizi kabul eder. (İbni Mace)

Zina eden arkadaşlarım lütfen ümidinizi kaybetmeyin. Unutmayın ki bu sizin için bi sınav nasıl mı? Allah'ı unuttuğunuzda ve günah işlediğinizde ALLAH'ı hatırlıyorsunuz ve ona dönüyorsunuz İSLAM'ı araştırıyorsunuz, pişman oluyorsunuz gerçekten eskiye oranla dahada bağlanıyorsunuz daha da yükseliyorsunuz.
Unutmayın ki ALLAH belayı,musibeti ve insanı üzecek şeyleri kendisini hatırlatmak için verir bu ayetlerle sabittir. Eee o zaman tövbe edin yönelin ALLAH'a huzuru ve mutluluğu yaşamadığınız kadar yaşayacaksınız. Eskiyi unutun yepyeni bir hayata başlayın UNUTMAYIN Kİ ALLAH TÖVBE EDENİ SEVER !

EĞER GÜNAH İŞLEYİNCE DİREK CEHENNEMLİK OLUNSAYDI NİYE TÖVBE KAPISI AÇMIŞ RABBİM, NİYE DUA KAPISI AÇMIŞ ???

EĞER VERMEK OLMASAYDI, İSTEMEK OLMAZDI UNUTMAYIN !!!



6 yorum

ZİNA büyük günahlar

ZİNA büyük günahlar arasındadır ,eğer evli ve eşide bu günahına şahit olduysa öğrendiyse kul hakkına girer .
helallık alması eşinin gönlünü kazanması gerekir.cünkü eşine ait olan vaktini rızkını ve en mahrem şeylerini başkasıyla paylaşmış eşinin hakkına girmiştir.

ama eyer öğrenmediyse ve pişmen olupta tövbe ettiyse ,günahını acığa cıkarmamalı rabbinin affetmesi için her daim tövbe etmelidir .

Günahımıza şahitler tutmamalıyız. Tek şahidimiz Rabbimiz olmalıdır. Ona yönelmeliyiz. Ondan gizli kalacak hiçbir gizli yoktur. Zira acılar paylaşılarak azalır belki ama günahlar paylaşılarak affettirilmez. Günahların açıkça söylenmesi, günaha karşı olması gereken direnci kırar. Onun için örtülü kalmalı. perdeyi kaldırmadıkça kişi perdeyi kaldırmamalıdır. Günahını böbürlenerek anlatan günahının cezasını katmerleştirir.

Yüce , allah bütün Müslümanların günahlarını bağışladığı halde günahlarını ortalığa yayanları affetmez. Peygamberimiz günahını açığa vuranı ikaz eder ve şöyle buyurur: Adamın biri gece kötü bir iş yapar. Yüce allah o kişinin suçunu örter. Fakat o kimse sabah olunca rastladığı kişiye ben dün gece şöyle şöyle günah işledim, der. da geceleyin örttüğü bu suçu ortaya saçar. Açığa çıkarır. Artık bu gizli günah açıkça işlenmiş hale gelir..
unutmamamak lazım zina büyük günahtır tövbe edilirse umulurki rabbimiz affeder .ama gıybet etmek ondanda büyük günahtır .işte kul hakkı burda daha coktur vesselam ....





Nezaman ki senin sohbetinden sıyrıldı yüreğim,işteo günden beri biçareyim!
Ne zaman kalbimde yerini başka heveslere pazarladım,İşte o andan beri avareyim!
Senden uzaklık ateşmiş YaRab!Merhamet et! .

26.08.2009 - iremhan

güzellik

sevgili irem nekadar güzel söylüyorsun nekadar yönlendirici yazıyorsun zina hakkındaki düşüncelerini.bu günahı işledikten sonra allahım beni affetmez ben nasılsa birdefa yaptım birdaha yapsam ne olur yapmasam ne olur dememek lazım kalben hakikatle büyük bir inançla tövbe edip hak yolunda gitmek lazım allahtan ümidi kesmemek lazım inanıyorum buna bunları yazarken bile inanın içimde güzel bir hafiflik oldu bu siteyi kuranlara sonsuz teşekkür ediyorum allah yolunuzu açık etsin.

27.08.2009 - sunny

teşekkür ederim kardeşim

teşekkür ederim kardeşim o senin gzüel görmenden ..günahkar olmaktan daha kötüsü rabbin merhametinden rahmetinden ümit kesmektir...
bizler inş her zaman ümitvar olacağız ve her daim tövbe ipine sarılıp geçmişteki hatalardan ders alacağız ve nasuh tövbesi ile o günahları bir daha dönmeyeceğiz ..bir kul günahımna tövbe ederse cenabı hak onu siler...tövbede samimi olur geri dönmezse o günah sevaba cevrilir .bu kadar imakn varken rabbimiz bu kadar yolları acmışken bize düşen yolu kapatmamak ..

Nezaman ki senin sohbetinden sıyrıldı yüreğim,işteo günden beri biçareyim!
Ne zaman kalbimde yerini başka heveslere pazarladım,İşte o andan beri avareyim!
Senden uzaklık ateşmiş YaRab!Merhamet et! .

04.07.2011 - iremhan

zina

zina kul hakkı mı yoksa sade ve büyük günah mı bilenden cevap bekliyorum delilleriyle

24.02.2009 - ahmethan52

zina

sayın ahmet arkadasım kesın ır bılgım yok ama okudugum ayetlere ve etrafımdakı dın hocalarından duyduguma gore zına en buyuk gunahlardandır ve tovbe etmedıkce affı olunmaz kul hakkına gırıp gırmedıgını bılmıyorum

17.08.2009 - hulya61

sevgili kardeşlerim

sevgili kardeşlerim günahlar toplumsal sonuçları ve bireysel sonuçları olmak üzere 2 şekilde değerlendirilir.toplumsal sonuçlu günahlar;bunlar sonuçları toplumları ilgilendiren günahlardır ki bunlarn hesabı ALLAH tarafından görülecektir.zina,faizin bazı türleri,içki vb. bu tür bir günahtır.bireylerle ilgili günahlar ise bunlar günahı işleyen ile işlenen günah neticesinde hakkı gasp edilen kişinin hukuksal durumdur.bu ise kullar arası ilişki olup kul hakkı hesabına göre hesap görülecektir.(adam öldürmek.faiz,zina isnat etmek vb...)

20.02.2012 - senol55

Konular