COK GUNAHKARIM

Yasim 25 bekar bir kizim,kucuk yasimdan beri cok igrenc seyler yaptim. Bunlari daha hic kimsey ile paylasamadim.
Gunah oldugunun farkindayim amma yapmaktan daha vazgecemiyorum. her turlu planda hatayaptim: haramlik, aldatmak, hirsizlik, zina, alkol, isyan,sanal sapiklik, esrar, sigara... cok iyi kalpli bir annem var, onun fedakarliklarini gorunce cok vicdan azabi cekiyorum. Annem dine cok onem veren bir insan, namazini kilar orucunu fazlasiyla tutar, dini programlari sever, allahla olan herseyi sever. Amma oyle bir insanin benim gibi bir evladi oldugu icin kendimden utaniyorum. Benim en derinimde temiz hayat hevesi var, amma daha zevke doyamiyorum nasil yapabilirim? bana yardim edecek biri varmi?


19 yorum

NE YAPMALI??

ŞEYTAN HER KÖŞEDEN SARMIŞ HEPİMİZİ.. NE YAPMALI BİLMİYORUM..? MADEM HEPİMİZİN ELİNDEN BİRŞEY GELMİYOR.. BİRBİRMİZE DUA EDELİM.. BEN BİR DUA EDEYİM EĞER ONAYLARSANIZ ALTIANA AMİN YAZIN.. UMULURKİ RABBİMİZ DUAMIZI KABUL EDERDE BU BUHRANLI HAYATIMIZDAN KURTARIR...

"EY ALEMLERİN RABBİ OLAN ALLAH'IM..
SEN PEK YÜCESİN, EN YÜCESİN... EY HERŞEYİ İŞİTEN VE GÖREN TÜM NOKSAN SIFATLARDAN MÜNEZZEH RABBİM. GÖRDÜĞÜN VE BİLDİĞİN GİBİ BİZ AŞŞAĞILIK VE DÜŞMAN OLAN ŞEYTANA UYARAK NEFİSLERİMİZİ AZDIRDIK.. AZDIRDIK... AZDIRDIK... SONUNDA BOĞAZIMIZA KADAR GÜNAHA BATTIK. ÖYLE BİR HALDEYİZ Kİ, GÜNAHTAN KURTULMAK İÇİN HER ÇIRPINIŞIMIZDA SANKİ BATAKLIĞA SAPLANMIŞIZ GİBİ DAHA DA BATIYORUZ... BELKİDE VİCDANLARIMIZ KATILAŞMADAN ÖNCE, GÜNAHTAN ARTIK PAS TUTUP SENİ DAHİ UNUTMADAN ÖNCE SON KEZ SENİ HATIRLIYOR VE SANA DUA EDİYORUZDUR (SEN KORU BİZİ)... EĞER BURADA DUALARIMIZA BİR KARŞILIK VERİP SEN BİZİ KURTARMAZSAN DOĞRUSU BİZ ZİYANA UĞRAYANLARDAN OLUCAĞIZ. BU GÜNAHLARDAN ÇIKIŞ YOLUNU GÖSTERİP DURUMUMUZU DÜZELTİP KALBİMİZİ SANA YAKINLAŞTIRARAK TAHKİM ETMEZSEN KENDİMİZE YAZIK EDENLERDEN OLUCAĞIZ. EY MERHAMETLİLERİN EN MERHAMETLİSİ... EY HERŞEYİN SAHİBİ, YEGANE GALİP. EY ADI DA ŞANI DA PEK YÜCE OLAN HER NOKSANLIKTAN MÜNEZZEH OLAN SULTAN... BUGÜN BURADA TEVBE EDİYORUZ.. YAPTIĞIMIZ HER KÖTÜLÜK, ÇİRKEFLİK, PİSLİKTEN BİZİ TEMİZLE... BİZLERİ AFFET... SEN AFFEDİCİSİN AFFETMEYİ SEVERSİN BİZLERİ DE AFFET.. EY BAĞIŞLAYICISI BOL OLAN AZİZ VE HAKİM OLAN ALLAHIMIZ... CÜMLE GÜNAHLARIMIZDAN TEVBE EDİYORUZ.. ESTAĞFİRULLAH ESTAĞFİRULLAH ESTAĞFİRULLAH EL AZİM EL KERİİM ELLEZİİ LAAA İLAHE İLLA HU EL-HAYYEL KAYYUMU VE ETÜBÜ İLEYH... BİZLERİ BAĞIŞLA BİZLERİ DOĞRU YOLA İLET. BİZLERİ HİDAYETE ERDİR. KALPLERİMİZİN SAHİBİ SENSİN SEN.. SEN HER ŞEYE GÜÇ YETİREN ALLAHIM... BİZİ ŞU SAPIK VE BATIL YOLUMUZDAN GERİ ÇEVİR HAK YOLUNA SEVK ET... ŞÜPHESİZ DUALARI KABUL EDEN VE TEVBELERİ KABUL EDEN VE ÇOKCA İKRAMDA BULUNAN TEK BİR İLAH SENSİN... DUALARIMIZI KABUL ET BİZLERİ AFFET... AMİİİN AMİİN AMİİİN.... VEL HAMDULİLLAHİ RABBİL ALEMİİİN...

07.12.2013 - Muhammed Emin Tekim

çok günahkarım kendimden utanıyorumm

Nerden başlayacağımı bilemiyorum ben bir erkeğim kendimden çok utanıyorum internetde ne kadar kendimi zorlasamda cinsel içerikli filmleri izlemekten kendimi alamıyorum benim en zayıf zahafım cinsellik tamam bu son bir daha yapmayacağım izlemeyeceğem diyorum tövbe ediyorum ama gene aynı hatayı tekrar takrar düşüyorum. internet olmasa başka yerlerde bakıyorum. bilirsiniz bir hadisi şerifte "Mü'min aynı delikten iki defa sokulmaz, ısırılmaz." ben bu hadisi uyamıyorum ben aynı delikten kaç defa sokuldum hatırlamıyorum bile.. çok günahkarım Rabbime laik bir kul olmak istiyorum ama olamıyorum kendime yazıklar olsun diyorum bazen lanet okuyorum kendime.. günahlarım bununla sınırlı değil aslında GIYBET,LAF TAŞIMA,YALAN ANNE'ye ABİ'ye isyan etme saygısızlık v.s..bunların hepsinin bir günah olduğunu bildiğim halde yapıyorumm bazen bu kadar günaha gireceğime keşke hiç doğmasaydım diyorum Rabbime peygamberimi seviyorum ama yazıklar olsun ki bana ne Rabbime bir kul nede peygamber efendimiz (S.A.V) bir ümmet olabiliyorum. namazlarımı kılmaya çalışıyorum ama namaza başlıyorum günde 5 vakit namazın 3ü kılıp 2sini kılmıyorum yarım yamalak kılıyorum bazen de bir başlıyorum en az 2 hafta aralıksız hiç bırakmadan 5 vakit namazımı kılıyorum ama sonra tekrar bocalıyorum çok yoruldum artık düzenli bir ibadet hayatım olsun istiyorum namazlarımı kılıp insanlara faydam olsun istiyorum günaha girmek istemiyorum artık ALLAH'ıma göz yaşlarım la yalvarıyorum beni affet mesi için ama O'nda af dilemeye bile utanıyorum ne olrsunuz yardım edin bildiğiniz günlük bir uygulama dua varsa bana cevap yazın artık şeytanı sevindirmek istemiyorum aksine onu kahretmek istiyorum Rabbime kul ve peygamber efendimze laik bir ümmet olmak istiyorum..

