25 yorum

sayın yönetici, şu an

sayın yönetici,
şu an soracağım soru benim için hayati önem taşıyor.Bir insan geçmişini evlenmek istediği kişiye söylemeli diyorsunuz onu kaybetmek pahasına bile olsa...Peki ama günahların aleni bir şekilde söylenmemesi gerektiğinden bahsediyor buharinin hadisinde ee kişi günah işlemiş pişman olmuş tövbe etmiş ve sevdiği kişiyle evlenmek istiyor bir şey olmadığını söylemek zorunda kalıyor çünkü sevdiği kişinin onu öyle kabul etmeyeceğini biliyor peki ne yapacak bu kişi evlenemeyecek mi? Yani günahı duyulsun istemiyor sonuçta Rabbine tövbe etmiş kimseye de günahından bahsetmemiş ama evlenmek istediği kişi zorla bunu soruyorsa mecburiyetten kötü bişey yapmadım ben demek zorunda kalıyorsa :S tövbe eden kişi bir daha da o günaha dönmemek için çırpınmışsa Rabbine sığınmışsa bunu söylemek zorunluluğu var mı ? burada çok sıkıntılı bir durum var ve insan çelişiyor :S

02.10.2011 - dangerr21

CVP:sayın yönetici,şu an

aradaki dengeyi çok iyi sağlamak gerekir. Söylenmemesi gerekenler bir yuvanın dağılmasına neden olabileceği gibi ileride duyulabilme ihtimali olanlar da daha kötü sonuclar doğurabilir. Ne yapması gerektiğini kişi kendisi karar vermeli.

04.10.2011 - denge

insanları bir hevesle

insanları bir hevesle cehenneme itmek cok kolaydır ..
dersinki sen günahkarsın af olunmazsın zaten batmışsın ..
dersinki sen hak etmişsin sen rezil sen rüsvasın ...
dersinki bu yola düşenin cıkmaya hakkı yok yan cehennemdede gör ..
dersinsinki ben affetmem allahta affetmez .tövbe etsen ne olacak ne ehemniyeti var..
peki sen kimsin ???
sen merhamet sahibi RAHMAN VE VRAHİM olan rabbimin adına nasıl olurda hüküm verir sin .o insanların günahlarını örterken ayıplarını gizlerken insan oğlu kendini başkalarından üstün görüp yaptıkları hataların cezalarını kendileri vermeye kalkarlar..
rabbim dileseydi insanların günahlarını tıpkı alın yazısı gibi alınlarına yazardıda herkez bilirdi kimin ne günah işlediğini..o kadar settar olan rabbimiz katında günah işleyipte günahından pişmanlık duyan bir gencin sesinden daha güzel şey yoktur ..
günahından pişmanlık duyan ve tövbe eden biri hiç günah işlememiş gibidir .bunu diyen habibüllahken sen kimsinki acaba sor bir bakalım kendine????
ben şahsen evlilik önecesi fölet arkadaşlık ve görüşmelere karşıyım nişanlılık süresinin bile uzatılması ve bu süre zarfında görüşülmesi iyi değildir dini nikah olsa bile ..
cünkü erkek derki eşimsin sana dokunabilirrim ama düşünmezki ya evlenmeden düğün olmadan ölse yada ayrılsa o kızın hali ne olur ..böyle olanlar coktur
o yüzden kızlar edep dairesinden cıkmamalı kendini mücevher gibi eşlerine saklamalı ..
ama şu varki ..
diyelim ki bir kız bu hatayı cahiliye hayatında yaptı ya zorla ya kandırılarak yada isteyerek ..
şimdi onu biz ateşemi atacağız .çarmayamı gereceğiz ?
toplumdan dışlayım kötü yola düşmesi için bizde bir çelmemi takacağız ??
.
asla düşene vururlmaz, bizde el uzatılır .
günahı dağlar kadar olsada rabimizin merhametinden büyük değildir .bir kul ister kadın ister erkek olsun bir tövbeyle ,
belki bizdende üstün mertebelere gelebilir bunu unutmamak lazımdır .kimseyi günahından dolayı kınayacak halde değiliz ve unutmayın kınadığınızla imteğan olmanız cok yakındır .çöpleri eşeleyenler köpeklerdir.

