Cinsel Resimler ve Filmler

Dinimizde insanı kötülüklere iten zaaflar ve alışkanlıklarkonusunda yasaklayıcı hükümler bulunmaktadır. Bu hükümlere uyabilenler âhiretlerini kurtardıkları gibi, dünyalarını da kurtarıyor; gittikçe yaygınlaşan olumsuz alışkanlıklardan kendilerini ve çocuklarını da muhafaza ediyorlar.

Cenab-ı Hak'kın ikazına kulak verelim:

"Zinaya yaklaşmayın. Zira o, bir hayâsızlıktır ve çok kötü bir yoldur." (1)


Cenab-ı Hak "Zinaya yaklaşmayın!.." diyor. “Zina yapmayın!” demiyor, “Yaklaşmayın!” diyor. Onun için İslam alimleri zinaya vesile olabilecek, davetçilik mânâsına gelebilecek, tahrik ve teşvikçi görüntüleri yasaklayan din, müstehcene bakılmasını da caiz görmüyorlar. Çünkü asıl mesele yaklaşmamaktadır. Yaklaşmazsanız kurtulmanız kolay olur. Yaklaştıktan sonraki gelişmelere dayanmanız zorlaşır, ateşe yaklaşanın içine düşmesi gibi bir sonuç çıkabilir.

Cenab-ı Hak bakma konusunda diğer bir ikazında şöyle buyuruyor:

"Mü’min erkeklere söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar.... Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, " (2)

Sofiyeden Şiblî (k.s.)'ye:

"Ne demektir? diye sormuşlar, demiş ki:
"Baş gözlerini haramlardan, kalp gözlerini Allah'tan gayri şeylerden çeksinler." (3)
Gözler müstehcene nazar etmekten sakınılmalı ki hayaller tertemiz olsun, zihinler kirlenmekten korunsun. Sadece kafa gözlerini kapamakla, sakınmakla kalınmamalı, haramlar hayallere dahi alınmamalı, hayaller bile korunmalı diyor büyükler.
Bu konudaki görüşler,

Ahmed Şahin:

Gözle bakış konusunda neden bu kadar israrlı ikaz ediliyor insanlar? Çünkü bütün günahlar, ahlâkî bozulmalar müstehcene bakışla başlar, bakışın israrıyla gelisir, sonra fiilî günaha dönüşür. Üstelik gözler baktıklarının resimlerini de çeker, hayal arşivinde depo eder. Nereye gitse, nerede olsa artık çektiği bu resimler, hayal âleminde gözlerinin önündedir. Öğrenciyse dersine çalışamaz, isçiyse mesleğine tam yönelemez, fikir adamıysa zihnini toparlayamaz, derken her konuda gerileme ve düşüş söz konusu hale gelir. Bu duruma düşmemek için din, müstehcene karşı yasaklar koyar, mensuplarını böylesine gerilemelere düşmekten kurtarır. (4)

Ali Rıza Demircan:
... cinsel tahrik amacı olsun veya olmasın İslam'a göre çıplaklığın sınırları içine girecek resim ve film çektirmek ve çekmek haramdır. Bu resim ve filmlere bakmak ve ve bunları pazarlamak da haramdır.
Haramdır, çünkü doğrudan çıplaklıkla resim ve film aracılığıyla çıplaklık temelde aynı gayr-ı meşrû amaca yöneliktir. Fark yalnızca tesir bakımındandır. Bizat çıplaklık, bilvasıta çıplaklıktan şüphesiz daha tesirlidir. Ancak bilvasıta çıplaklıkda da yaygınlık ve süreklilik vardır. Kaldı ki İslam'da bir söz, davranış ve iş haram kılındıysa, değil onun yansıyan etkili şekli, onunla ilgili bütün eylemler de haram olur.

.... haram sınırlar aşılarak, "sanat sanat içindir" anlayışıyla yapılacak fotmodelliği de, film çalışmaları da haramdır. Pek tabii ki doğrudan cinsel sömürü amacıyla yapılan çalışmalar daha katmerli ve çok yönlü haram olur.
....
İslam Dini insanlarıncinsel istikrarı ve mutluluğunu amaçladığı ve cinsel alnda da kulluk yapmalarını dilediği için cinsel haramlara götürecek sözleri, yazılar, resimleri ve filmleri yasaklamıştır. Yasakladığı bu suçların faillerine hem dünyada hem de ahirette cezalar düzenlemiştir. (5)

İzahlı Kadın İlmihali'nden özetle:

...gazete ve dergilerdeki müstehcen resimler ile televizyondaki açık görüntüler gerçek değil, resim ve hayal olduğu için onlara bakmak hakiki kadın vücuduna bakmak gibi sayılmazsa da müstehcen resim ve görüntüler, insanları tahrik etmekte, din ve ahlak üzerinde bozucu bir tesir yapmaktadırlar. Fitne uyandıran ve ahlakı bozan böyle müstehcen resim ve görüntülere kimse helal diyemez.