08.08.2013 - dertli82

selamun aleykum

Tövbesini bozan kimsenin tekrar tövbe etmesi gerekir. Tövbe edip tekrak tövbesinin bozan kimsenin, bir daha o günahı işlememek üzere samimi olarak tövbe etmesi gerekir. Aksi halde günaha dönmemek üzere gayret etmeyenin tövbesi de makbul değildir. 
İnsan hem iyilik hem de kötülük yapmaya uygun yaratılmıştır. Onun için zaman zaman isteyerek veya istemeyerek günahlara girebiliyor. Bu konuda Kur’anı Kerim de, “Allah, kendisine şirk koşulmasının dışındaki istediği kimselerin bütün günahlarını bağışlar.(Nisa, 116)” buyurarak hangi günah olursa olsun affedebileceğini bildirmektedir.

Kitabımız da canı gönülden yapılan tövbenin Allah tarafından kabul edileceği ifade edilir. Nitekim Allah’u Teala, “Ey iman edenler, nasuh tövbe ile tövbe edin ki Allah da sizin kabahatlerinizi affetsin ve altlarından ırmaklar akan cennetlerine koysun.” (Tahrim Suresi, 8) buyurarak yapılan tövbelerin kabul edileceğini beyan eder. Ayette geçen nasuh tövbe ise şöyledir:

1-Allah’a karşı günah işlediğini bilerek, bu günahtan dolayı Allah’a sığınmak ve pişman olmak.

2-Bu suçu işlediği için üzülmek, Yaratıcıya karşı böyle bir günah işlediğinden dolayı vicdanen rahatsız olmak.

3-Bir daha böyle bir suça dönmeyeceğine dair bir karar içerisinde olmak.

4-Kul hakkını ilgilendiriyorsa onunla helalleşmek.

Bir rivayette de *"Nasuh Tövbe"* şöyle tarif edilmiştir:*"- Günahlara pişmanlık.
- Farz ibadetleri yapmak.
- Zulüm ve düşmanlık yapmamak.
- Kırgın ve küskünlerle barışmak.
- Bir daha o günaha dönmemek üzere karar vermek."* (bk. Kenzü'l-ummal, 2/3808)
İnşallah bu şartları yerine getirirsek Allah’ın tövbelerimizi kabul edeceğinden ümitli oluruz.
Ancak insan her zaman korku ve ümit içerisinde olmalı. Ne ibadetlerimize güvenip övünebiliriz. Ne de günahlarımızdan ümitsizliğe düşebiliriz. Ben çok iyiyim, bu işi hallettim demek ne kadar yanlışsa; ben bittim, beni Allah kabul etmez demek de o kadar yanlıştır. Ayrıca, suçunu anlayıp tövbe edip, Allah’a sığınmak da büyük bir ibadettir. Günah işleyipte daha sonra tevbe ederim gibi bir düşünce de yanlıştır.

Tövbenin Önemi:

Sevgili Peygamberimiz (s.a.s.) bir hadis-i şeriflerinde: “Bütün Âdemoğulları günahkârdır, günahkârların en hayırlıları ise tövbe edenlerdir.” (İbn Mâce, Zühd, 30) buyurmaktadır. Başka bir hadis-i şerifte ise Peygamber Efendimiz: “Eğer siz günah işlemeseydiniz, Allah sizi helak eder ve yerinize, günah işleyip, peşinden tövbe eden kullar yaratırdı.” (Müslim, Tevbe, 9, 10, 11) buyurmuştur.

Bu zikrettiğimiz hadislerden de anlaşıldığı üzere, insan, günah ve sevap işleme özelliğinde yaratılmış bir varlıktır. Günah işlemek, insanı meleklerden ayıran bir özelliktir. Bilindiği gibi melekler nurdan yaratılmış olup, asla Allah’a karşı gelmeyen, günah işle me yen varlıklardır.

İslâm fıtrat dinidir. İslâm’da insanın günah işleyebileceği kabul edilmiş ve bundan korunma ve kurtulma yolları insana öğretilmiştir. İşte yapılan kötülükten, işlenen günah ve kabahatten kurtulup manevi kirlerden temizlenme yolu tövbedir. Tövbe ile insan, yapmış olduğu günah ve kusurlar dan kurtulup o günah ve hataları hiç yapmamış gibi tertemiz olur. Nitekim bu hususta Peygamber Efendimiz, “Günahtan tam dönen ve tövbe eden, o günahı hiç işlememiş gi bidir.” (İbn Mace, Zühd 30) buyurur.

Yüce Allah kullarını tövbeye çağırmakta ve şöyle buyurmaktadır: “Ey müminler! Hepiniz toptan Allah’a tövbe ediniz ki, felaha edesiniz.” (Nur, 24/31) Başka bir ayette ise Yüce Al lah, Peygamberine şöyle buyurur: “De ki: “Ey çok günah işleyerek kendi öz canlarına kötülük etmede ileri giden kullarım! Al lah’ın rahmetinden ümidinizi kesmeyiniz. Allah dilerse bütün günahları mağfiret eder. Çünkü O, çok affedicidir, merhamet ve ihsanı fazladır.” (Zümer, 39/53)

11.10.2013 - Elif Tugba

Re: COK GUNAHKARIM

bende çok günahkarım . ve çok korkuyorum affedilmemekten . benimde basım zina ile dertte . bilmiyorumm çok buhranlı bi dönem geçiriyorum şu an kapalıyım açılmaktan korkuyorum . açılmak da istemiyorum . ... of of

09.04.2012 - damla unutulmaz

Merhaba , Ben 19

Merhaba ,
Ben 19 yaşındayım ve almanyada yaşıyorum.
Ben burda doğdum, ama buranın milletine havasına suyuna alışamadim.
En basda Şu iki sene içersinde çok günahlar isledim,zina hep zina. Içim içimi yiyor günden güne daha fazla piskolojimi bozuluyor. Ben çok güler yüzlü bir insanım ,cana yakın ve sevgi doluyum, kimsenin kötülüğünü istemem ama nefsime çok yenik düştüm. Ben allahimin yolunda gitmek istiyorum, namazimi kilmak ,hep iyilik etmek istiyorum. Çok ama çok mutsuzum. Kaç kez intihara kalkistim ama allahimdan korkarak sonuna getirmedim.
Ben bunların hesabını nasıl vericem, cehennem azabindan korkarak çoğu zaman ağlıyorum :(
Yalvaririm yardım edin bana,
Simdiden tskler

27.11.2011 - gülcan

La Tahzen! İnnALLAHe-l meana!"

Es selamun aleykum! Rabbim öncelikle fazlasiyla bagislayicidir.Bismillahirrahmanirrahim derken bile esirgeyen ve bagislayan Allahin adiyla deriz.Süphesiz hepimiz günahkariz kardesim sen de belirttigin gibi cok büyük günahlar islemissin.Almanyada yasayan insanlar günaha daha cabuk kayar.seni cok iyi anliyorum zina büyük günahlardan oldugu Kuran'da belirtilmistir ama Allah (c.c) affedicidir yeter ki yürekten tövbe edip kendini Islama sunman.Bunun icin anne ve babanin sözünü dinle Kuran-i Kerimi oku.Bu dünyanin gelip gecici oldugunu unutma.Allah biiz salih ameller isleyen kullarindan eylesin.Amin.

28.01.2013 - schafer12

Çok günahkar olsanız da çok da pişmanlığınız var.. ....