kız bakire değilse bunu evleneceği insana söylemelidir yalan üstüne mutluluk kurulmaz .bunu ister kabul eder ister etmez .ama tövbe eden birine el uzatmak kadar güzel birşey yoktur bence .

benim için eyerki tövbe etmiş se ve pişmalık nidalarıyla yanıp kavrulmaktaysa biri gözlerinden akan her pişmanlık gözyaşları altın kıymaetindedir .ister bu hatayı bir kez yapsın ister kerhaneden cıksın .rabbimin gücü tüm günahları affetmeye yeter ..
insanlara ümitsizlik aşılayarak hayatlarını zehir etmeyin bir ümit verinki o ümitle rabbin kapısına iltica edip kapansınlar .
ama bu günah izlerini taşımaktansa hiç yapmamak o günah pişmanlığıyla kavrulmamak en iyisi .rabbim utandırmasın , doğru yoldan ayırmasın bizleri nefsimizin oyuncağı etmesin .




Nezaman ki senin sohbetinden sıyrıldı yüreğim,işteo günden beri biçareyim!
Ne zaman kalbimde yerini başka heveslere pazarladım,İşte o andan beri avareyim!
Senden uzaklık ateşmiş YaRab!Merhamet et! .

03.01.2010 - iremhan

Re: insanları bir hevesle

bu yazıyı yazandn gerçekten insanın içini ferahlatıcak bir yazı bir bilgi olmuş bu yazıyı yazıpta internete atan kişi gerçekten eli öpülecek biridir keşke mümkün olsada onunla tanışıp detleşseydim sormak istediğim çok şeyvar kendisine allahın merhemeti üzerinize olsun helalolsun allahım şüphesiz sen bizi işiten ve dua larımızı kabul ednsin tşk.

08.12.2012 - rızo

gecmsi paylasmak ben o kisinin imanindan suphe duyarim

ben gecmisimi paylasirim fakat Allahin ortugu gunahlari tekarar aciga cikarmakla arasainda kalirim diye korkarim...ama burda bazi yazilar var hic bir dindar erkek boyle biseyi kabul etmez diye bende diyorum ki ben o kisin imanindan suphe duyarim hemen herkesin gunahlari olmustur bunu orten Allahdir ... bu Allahin hakkidir kullun deil Allah suphesizki en merhametli en rahmetlidir

18.07.2011 - kül kedisi

Sakın Allah'ın örttüğü günahı ifşa etmeyin....!

Günah işleyen, bir kahraman eda ve havası içinde günahını herkese rahatlıkla söylememelidir.

Bir kimse hırsızlık ettiğinde nasıl başkalarına söylemekten çekinirse, günahı işlediğinde de korkmalı, kimseye söylememelidir.

Böyle yapanın da günahının affedilmeyeceği bildirilmektedir:

"Açıktan günah işleyenlerin dışında ümmetimin hepsi (Allah tarafından) affolunmuştur. Bu açıkça günah işleyenlerden öyleleri vardır ki; kişi geceleyin bir günah işler, sonra: "Şöyle bir gece geçirdim." der. Halbuki Rabb'i günah işini örtbas ederek gecelemişti. Fakat o günahkâr, Allah'ın örttüğü perdeyi açarak sabahlıyor (günahını açığa vuruyor.)"

(Buhari, Edeb 60; Müslim, Zühd 52)


***************************************************************Velilerin sözleri, ab-ı hayatla dolu, saf, dupduru bir ırmak gibidir. Fırsat elde iken ondan kana kana iç de gönlünde manevi çiçekler,güller açsın...!

20.07.2011 - Kaside-i Bürde

işte benim önemsediğim

işte benim önemsediğim noktayı paylaşmışsınız bunun için teşekkür ederim size.Ama mesela erkek soruyorsa ve öğrenmek istiyorsa ne yapacağız buna.Günahımızı söylemek dile getirmek bizi utandırıyor kahrediyor demek ki...ALLAH'a sığınmışsa insan tövbe etmişse geçmişini soran erkeğe söylemeli mi hataları varsa :S ben kalakaldım her kafadan bir ses çıkıyor çünkü :S

02.10.2011 - dangerr21

CVP:işte benim önemsediğim

Gerçekten tevbe edip bir yola çıktınsa kesinlikle söylenmemeli. Her ne kadar dürstlük vs densede bu söylenmemeli. Hatta inkar edilmeli. Fakat başkası tarafından duyma ihtimali varsa da yalanlama ve inkar ileride tüm güveni yıkabilir..