Kardeşim işlediğin ve sana lezzet ve zevk vereceğini düşündüğün günahlara bakınca zevkinden çok kederi elemi acısı olduğunu görüyorsun.Dışı süslü ve alıcı görünen cazibeli görünen günahların içini yakıyor.Çünkü aldığın gayri meşru lezzetlerin içerisindeki pişmanlık,haram kezzaplar kalbini ruhunu yakıyor.Çünkü beden,akıl ruh hisler latifeler kullanım dışı, izin dışı ,yanlış kullanımları kabul etmiyor.Zehirli balın lezzetinden çok karın ağrısı verip , kana kadar sirayet ettiği gibi günahlarda işte Allahın evi olan kalbi onun zikrini yapan dili ,onun verdiklerini düşünen aklı mahvediyor.

Namus, şeref ,haysiyet, haya, iffet edebin yerine hayasızlık ,alçaklık, ahlaksızlığın kol gezip zinanın sıradan olduğu gurbet ;sizleri de o sıradan hayatın içerisine çekmiş.Yalancı mutluluğuna kaptırmış.İçerisi sevaplar ,güzellikler ,ameller ,hayırlar kulluk doldurulacak koca iki seneyi günah ve haram ile doldurmuş.Adeta günaha harama programlanmış bir hale getirmiş.Sanki hayat ,kainat ,mevcudat ;küçük ,hayvani ,nefsani lezzetler için yaratılmış gibi bir algı ve yanılgı ile aldatmış.Sanki insan cinsi lezzetleri, arzuları tatmin etmek için yaratılmış gibi bir hale getirmiş.Hayatın nuraniyeti, hayatın izzeti,hayatın letafeti hayatın hakkaniyeti ,hayatın şuuru gitmiş yerine sefih, adi, sufli bir hayat gelmiş.Her gün mağlubiyetler içerisinde kıvranan bir insan topluluğu meydana getirilmiş.

Evet nefsi emarenin alçak ve sufli medeniyeti karşısında kaybedilen büyük bir savaş var.Hani Peygamber Efendimiz savaştan denerken demiş ya:küçük cihattan büyük cihada dönüyoruz.Sahabiler “Ya Rasulallah bundan büyük olan savaş hangisidir.dediklerinde Efendimiz: Nefisle savaştır.demiştir.Evet bu asrın insanı nefsi emare savaşını kaybediyor.küçük cihadı kaybeden insan en fazla canını kaybederken,büyük cihat olan nefsiyle savaşı kaybeden ise ebedi hayatını kaybediyor.Akın akın, oluk oluk cehenneme akıyor.Nefsi emare meydan savaşlarında insanlara karşı hep mağlup çıkıyor.Sabah vaktinde nefis ,Müslümanın kalp padişahını ,akıl vezirini namaz kıldırmayarak mağlup ediyor.O insan sabah namazını kılmıyor.Öğlen oluyor yine savaşın galibi nefsi emare .O muslüman yine namazı kılmayarak kaybediyor..İkindi, akşam, yatsı mağlubiyetler devam ediyor.Nefsi emare komutasındaki günah orduları geliyor insan yine kaybediyor savaşı.Zina fırkası, kadın fırkası ,alkol fırkası, faiz fırkasının kumandanı olan nefis yine kazanıyor.Yine mağlup insan ,yine mağdur insan ,yine aldanan insan.Yine yanan insan.Bir ömür ki mağlubiyetlerle geçiyor.Koca ömürde zafer yok.İslam sancağı ,Kuran zırhı ,sünnet siperi, istiaze ,istiğfar silahı ,cemaat ordusu olmayan bir müslümanın galibiyete nasıl olabilir ki….

Evet ahir zamanın nice insanları nefsi emmare mağduru olmuş durumda.O düşmana hep yenik düşüyorlar.Nefsi emmare emrindeki ahlaksız modaya,ahlaksız hayata,ahlaksız kozmetiğe,ahlaksız kadınlara yada erkelere,ahlaksız dinsiz insanlara,ahlaksız zinaya ,yasak zina meyvelerine yenik düşüyor.Bu mağlubiyetlerle dolu bir hayatta insanın elinde ne iman, ne ahlak ,ne İslam ne iffet, ne de haya kalır.Nefsi emare elinde yağmalanmış bir ömürde hayatta ne kalır.Nefsine yenik düşen insanların elinde ahirete ne kalacak.Mağlup ,mağdur, bitmiş ,tükenmiş bir ömürde ve hayattan geriye ne kalacak.Nefsi emmarenin elinde esir olan, mağdur olan ,ona yenik düşen bir dil. Kalp, akıl, ruh son nefeste nasıl kendini şeytanın pençesinden kurtaracaktır.Her gün nefsine yenik düşen onlarca ,binlerce kere yenik düşen bir insan acaba nefisten daha büyük bir düşman olan şeytan son nefeste nasıl kafa tutacaktır.Nasıl imanını kurtaracaktır.Zalim ,alçak ,sefih, azgın, ahmak ,divane olan nefsin zararı o kadar büyüktür ki,Efendimiz: Allahım beni nefsimle baş başa koyma .Hemde bir anı seyylale kadar bile olsa demiştir.Hz Yusuf onun kötülüğü emredici yönünü bildiği için onun tehlikesinden Allaha sığınmıştır.Bir anı seyyale bel insanın baş başa kalmaması istenen şu nefis elinde oyuncak olanların ahiretten saadetten nasbi nasıl hayır olacaktır.

Acaba imanı sağlam, kavi, imanı yakin olan, sünnetle hayatı kuşatılan, dua ile cemaat ile etrafını kuşatılan bir insanın korunması ile şeytan, günah, haram, zevk, lezzet oklarına oyunlarına aldanıp kananın hayatı bir olur mu?.. Eğer nefsimiz bizi hep mağlup ediyorsa.Bizleri küçük büyük demeden günahlara atıyorsa o zaman bu müthiş düşmana karşı tedbir alacağız.Onun bize gelmesini engelleyecek maniler önüne koyacağız.cemaat surları,sünnet surları,kuran surları,namaz surlarını, dua ibadet surları, zikir istiaze surlarını koyacağız ki, bize ulaşmasın.Bizleri mağlup edip cehenneme atmasın.

Kardeşim sizi yakan, mahveden ,rahatsız eden ,psikolojinizi bozan, günahlar haramlardan kurtulmak itiyorsanız.Etrafınızı cemaat, kuran ,sünnet, dua, ibadet ile kuşatın.Etrafınız eğer günahlara , harama çağıran dost ,arkadaş, ile çevrili ise o önce o kuşatmayı kaldırın.Onları izale edin.Gittiğiniz yol üzerinizdeki işaretler sizi eğlenceye ,sefahete, harama,dünyaya çağırıyor.Siz insanların kötülüğünü istemez iken o insanlar onlara muhabbetler yansıtırken etrafınızdaki insanlar ise size günah ve elemler kederler yaşatıyor.Heba ettiğiniz sevginiz tükettiğiniz iffetiniz ,değerleriniz sizi yokluğa ,fukaralığa ,sıkıntılara atmış.Yoluna canların feda olduğu, İslam, kuran, iman yoluna gitmek istiyorsanız.o yolda gidenleri takip edeceksiniz.Onların arkasına takılacaksınız.Onları izleyeceksiniz.Onları kendinize rehber edeceksiniz.Sonu aydınlığa ,sonu hayıra, sonu iyiliğe ,imana ,ahlaka, hayaya, edebe, iffete ve saadete çıkacak olan islamın yoluna gireceksiniz.Şu an ise gittiğiniz yolların sonu eleme ,kedere ,felakete ,ahlaksızlığa ,mutsuzluğa, intihara kadar gider.Allahın yolunda nurlar hikmetler güzellikler var iken, batılın , şeytanın , nefsin yolunda ise acılar, kederler vardır.Eğer bulunduğunuz çevrede namaz kılanlar, ibadet edenler ,rabbine yönelenler varsa sizde onlar gibi harekete mecbur kalırsınız.Olmadığı zaman bunları yapamazsınız.Hep mağlubiyetle, yenilgi ile karşılaşırsınız.Mutluluk adına ,mutlu olmak ,saadet bulmak adına, yaptığınız günahlar size acı, keder ,elem veriyor.Sizi mutlu etmiyor.

Fıtratınızın aksine aldığınız bulduğunuz lezzetler sizi mutlu etmeyor ve size acı veriyor.Keder veriyor.

Öyle ki, mutsuzum diyorsunuz.İslamın ,imanın ibadetin ,verdiği lezzeti verecek başka bir şeyler olmadığı için mutsuzsunuz.

İbadetin ,zikrin ,duanın, şükrün vereceği lezzeti başka bir şeyler vermediği için mutsuzsunuz.

Allaha bağlanmanın, ona itaat etmenin, onun emirlerine uymanın verdiği lezzeti başka bir şey veremediği için mutsuzsunuz.

Haramlarda ,isyanlarda, zinalarda, mutluluk aradığınız için mutsuzsunuz.Yüzde doksan dokuzu şekavet, elem, keder veren bir yolda gittiğiniz için mutsuzsunuz.

Hayatınızın içerisinde ibadet ,kulluk olmadığı için mutsuzsunuz.

Geldiğiniz ümitsizliğin uçurumları bile çözüm değildir.Şeytan,haram, günahlar, nefis insanın mahvolması için değil insanın onların eliyle teraki edip yükseklerin en yükseğine çıkması içindir..Onlar yüzünden iman İslam ahlak çalınsın diye o şerler insana verilmemiştir.Onlara itaat etmeyerek ve uymayarak yükselmek için insana o şerler musallat edilmiştir.Geldiğiniz nokta ümitsizliğin son noktasıdır.Allahtan ümit kesmeyiniz.Çünkü çok günahkar olsanız da çok çokta pişmansınız.İnşallah çok pişmanlığınızı şefaata ,ibadete, tövbeye, kulluğa çevirirsiniz.Çok pişmanlığınızı çok affa çok hayra çevirebilirsiniz.

Kardeşim işlediğiniz günahlarda kusru ,cürmü ,hatayı sadece kendinizde bilmeyin.Sizi islamdan ,imandan, ahlaktan, hayadan, ibadetten mahrum eden sizleri düşmana şeytana gavura karşı savunmasız bırakan donanımsız bırakan çevreniz aileniz de suçludur.Bütün kabahati kendinize yükleyip zulüm etmeyin.Pişmanlık göstermek ,acı çekmek,mutsuz olmak bile bir istiğfar tövbe hali değilmidir.Günahın farkına varmakta pişmanlık değilmidir.Allaha karşı olan korkunuz yüzünden intihar etmemek bile bir nedamet değilmidir.Pişmanlık için çekilen ahların, vahların feryatların niyazların Allah katında büyük olacaktır.

Korktuğunuz ,hesabını veremeyeceğini bildiğiniz günahların yırtıcılığından kaçın uzaklaşın.Hayırlı temiz çevrelere hicret edin.Hayırlı insanlara iltica edin.Her gün elinize verilen hayat defterini güzel temiz şirin amellerle doldurun.Hayatınızı iman ile nurlandırın.İbadetleri yapmak ile zinetlendirin.Günahlardan çekinmek ile muhafaza ediniz.İmanın nurundan, islamın feyzinden, sünnetin kemalatından faydalanın.Günahlarınızdan hicret edin. Cahiliye hükmündeki günahlarınızı tövbe ile istiğfar ile ümit ile temizlemeye çalışın. Şeytanın ümitsizlik girdaplarına düşmeyin.Allah hayra gidecek yolları iyilik güzellik yollarını daha çok yaratmıştır.Belki insanlar o yolları cehenneme gidecek hale getirmiştir.Helal dairesi geniş ve lezzetlere kafi gelecek kadar büyüktür.Harama, günaha ,isyana girmeye gerek yoktur.Helal dairesinde evlenmek varken; zina yoluyla harama girmek niye.Rabbimizin verdiği emanetleri kutsal emanetleri yağmalatmak niye.O emanetleri geri verirken temiz nezih vermek zorundayız.Tatlı yalancı aldatıcı sözlere ,fikirlere, düşüncelere çağrılara aldanmayın.Onlar insanı cehenneme çağırıyor.Hayatın lezzeti zevki güzelliği iman dairesindedir.Hiç bir günahkar işlediği günahtan memnun değildir.Kalbi, aklı ölmemiş olan imanı biraz da olsun olan hiç kimse haram ve günahların mahiyetinden razı değildir.Sizin niyazınız yalvarışınız hep bunlar içindir.

Düştüğünüz günahlar bağımlılık yapan içinden çıkılmayacak günahlar değildir. Vazgeçilemez değildir.Hesabınızı kolaylaştırmak sizin elinizde.Hesabınızı hafif etmek sizin elinizde.Güzel amellerle kulluğunu artırmak kaliteli hale getirmek sizin elinizde.Tövbe kapısı açık.İstiğfar kapısı açık.Af kapısı açık.O kapı açık.Kapalı değil.Rahmani ,nurani, lezzetler ile şeytani ve nefsani lezzetlerde ortada.Tercihinizi aklınız imanınız ve vicdanınızı kullanarak yapın.Artık günah ,haram, zina ekmek yerin amel tarlanıza iman ,ibadet ,kulluk ekin.

Artık nefisin mağlup ve zelil ettiği bir kul değil; ruhun, aklın, vicdanın galip olduğu bir kul olun. Namaz ile kulluk ile ibadet ile zikir ile iffet ile galibiyet kazanan kullardan olun. Bu büyük cihadınızda kaybeden yenilen olmayın. Silahlarınızı iyi kuşanırsanız mağlup olmazsınız. Nefisle savaşı kazanan enbiyalar, evliyalar, alimler milyonlarcadır. Nefis savaşlarını kazanan milyarlarca insan var. O insanlardan birisi siz olabilirsiniz. Vesselam.

Boş ve abes sözlerin maskarası olacağıma;
güzel sözlerin hamalı olurum!
*****************************************
İnsan bazen susması gereken yerde konuştuğu için kaybeder.
Bazende konuşması gerekmeyen yerde sustuğu için kazanır.

08.12.2011 - tahkik

Cok büyük Günahlarim var

27 yasinda bekar bir Adamim. Almanyada yasiyorum.
buranin insanlarin soguklugunu anlayisiz halerini hic sevmiyorum. Havasida zaten cok kötü. Aslinda hiyristan bir devlet ama cogu ateist dine cok karsilar hele islam dinine. Kendimi kaybetmis bir vaziyetteyim cok büyük günahlarim var cok dengesiz haraketlerim var bi kökenime dinime baglaniyorum bi gevsiyorum avrupa alman hayatina icki gezme zina hepsini yaptim. üstelik en kötü olan homosexuellige karsi egilimliyim. kendimi cok yargiladim asagladim savastim intahara bile kalkistim tövbe ettim ne yapmadimki, simdi basimdan onca gecen kötü seyleri burda mazaret olarak anlatmak istemiyorum. Ama sunu herkez bilsin ben allahima ve onunla birlikte peygamberimze inaniyorum ve sonsuz saygim var ama piskolojisi etrafi ailesi sagliksiz birisi olarak dengeyi tutamiyorum, namazimda kalamiyorum günahlara batiyorum. Tek dilegim allahim bana düzenli bir aile is gecim gaynagi versinki saglikli bir kafayla insallah allahimin bütün emirlerini yerine getireyim. Almanya avrupa hiyristanlik ateistlik yalnis aile baglari dengesiz dini zayif insanlardan uzak tut beni allahim. affet beni allahim. ...........