Söylemekten daha önemlisi evlendikten sonra başka insanlarla birlikte olmaya kalkışmaktır.. Bu daha ağırdır.

04.10.2011 - daha ağır

Aldatarak Kandırarak Yalanlarla Yuva Kurulmaz!!!!

Allah sana akıl fikir versin....Böyle bir konuda yalan söylenir mi??? ya da erkeği doğrudan ilgilendiren ve erkeğin namus,şeref ve iffeti olan kadının daha önceden yaptığı onunla bununla elalemin serserileriyle zina edip namus ve iffetini 5 paralık ettiği kadının bunu saklamasının hiçbir gerekçesi olamaz....Bu sadece kadını ilgilendiren bir konu değil ki saklayacak??? Bu en başta erkeğide ilgilendiriyor....Kadın erkeğin namusudur iffetidir şerefidir...Eğer bunlar kadında yoksa erkek kadını nasıl eşi olarak görebilecek??? Nasıl onu sevecek??? Onunla içten samimi bir ilişki kurabilecek??? Ona çocuklarını emanet edecek??? Ya da namusunu emanet edecek???bunlar hiç mümkün olmayan durumlar.....Elbette bu erkek içinde geçerlidir....Yani erkeğinde daha önceden gayrı meşru bir ilişki yaşamamış olması lazımdır....Yani hem erkeği hemde kadını doğrudan ilgilendiren bu gibi husular kesinlikle saklanmaz..tabiki bu sadece evlenilecek eşe söylenir cümle aleme değil.....eş rıza gösterirse ne ala ama göstermesse evlenilmemelidir......dindar bir erkek herşeyden önce temiz ve imanlı bir eş ister....ve böyle olunmalıdır zaten...bunun tartışması bile çok saçma.....

21.07.2011 - cennetkuşu

irem han kardesim cok guzel yazmışşın

yazdıkların benım soylemek istediklerimdi...tam anlamıyla açıklayıcı olmuş..erkekler cok acımasız düşünüyor tevbe etmiş olsalar dahi bayanlar için..ama butun ekekler aynı degıl..sana yazdıgın yazıdan dolayı..çok tesekkür ederım.anlatmak istediklerim bunlardı...cahılıyede bunları yasayıp..islamla tanısınca.kendıne cekı duzen veren cok ..bayan var...yazdıklarına tumuyle katılıyorum..allahın selamı uzerıne olsun..

04.01.2010 - enis

BEN TEŞEKKÜR EDERİM

BEN TEŞEKKÜR EDERİM KARDEŞİM tövbe edip pişam olan bir kimseye ayıplarını yüzüne vurmak cok cahilce ve edebe aykırıdır.nice katiller haramiler kötü yolda olanlar bir tövbe ile temizlenmiş evliya makamına ermişlerdir..müslümana yakışanda budur .bilmiyorlar bilselerdi yapmazlardı bize düşen teblih etmek anlatmak .uyarmak ikaz etmek ve el uzatmak ..rabbim dilerse bir köpeğe su verdiği için bağışladığı kadın gibi.yol kesen haramilerin bir anda allah korkusu ile tövbe ettikleri gibi bizlerede o kardeşlerimizede cennetin kapısını acar...cennet kimsenin tek elinde değildir rabbim oraya sokmakyı dilerse sürüye sürüyede olsa kulunu alır cennetin baş köşesine oturtur..




Nezaman ki senin sohbetinden sıyrıldı yüreğim,işteo günden beri biçareyim!
Ne zaman kalbimde yerini başka heveslere pazarladım,İşte o andan beri avareyim!
Senden uzaklık ateşmiş YaRab!Merhamet et! .

18.07.2011 - iremhan

Ben şeytanın bulunduğu ortamda durmam.

sana cevap vermiyorum zira:

Sevgili Peygamberimiz (sav) yakın dostu Hz. Ebubekir (ra) ile oturuyorlar. Medine’nin sıcak bir günü. Biraz sonra içeriye bir adam girer.