16.10.2011 - BenimdeGünahlarimvar

Re: Cok büyük Günahlarim var

Herkez yanlis yapabilir onemli olan bundan ders cikarmak yeri geliyor kendimizi dinimizi unutuyoruz yasadigimiz yerlerden dolayi .. kimse hatasiz degildir onemli olan buna bir son vermektir insan iki kulturun arasinda kaldiginda hangisi oldugunu unutuyor .. nefsine yenik dusebiliyor umarim rabbim hep doguryu gosterir bizlere yurtdisinda olanlara bizler icin daha zor cunki .. etrafimizda okadar ahlaksizlik oluyor ki ..Allah yar ve yardimciniz olsun tovbee eedersen yolunu duzeltmek istersende o yol sana acikdir Rabbimiz nediyor ne olursan gel yeterkii geel ..Pisman ol gel Selametle kalin insllah

22.09.2012 - Zehirliok Ziyaretçisi

CVP:Cok büyük Günahlarim var

insan helal olmayan her türlü zevki tattıkca daha fazlasını isteyecektir. geri dönüş için çaba sarf etmek gerekiyor. Namaz kılmak ibadetlerini yapmak en büyük silahınız olacaktır. Bunları yapamıyorsanız bile kurban kesin ya da kestirtin. Mutlaka her sene kurbanları ihmal etmeyiniz. Size manen güç kazandıracaktır. Hatta arada imkanınız varsa şükür kurbanları kestirtin. Orada camiler vardır. Gidip namaz kılamasanız bile kurban kestirtin. Para kazanıyorsanız zekatınızı verin. Namaz kılmak abdest almak ağır gelebilir ama kazancınızın kırkta birini vermek 5 dakkalık iş. Para vermek zor gelecektir. Bir hayat kadına yedirmek kadar zevkli gelmeyebilir ama tadını uzun vadede almaya başlarsınız.. Bir camiye üye olunuz. her ay düzenli olarak belirli bir ücret ödeyiniz. bağışta bulunuz. Hiç olmazsa cuma namazlarına gitmeye çalışınız. Oradan edineceğiniz arkadaşlarınzla kesinlikle önceki hayatınızdan konuşmayınız. bir hayat kadınına içkiye biraya vermeyi cok istediğiniz parayı gidin sadaka veriniz. siz bunu deneyiniz ve inanılmaz değişimleri bizzat yaşamaya başlayacaksınız

17.10.2011 - değişim

cevap

saol kardesim allah ragzi olsun cevabin icin. bu yazdiklarinin cogunu yapiyorum cokda inancli birisiyim. etrafimdaki insanlari hep dine namaza tesvik ediyorum. Beni taniyanlar zaten dindar biliyorlar, ama ben dengesizim. Allahim bana güzel hayirli bir is ve es nasip eyler insallah. böyle cok mutsuzum. daha bilmediginiz cok sey var. bazen diyorum fazla derinlere inme yasa ama olmiyor yalnis

17.10.2011 - Benimdegünahlarimvar

Geçmiş geçmiştir.

Geçmişin için yapabileceğin tek şey arkadaşların dediği gibi tövbe etmektir. Şunuda unutma ki ne yaparsan yap geçmişini değiştiremezsin ama şu an ve gelecek senin ellerinde. Geçmişin karanlık olabilir ama bunu gelecekteki aydınlığınla kapatabilirsin... Şerden kaçarsan hayra yönelirsin!

Baki abd ve aşkla...

01.03.2011 - hayalperest

kalbinin temiz olmasi cok onemli

sanma ki burda seni yapmadigin seyleri yapmamis insanlar daha temiz deiller onemli olan kalp temizligi tovbe ama sunuda soylyim bikere pislige batmissan cikmasi cok meskaletli bi yoldur tekarar ayni hatalari yapmamak cok zordur sana tavsiyem duzgun sana deger verecek birini bulup evlenmem ama buda onune gelen bi kisi olmasin

23.02.2011 - kül kedisi

DİKKAT! SİZİN İÇİN HAYATİ BİR MESELE...

Tövbe... Tövbe et Allah'a dön demek basittir. Fakat tövbe edilmesi ve Tövbede sebat edilmesi zordur. Ne ayetle, ne de hadislerle bu işin bu şekilde çözülebileceğini düşünmüyorum. Uzun yorumlar yazmakla da olmaz bu işler... Yanlış anlaşılmasın karşı değilim bu yorumlara ayete hadise... Fakat burdaki mesele öyle basit değil. Zevkin müptelası olmak kadar zor birşey yoktur. Terk edeceksin demek basit...

Öncelikle Rabbim yaptığınız bütün günahları affetsin.amin. Bir gününüzü ayırın ve sorgulayın. Ben kimim nerden geldim nereye gidiyorum? Bu zevkler beni doyurmaya yetiyor mu?(ki asla yetmeyecektir çünkü sonsuz ömrü var ruhunuzun. Ruhu tatmin eden tek şey sonsuzluktur.) Zevkleri tattıktan sonra neler hissediyorsunuz genelde geçmişinizi sorgulayın. Düşüncelerinizi yazın, günlük tutun. Aynanın karşısına geçin kendinizle konuşun. Ölümü hatırlayın. Çünkü ölüm bütün zevkleri öldürür. Aynanın karşısına geçin, kendinizle konuşun. " öleceksin " deyin kendinize... Bir kez daha sarılın hayata... Bulunduğunuz durumdan kurtulmak için çaba harcayın... Hiç boş durmayın. Namazı bir kez daha araştırın. Ve size tavsiyem; internete işiniz olmadan girmeyin. İşiniz varsa da nerelere gireceğinizi bir kağıda yazın kağıt sürekli yanınızda olsun. İşiniz biter bitmez bilgisayarı kapatın. Arkadaş çevrenizi değiştirmeniz gerekecek. Çünkü kötü arkadaş sizi her zaman şu anki hayatınıza çekmeye devam edecektir. Sizi bahsettiğiniz kötülüklere yönlendirecek bütün bağlantılarınızı kesin.

Başlangıç olarak size önermek istediğim bir kitap var. Tıpkı sizin gibi bir kardeşimizin hayatını anlatan bir kitap... Osman Nuri Topbaş'ın "Damladan Deryaya" adlı eseri. Okursanız daha iyi olacağınıza inanıyorum... Hiçbir zaman ümitsizliğe düşmeyin. Rabbim affedecektir inşaallah... Sizi kurtaracaktır bu durumdan... Yeter ki isteyin ve çaba gösterin...

22.02.2011 - turab91

Çok günahkarlık çok tövbe ve çok kulluk ister.