Etrafına baktıktan sonra Hz. Ebubekir’in (ra) yanına oturur. Ve hemen çirkin sözlerle Hz. Ebubekir’e saldırmaya başlar. Hakaret eder, küçümsemeye çalışır, tacizde bulunur. Hz. Ebubekir (ra) sabırla dinler. Olaya şahit olan Hz. Peygamber (sav) bu saygısız insanın haddi aşan çirkin sözlerinden rahatsız olsa da bir an için susar. Adam nerede olduğunun, kimin huzurunda bulunduğunun farkında değilmiş gibi devam eder. Bu anlamaz adamın çirkin sözlerinden hayli rahatsız olmaya başlayan Hz. Ebubekir (ra) dayanamaz ve cevap vermeye başlar. Hz. Ebubekir (ra) sınırı aşmadan, bu terbiye sınırını aşanın terbiyesini vermeye çabalamaktadır aslında. Hz. Peygamberin (sav) huzurunda olduğunun farkında olan Hz. Ebubekir (ra) daha fazla susarsa Hz. Peygamberin (sav) rahatsız olacağını varsayar. Hz. Ebubekir’in (ra) cevap vermesi üzerine Peygamberimiz (sav) ayağa kalkar ve orayı terk eder. Hz. Peygamberin (sav) uzaklaştığını gören Hz. Ebubekir (ra) telaşlanır ve Peygamberimizin (sav) arkasından koşar. Diğer yandan da heyecan ve korku içinde söylenmeye başlar: “Ey Allah’ın elçisi. Sizi rahatsız edecek bir şey mi yaptım. Yanlış bir şey yaptıysam Allah’tan af dilerim.”

Hz. Peygamber (sav) döner ve çok sevdiği dostuna şöyle buyurur: “Ebubekir! Adam sana hakaret edip sataşmaya başladığında sen sustun. O esnada Yüce Allah’ın görevlendirdiği bir melek senin adına o adama cevap veriyor, sana da dua ediyordu. Sen sustukça melek seni savunuyor adama karşılık veriyordu. Ne zaman ki, sen de cevap vermeye başladın işte o anda o melek orayı terk etti ve şeytan oraya girdi. Ben şeytanın bulunduğu ortamda durmam. Benim orayı terk etmemin sebebi budur işte.”


Şeytanları bol olan bir dünyada yaşıyoruz. Öyle anlaşılıyor ki; melekler edepli varlıklar oldukları için her ortama girmiyor veya girseler de durmuyorlar. Ama şeytanlar her tarafta cirit atıyor. Kendilerine yakın olanların ruhlarına etki ederek kendilerine benzetiyorlar. Etrafa saldıran, hakaret eden, iftira atan, etrafı lekeleyen, insanların iffetine kara çalan, insanları sömüren, ellerindekini alan, insanları köşeye sıkıştırmaya çabalayan, iffet ve şeref karaborsacılığı yapan, hiçbir hayırlı iş yapmamasına karşın bol bol felsefe tabletleri yutturan, sokakların başını tutan, cambazlık yapan, fakirin ekmeğini çalan, kendine emanet edilen kalemi makamı, mevkiyi, şöhreti- egosunu tatmin için kullanan, kula kulluk eden, kulluk ettiğini Rabbinin önüne koyan, bağnaz ve kalitesiz olan, insanların elindeki rızka kahreden bir hasetle saldıranların tümü işte bu tür ruhları kirlenmiş olanlardır. Bizim ölümsüz naslarımızın dikkat çektiği “şeyatinü’l ins ve’l cinn” “insanların ve cinlerin şeytanları” işte bu grubun arasından çıkar. Onların; şerrinden, kötülüğünden Allah’a sığınmak lazım.

03.01.2010 - çokduaettim

bakırelıkte soylenmelımı

daha once muslumanlıgı yasamayan bır kız...kız degılse? ve artık zına ıslemıyorsa... bunuda solemelımı? sız dındar erkekler bunu kabul edermısınız? musluman olmayan bır kız..cevap yazarmısınz

03.01.2010 - enis

evlılık

evlenmeyı dusundugumuz esımıze ..daha once muslumanlıgı yasamadıysak..daha sonradan muslumanlıgı yasadıysak...ve daha once ılışkıye gırdıysek ve kızlık zarımız yoksa bunuda soylemelımıyız..yada nasıl solıcez? yada musluman bır erkek bunu nasıl karsılar? boyle bır kız ne yapmalı..ve bu kız zına ıslemıyorsa artık ..yınede solmelımı?yadagıdıp dıktırmelımı? bubu nasıl solıcek?