Günahlarımız herkesin, hepimizin ve hepimizin ruhunun ,kalbinin vicdanın rahatsız olduğu virüstür.Çünkü günahların ucu isyana,, isyanların ucu dalalete ,dalaletlerin ucu ise sahibini imansız ölmeye ve cehenneme kadar götürür...
Günahlar sadece küçük hayatımıza bakan sadece bizimle alakalı olan yada iki kişi arasında olan bir şey değildir.
Günahların ucu mevcudata bakar onları rahatsız eder, onları taciz eder, onların kemalatlarını ve vazifelerini hiçe indirtip tesadüfe atar.
Günahlar sadece kalbi lekeleyip zamanla imanı çıkarmaz sadece başkasını kirletmez günahlar: ruhaniyat ve melaikeleri üzer, şeytanları sevindirir.Onlara bayramlar yaptırır.
Günahlar manevi kemalatların ,faziletlerin, esrarların, nimetlerin önünü keser.
Günahlar insanın ilahi ve nebevi kriterlere göre yaşamasını engeller.
Günahlar yüzünden insanlar hayvanlara rahmet okutturup hayvanların derekesine düşer.
Günahlar ruhu ızdırapta bırakır.Ruhun halis sürurlarını, kalbin safi sevinçleri duymasını engeller.
Günahlar bizi etkilediği gibi bizden gelecek olan nesilleri de etkiler.Bazen bir günah insanda istidat olduğu zaman o hissi ve duygu halleri çocuğa sirayet edebilir.O akıldaki ve fikirdeki sapkın düşünceler ve yaşananlar zihin aracılığıyla nesilden nesile geçer öteki nesilleri de mahveder.
Günah sadece insanla kalmaz nesiller ötesine geçer.
Günahlar lezzet zevk ve saadet alma duygularını köreltir.İnsan günahlar yüzünden manevi lezzetleri kaybeder.Ruhu ve kalbi safi lezzetleri alamaz.
Günahlar yüzünden istidatlar ve keşfiyatlar ölür.
Günahlar kalpten imanı çıkarıp o kalbi şeytanın ve haramların çöplüğüne çevirir.
Günahlar insan bakışını, duyuşunu sezişini, aklını, fikrini bozar.Hayatın kalitesini arttırmak yerine değerini düşürür.
Günahlar hayat ve bedenin ilahi standartlar dışı kullanılması neticesi iman ibadet potansiyelini düşürüp ahseni takvim suretindeki insanı esfeli safilin derekesine indirir.
Günahların manevi asansörüyle insan aşağılara iner.Hayvan mertebesine düşer.
Günahlar insanı rabbinden rabbinin şefkatinden merhametinden inayetinden kereminden uzaklaştırır.
Günahlar insanı haktan uzaklaştırıp batıla yakınlaştırır. Batılın uşağı yaptırır.
Günahlar insanı duadan ,niyazdan, tazarrudan uzaklaştırıp kibire, nisyana, isyana ve dalalete yakınlaştırır.
Günahlar sahibinin ameli defterini karartıp isyanlarla ve sapkınlıklarla doldurur.
Günahlar insanın peşini bir ömür boyu bırakmaz.Zihinde kırıntılarını hep taşıttırır.
Günahlar insanı kendisine köle eder.insana ne lezzet verir nede lezzetten vazgeçirttir.
Günahların yalancı iştihası insanı doyurmaz iyice açlığını artırır.Her gün yeniden yalancı bi iştiha ile iştahını kabartır.
Günahlar insanın düşmanıdır ama insan o günahlarını dost zanneder bilmez ki o günahlar onun iman can damarını kopartıyor.
Günahlar insanın iman cevherini kömüre kalp eder. Kömürleşen şeyler ise sadece yakıt olur.Değersiz kömürleşen şeyler ise cehenneme dökülür.
Günahlar tövbesiz olunca dağlar kadar büyük olup sahibinin üzerine yıkılır.Varlığıyla insanı ürkütür.
Günahlarımız tövbesiz kalınca gariptir.
Günahlar istiğfarsız kalınca yetimdir.
Günahlar pişmanlık olmadığı zaman zehirdir.
Günahlar üzüntü çekilmediği zaman vahşettir.
Günahlar denizlerin köpükleri,kar taneleri dağlarvari olsada pişmanlık güneşi ve istiğfar bombaları karşısında yok olup erir biter dağılır gider.
Günahına itiraf eden rahmeti celp eder ve pişmanlık yasasından faidelenir.
Günahını itiraf edip ondan elem duyan iyi halden yararlanıp affa müstehak olur.
Günahının çirkin yüzünü gören ve nedamet eden affa ve merhamete mazhar olur.
Günahını gören hatasını kabul eden ve nedamet eden rabbini ruhaniyeti melaikeyi sevindirip nefis ve şeytani kahreder.
Günah insanı asla doyurmaz,
Günah insanın akıl ,kalp ve ruhunu asla tatmin etmez,
Günah insanı hakiki manada mutlu etmez sadece anlık küçük yalancı mutluluk verir.
Günah insanı hiçbir zaman memnun etmez,
Günah insanı fazilete ve kemalata erdirmez,
Günah insanı çirkin fillerinden dolayı cennete götürmez,
Günah insanı insan etmez,İnsanı kamil mertebesine erdirmez.
Günah insanı nezih ve temiz, insanı necis eder pis eder kirletir dağıtır batırır.
İşte günahkar kardeşim günahların mahiyeti böyledir.Vazgeçemediğin günahlar işte bu haldedir.
Yalancı bir iştiha fırtınasına yalancı mutluluk vehimlerine kapılan kardeşim,insanın mutluluğun en mühim şartı hayatı verenin izni dairesinde onun belirlediği ilahi standartlar doğrultusunda onun beden ve hayat için koyduğu kullanma klavuzuna uygun olarak yaşamaktadır.Onun ilahi emirlerine onun mutluluk ve saadet için koyduğu ilahi kullanma klavuzu olan kuranı ve sünnet düsturlarına uyulmadığı sürece insanlar için mutluluk hayal olacaktır.Ulaşılmaz bir hayal olarak kalacaktır.Yada mutluluk avuntudan öteye geçmeyecektir.İlahi kullanma klavuzu olmayan insanlar hiç bir zaman kendilerine verilen hayatı ,bedeni, ömür ,aza ve cihazatları tam kapasiteli olarak kullanamayacaklar hep eksik ve nakıs olarak mutluluk alacaklardır.Bu nakıs ve eksik kullanım neticesi olarak ne nazarlar ahirete uzanacak nede istidat ve kabiliyetler tam manasıyla gelişmeyecektir.Bu kabiliyetler ve yetenekler gelişmeyince lezzet alma mutlu olmak azalacaktır.Tam kapasite kullanılmadığı için lezzetlerde yarım olacaktır.Duadan mahrum olan,tefekkürden mahrum olan ,ibadetten mahrum olan,kulluktan mahrum olan,peygamber terbiyesinden mahrum olan,hayatın mahiyetini anlamaktan mahrum olanların hayattan alacakları lezzetler ve mutluluklar hep yarım olacaktır.Bu yarım kapasiteli yaşanan hayattan insanlar bir şey anlamayacaklardır.Donanımsız olan ruh akıl ve kalplar bir çok sırdan ,nimetten ,maneviyattan mahrum olacaktır.İnsan bir çok saadete hakiki manada ilahi standartlara uyduğu zaman ulaşmıştır.Kullanma klavuzuna göre yaşadığı zaman ulaşmıştır.Nasıl ki bir cihaz kullanma klavuzuna göre kullanıldığı zaman o ürünün ömrü uzun olur.Ve çabuk bozulmaz.Öylede insan ilahi kullanma klavuzuna göre hareket etse beden, ruh ve akıl ve hayat doğru ve güzel yaşanır.Haram ve günahlarla çabuk bozulmaz.