27.12.2009 - enis

sayın site

sayın site yöneticileri:
yapacağınız yanlış bi yorum veya erkekler veya kızlar tarafından yazılan yanlış bi yazının (bir tek sözcüğü de yanlış olsa) vebali sizlerin üstündedir.
kaç tane zina yapma isteğiyle yanıp tutuşan kız, erkekler maruz görür diye ümitlenmekte ve gelecek yaorumları beklemekte. sakın ama sakın bu vebali üstlenmeyin.
ayrıca, buraya bakire olmayanlar da erkek adı altında yorum yaparak kendilerini temize çıkaramya çalışmak istemektedirler. ancak bunu,o yazıları okuyan bakire kızlar anlayamaz ve "erkekler bizi mazur görüyo" deyip zinaya başlarlar. bu vebalin altından kalkamazsınız. bütün amelleriniz yok olur gider HAFİZANLALLAH.

KIZLAR BEN SİZE SÖYLEYEYİM:
DİNDAR HİÇBİR ERKEK MAZUR GÖRMEZ VE ASLA EVLENMEZ.DİNDAR ERKEĞİ KANDIRMAK ZORDUR. HATTA İMKANSIZDIR. GÜN GELİR, KANDIRILDIĞINI MUHAKKAK ANLAR VE BİLİR HEM DE GÖZÜYLE GÖRMÜŞ GİBİ BİLİR. VE ONDAN SONRA AİLE FACİASI ÇIKAR.
MAZUR GÖREN DE EVLENDİKTEN SONRA BUNU KULLANIR VE BAŞKA KADINLARLA YATAR. DER Kİ" SEN YAPMIŞSIN, BENİM DE HAKKIM, BEN DE YAPCAM" VE BUNUN SONU GELMEZ ASLA.

peki senin sonun nolcak, zina çok büyük günah ve artık sen oturda ahiretine çalış derimi. çünkü nasuh tövbesi anca kurtarır.

AYRICA BİLGİSİZLİK VS.VS.VS.VS.VS. MAZARETLER ASLA KABUL EDİLEMEZ. BİLGİ TOPLUMUNDA YAŞIYOZ, DİNDAR AİLEN VAR. YAPILAN ÇOK ÇOK ÇOK BÜYÜK GÜNAHTIR VE CEZASINI DA ÇEKMELİSİN, Kİ ZATEN ÇEKECEKSİN DE!
MANEVİ OLARAK ZAR ZOR TEMİZLETSEN BİLE MADDİ OLARAK HEP KİRLİSİN ÖLENE KADAR!

EVLENDİKTEN SONRA MUHAKKAK ORTAYA ÇIKAR. MUHAKKAK. DİYELİM ÇIKMADI BU SEFER İLAHİ ADALET, HİÇ BEKLEMEDİĞİN EŞİN GİDER SENİ ALDATIR VE GÜN GELİR BOŞAR DA SENİ.
BEN BİLSEM BÖYLE BİŞEY, MUHAKKAK HABER VERİRİM DAMAT AİLESİNE VE SÜLALESİNE, HER NE VAKİT OLURSA OLSUN. EVLENDİKTEN SONRA OLSA BİLE SÖYLERİM ÇÜNKÜ DAMAT, ÇOCUĞUNUN ANNESİNİN BÖYLE BİRİSİ OLMASINDAN HOŞNUTSUZLUK DUYAR VE BAŞKA ÇOCUKLARINI TERTEMİZ ANNEDEN DÜNYAYA GETİRİR. PİS ANNEDEN DOĞAN ÇOCUĞUN GÜNAHI YOK AMA YETİŞTİRİLME BAKIMINDAN TERTEMİZ ANNE OLMAZSA OLMAZ.
ALLAH KORUSUN, EŞİM BÖYLE BİŞEY YAPMIŞ OLSA BEN BUNU BANA NE ZAMAN OLURSA OLSUN HABER VRENE KIZMAM, TEŞEKKÜR EDERİM.

01.01.2010 - yanıncayırcayır

Konular