İlahi standartlara göre hayat yaşanacağı için tam kapasiteyle beden kullanılacaktır.ilahi hayat kanunlarına göre yaşamayanlar hep kendilerini yalancı lezzetler ve iştiha ile avutacaklar ve öyle zannedecekler ki hayatın lezzeti budur.Gördükçe ,yedikçe, içtikçe, gezdikçe gezecekler ama hiçbir zaman doymayacaklardır.Çünkü insanın doymasına müsaade etmeyen rabbimiz doyma hissini lezzet alma hissini cennete saklamıştır.Buradaki lezzetler sadece tadımlıktır.Yalancı bir iştiha ile oyalanmaktır.Kebap kokusuyla doyan bir insan görülmemiştir.Yada vitrinin arkasında durarak içeride camın arkasında kızaran tavuğa ekmek banarak doyan insan yoktur.İnsan sadece bu dünyalıklar ile kendini avutur ve hakiki manada doymaz.Bedeni hazları ve ihtiyaçları yalancı iştiha ile oyalanır.İnsanın hem dünyada hem ahirette lezzet olan en mühim yeri onun ruhudur.Ruhların aç bırakıldığı bu zamanda sadece bedenler semizletilmektedir.nefsin ve arzuların doymak bilmeyen hali dipsiz bir kuyu gibidir.bir kap gibidir.insan o kapı asla dolduramaz.Çünkü dolmaz.Çünkü tadılan, anılan yeyilen şeyler hep nefisin hislerin tatmini içindir.Cennete ait olan ruh için değildir.Hiç kimse diyemez ki ben şu dünyalık mal için doydum yeter.Hiç kimse demez ki fazla yaşadım.Her türlü lezzeti aldım artık öleyim gideyim.Bunu sadece ruhunu kalbini aklını doyuran ve ahretin şaşalı ihtişamlı lezzetli hayatını gören Hz Yusuf yapmıştır.Dünyanın yalancı saltanatını bırakıp ahretin sultanlığını tercih etmiştir.
Kardeşim hikmeti, keremi ,cemali, kemali mutlak olan rabbimiz hiçbir harama hakiki manada lezzet ve zevk vermemiştir.Aksine her haramda küçük bile olsa cehennem azabını pişmanlığını tahattur edecek muaccel bir alem ,keder ve pişmanlık koymuştur.Hiç bir insan yoktur ki işlediği günahtan elem duymasın.Bu o günaha konulan küçük muaccel bir ücrettir.O küçük pişmanlıklar büyük pişmanlıkların önü alınsın diyedir.Haramlarda günahlarda böyle küçük pişmanlık ve keder cezası olduğu gibi her kes vicdanen bilir ki, sevapların güzel hasletlerin içerisinde de muaccel bir lezzet vardır. insan iyilik yardım yaptığı zaman ondan mutlu olur.ama günah ona pişmanlık ve mutsuzluk verir.hikmeti ilahi harama asla lezzet vermez.Belki küçük bir hayvani ve nefsani lezzet bırakır.Haramda hikmet olsaydı rabbimizin ismi hikmeti ilahiyesi olmazdı.İnsanlar nasıl ki necasetlerden çürük şeylerden lezzet ummazlar onlar mide bulandırır aslında ve hakikat cihetinde de insan haramlardan lezzet medeti ummaz.onlardan lezzet medeti aramaz.Çünkü rabbimiz lezzeti ruhaniyeti hakiki saadeti ve mutluluğu kendisine iman edip kullukta gidenlere ve kendisini sevmeğe vermiştir.Ruhun halis sürurlarını ve kalbin safi sevinçlerini kalbe vermiştir.Allah tarafından sevilmekten daha büyük saadet var mıdır.Her asırda milyonlarca insan tarafından sevilip hatırlamaktan daha büyük bir nimet var mıdır.Bakın Eyüp Sultan Hazretleri 1400 sene önce yaşadığı halde hala seviliyor anılıyor hatırlanıyor hürmet görüyor bundan büyük saadet var mıdır.Unutulmamaktan ve hatırlanmaktan büyük saadet var mıdır.günah ve haramın necasetlerini misk zannedip yüzlerine sürenler öyle zannediyorlar ki mutlu yaşıyoruz.iki üç tane haramdan beslenerek iki üç dünyevi zevkleri tadarak mutlu olduklarını zannediyorlar.hayatlarını üç beş maddi nakıs dairede geçirerek mutlu olduklarını lezzet aldıklarını zannediyorlar..
Halbuki onlar iki üç küçük dairede nefsani ve hayvani bir çırpınıştan başka bir şey yapmıyorlar..müslümanın lezzeti iki üç daireden sınırlı değildir onun lezzetinin sınırları cennete rabbinin cemalullahına kadar uzanır gider.ehli dünya gibi iki üç lezzetten ibaret değildir.Ye ,iç ,gez, toz ,gül ,oyna bağır çığır değildir.
O ibadetten lezzet alır duadan lezzet alır.
O Allah ismini anılınca lezzet alır.
O Peygamberine salavat getirmekten lezzet alır. o zikirden lezzet alır.
O cenneti düşünmekten lezzet alır.
O hastalığın uhrevi neticelerini düşünerek lezzet alır.
O cenneti düşünüp oradan kendini tahayyül edip lezzet alır.
O rabbinin cemalini görmeyi düşünüp lezzet alır.
O peygamberine görmeyi arzu etmekten lezzet alır.
O hocasını sevmekten,
O arkadaşlarını sevmekten,
O dininin sevmekten ,
O insanlara tebessüm etmekten,
O yaratılanları düşünmekten,
O rabbini tasbih ,tazim ve tefekkür etmekten lezzet alır. onun lezzetlerinin boyutları üç boyuttan fazladır.Ama dünya ehli için lezzetlerin boyutu sadece birdir dünyalıktır..ve hazır görünen ve bilinendir..Ama müslümanın lezzeti ihatalı geniş ve daimidir.Geçici fani nakıs küçük ve adi değildir.
Şimdi sen kardeşim aldığın lezzetleri bunlarla kıyasla bakalım.25 yaşına geldin haram güneh isyan, nisyan, pislik içerisinde bir hayat geçirdin ve geçiriyorsun. Ve hala doyamadığını düşünüyorsun be kardeşim insan yalancı bir iştiha ile doyar mı.sen bin sene yaşasan yine aynı şeyi söylersin senin aç olan doymayan yerin miden değil gözün değil senin ruhun, kalbin, aklın, hislerin duyguların letaiflerindir.doymadığın bu haramlarda o kadar külfet meşakket vardır ki, insan yinede nefsi aldatmacasıyla orayı tercih eder. Halbuki ibadet o kadar hafif rahat ve nezih bir vazifedir ki, insana nefis onu tercih ettirmez.En basitinden bir insanı sohbete yada camiye çağırsan hemen nefsi ona telkin eder onu tembelliğe itip bir çok bahane ürettirip o insanı alıkoyar.latif ve hafif olan ibadetten vazgeçirtir.Ama başka birisi onu maça çağırsa o hemen koşarak gider.Kulluğa ibadete kaplumbağa gibi hareket ederken maça gitmeye tavşan gibi kaçar.Halbuki o maça gidince o dünyalık boş işe gittiği zaman ne kadar külfete girecektir.Yorulacak koşacak elbisesi kirlenecek banyoya ihtilacı olacaktır.eve gelecek elbiseleri için çamaşır makinası çalışacak elektrik tüketecek su gidecek enerji gidecek,deterjan gidecek elbise yıpranacak şohben çalışacak bir çok kişiye zahmet çıkacak.Bu kadar zahmeti olduğu halede ve külfeti olduğu halde nefis işte insanı aldatır.Küçük bir maçta bile ne kadar lezzet gösterip külfetini göstermez.işte bugün lezzet peşinde koşanların yaptıkları budur.şeytan onları dünyalık ve haramlık işlere öyle koşturur ama uhrevi işlere gelince ise tembellik atalet ve ilgisizlikle alıkoyar.O insanın ebedi sermedi baki bir cenneti kazanmasına mani olur.O insanı külfetli işlerle oyalar durur.Şu anda senin doyamadığın şeylerin bedenin, nefsinin, şeytanın, dipsiz kuyularıdır.25 yaşına kadar belki nelerini kaybettirdi sana. belki sana ne kadar manevi lezzetleri ,manevi sürurları, safi sevinçleri kaybettirdi.Belki senin elinde olan ve sana ait olmayan ne kadar emanetleri yağma ettirdi.nefis eliyle ne kadar değerlerini hiçe attırdı.iffetine halel getirdi, namusuna halel getirdi bedenine arıza getirdi.senin olmayan malları istediğin gibi kullanma cesareti verdirdi.malın sahibi olan rabbinin istediği gibi değil de nefsin istediği gibi kullandırdı.insan misafir olduğu yeri istediği gibi kullanamaz.o misafir sahibinin istediği gibi kullanır.onun razı olmayacağı şeyleri yapmaz.sen misfarin olduğun şu bedeni, hayatı kendi malın gibi kullandın tasarruf ettin.Ev sahibinin nasıl kullanman gerektiğini gösteren uyarı ve ihtarlarına hiç bakmadın.Elbet özür dilmezsen bunun bir cezası vardır.Rabbine şükret rabbin sana hem günahlarının farkına varmanı sağlamış hem de hala hayatını kabz etmeyerek sana fırsatlar vermiş.yaptığın işleri diline kadar getirip itiraf ettirmiş.Bu fırsatları kaçırma.bu telafi fırsatlarını kaçırma.belki etrafındaki her kes seni dünyaya cehenneme azaba çağırıyor moda altında, günah altında, özgürlük altında ama sen onlara aldanma seni Allaha kulluğa çağıran yerlere yönel..ruhunun kalbinin senden istediği temiz ,nezih, iffetli ,hayatı onlara sun.Nefsin ve arzuların şehvetin kuyuları dipsizdir doymaz.Doyuramazsın.Haram insanı doyurmaz, haram insanı tatmin etmez, haram insanı mutlu etmez, haram insanı memnun etmez, haram insanı kemalata erdirmez, haram insanı cennete götürmez, haram insanı insan etmez, haram insanı temiz etmez, insanı necis eder pis eder kirletir dağıtır batırır.haramın necasetlerini ruhundan kalbinden aklından temizle.tövbe ile arındır.fıtratında olmayan ve fıtratının kabul etmediği şeyleri terk et.Kadının fıtratı günah için değil haram için değil temiz nesillerin yetişmesi için yaratılmıştır.Günahlarla kirlenen aklını, kalbini, ruhunu temizle ve helal temiz bir hayat sayfası açarak helalinden temiz olanı tercih et.Allah c.c kafirlere necis demesinin sebebi gusül yapmadıkları içindir.su dururken şarap içtikleri ve domuz leşi yedikleri içindir.vs vs şimdi bizlerde .bunları yaparsak onlardan farkımız kalmaz.necis oluruz.necis olanların hayatta ve cennette yeri olmaz.Rabbinden yardım dile o sana kapıları açacaktır.Temiz hayatların kapısını açacaktır.artık hicret vaktininin geldiğini düşünmeye başla.batıl bir hayatın içinden hak bir hayata.çirkinliklerde güzelliklere,hayvani bir hayattan nurani bir hayata.nefsani bir haytan meleki bir hayata hicret et.annene hicret et.ruhunun senden istediği dilendiği temiz pak bir hayata dön kalbini ve yüzünü.Kendinden utanmaya devam etmek yerine kendinden gurur duyacak bir hale gel.örnek gösterilen, beğenilen, sevilen, takdir edilen ,övülen bir hale gel.Senin fıtratında bunlar zaten var.İyilik ,güzellik, iffet ,edeb ,vakar var sadece aslına rücu et.Şeytanın maskarası olma İffette edepte, namusta, parmakla gösterilen birisi olabilirsin.Asla geç kaldım deme.Yada şeytanın ümitsizlik oyunlarına aldanıp benden geçti deme.Daha çok kendini ümitsizliğe atma.Daha ölmedin yaşıyorsun ve gençsin.Ümitsizlik uçurumlarına yaklaşma.Çünkü rabbimizin rahmet deryası herkesi içine alır.Rabbimizin zannı üzere olmak yeterlidir.Büyük veya küçük günahlarına bakıp Ümitsizliğe düşenler rablerinin büyük rahmetini bilmeyenlerdir.sen rabbinin büyük rahmetini görmek istersen rabbinin sana her saniye verdiği nefese bak.oksijene bak.o annenden trilyonlarca kat daha merhametlidir.Bir ömürdür sana rızkını gönderiyor.Trilyonlarca nimetten teşekkül olan kereminin karşılığı o ihsanlarına karşılık bizler onun kölesi olalım.Niye şeytanın kölesi olacağız.O bize ne vermiş ki….
Kardeşim annen gibi olmak zor değildir.Onun gibi değil ondan daha iyi olabilirsin.Yapacağın şey iki kelimelik bir sözdür.af, af, af, ya rabbi.Ya hanen ye mennan ya deyyan deyip günahlarına nedamet etmektir..Günahlarımın ağırlığından beni kurtar.Razı olduğun kullarından eyle.sevmediğin günahlarımı kereminden ıslah et.Beni kendine kul kabul et.Geçmişin utancından beni halas et.Günahlarımı bana bile unuttur.Yevmi mahşerde hatırlatma.Diyerek tövbe et.Affetmeyi seven bir rabbin var unutma.Keremi bol bir rabbin var.Kendine yeni bir hayat, eş, aile kurmak zor değildir.Rabbim niyetler için nazarlar için kainatı değiştirip velveleye verdirir.Günahların enkazında kalan, haramların çöplüğünde solan bir insan olarak ömrünü bitirme.Kadının iffeti ,namusu, şerefi, leke kaldırmaz.Son nefeste ağzında içki varken gelse Azrail.Ona yamulmuş ağızla yada büzülmüş dil ile mi iman edeceksin.Son kelime olan la ilahe illalah diyeceksin.
Eğer sen , iffete, namusa, imana, ahlaka hicret edersen ve rabbine kul olursan rabbinde sana kul olacak birilerini gönderir.Sana hayır elini uzatacak sevecek birilerini gönderir.Sen iyi bir insan olursan seninle utanacak nesillerin ve ailen olmaz.Belki utandığın veya özen gösterdiğin annen bile senin gibi bir hayat yaşadı sonra tövbe etti.Belki tövbesiyle nedametiyle bu hale geldi.Belki haram lezzetlerin çirkef yüzünü görüp aslına rücu etti.Şimdi senin için geç değildir.Lezzetlerin safisi temizi nezihi Allaha kulluktur.Helal dairesinde evlenmektir.Helalinden yiyip içmektir.Helal lokma kalp ve ruha faide verirken haram lokma ise ruhu elem kalbe zarar sadece nefse adi bir lezzet verir.
Çok günahkar kardeşim çok tövbe çok nedamet ile çok istiğfar ile çok pişmanlık ile çok ağlamak ile çok ibadet ile çok dua ile çok tazarru ile çok nedamet ile çok günahkarlık halini çok ibadet eden, çok haya eden,çok kulluk eden ,çok tazarru eden, çok zikir eden, çok namaz kılan hale çevirebilirsin.Kır nefsin ve şeytanın kölelik zincirlerini.vesselam.

Not:Günah ve Haramlardan Nasıl Korunuruz.Adlı yazımı dikkatlice okursanız ve o düsturlara uyarsanız haramlardan kurtulursunuz inşallah.
Birde risale nur eserlerinden hanımlar rehberi ve gençlik rehberlerini okuyun.

Hayat gayeyi maksadını bilenlere güzeldir
Bilmeyenlere ise zehir zıkkım bir gazeldir.!
************************************************
Boş ve abes sözlerin maskaralığını yapmaktansa
güzel sözlerin hamallığını yapmayı tercih ederim.!

11.01.2011 - tahkik

Konular