Avret sayılan yerlerin resim haline getirilmiş şekli de, cinsel duyguları uyandırabileceği gibi, ancak bunun canlısı kadar olmayacağı açıktır. Bu konuda film ise, resimle canlısı arasında bir yerde olacaktır. Bu konuda haramlılığın sebebini akıl kavramaktadır. O daçok az da olsa gerçek zinaya yaklaştırmasıdır. Halbuki Allah (cc) zinaya, yapmayı değil, yaklaşmayı bile yasaklamaktadır. (6)

Sorularla İslamiyet İslam Fıkhı Ansiklopedisinden özetle:

Önce çıplak resimleri sadece kadın resmi diye sınırlamamak lâzım. Çıplak resimler kadının olursa günah, erkeğin olursa mahzursuz diye bir şey yoktur. Avret sayılan uzvun açılması ve bakılması, kimden olursa olsun haramdır ve günahtır. Ancak haramlık ve günah en mahrem noktalara yaklaştıkça artar ve ağırlaşır. Diğer yönden, zaruret yokken avret sayılan yerlerinin fotoğrafını çektirip teşhir edilmesine izin vermenin bir haram ve bir günah olduğunda şüphe yoktur. Böyle olan resimlere bakmaya gelince, bunun; canlısına bakmak kadar ağır günah olmadığı da açıktır. Ancak bunu, berikinin hafif olduğunu ânlatmak için değil; aralarında fark bulunduğunu anlatmak için söylüyoruz.

Bütün bunlara göre : Avret sayılan yerlerin resim haline getirilmiş şekli de, cinsel duyguları uyandırabileceği, ancak bunun canlısı kadar olmayacağı açıktır. Bu, konuda hareketli resim, yani film ise, resimle canlısı arasında bir yerde olacaktır. Her ne kadar Ibn Âbidîn "resim haline getirilmiş avret yerlere bakmanın mahzuru konusunda bir şey bulamadım; diyorsa da, bu konudaki haramlığın sebebini akıl kavramaktadır. O da çok uzaklardan ve çok az da olsa gerçek zinaya yaklaştırmasıdır. Halbuki, Allah (c.c.) zinaya, yapmayı değil, yaklaşmayı bile yasaklamaktadır. Bu sebep çıplak resimlere bakmakta da az da olsa vardır. Öyleyse bu da o ölçüde mahzurlu olmalıdır. Filimler ise, değindiğimiz gibi, bundan bir derece daha ilerdedir. (7)

Çıplak Erkek Resminin Sakıncası Var mı?

Çıplak resimleri sadece kadın resmi diye sınırlamamak lazımdır. Çıplak resimler kadının olursa günah, erkeğin olursa mahzursuz diye bir şey yoktur. avret sayılan uzvun açılması ve bakılması, kimden olursa olsun haramdır ve günahtır. Ancak haramlık ve günahlık en mahrem noktalara yaklaştıkça artar ve ağırlaşır. Böyle olan resimlere bakmaya gelince, bunun, canlısına bakmak kadar ağır günah olmadığı da açıktır. Ancak bunu, berikinin hafif olduğunu anlatmak için değil, aralarında fark olduğunu anlatmak için söylüyoruz.(6)



Kaynaklar:
1) İsra, 32
2) Nur, 30,31
3) Elmalı Tefsiri, Nur, 30
4) Müstehcene Bakmanın Hükmü, Ahmed Şahin
5) İslama Göre Cinsel Hayat -2, Ali Rıza Demircan, Eymen Yayınları, Sayfa 104-105, 2002
6) İzahlı Kadın İlmihali, Asım Uysal, Mürşide Uysal, Uysal Yayınevi, Sayfa 402-403, 2001
7) Sorularla İslamiyet İslam Fıkıh Ansiklopedisi, Çıplak Resim



15 yorum

cevap

Vallahi kardeşim kocanın durumunu hiç anlamış değilim,evli olduğu halde ellede ayrıca boşalması çok anormal bir durum
bence bir psikoloğa görünmesi çok gerekli ayrıcada ,maneviyata ihtiyacı var bunun için dost tvde sohbet yapan arif yıldız hocanın sohbstleri izletebilirsin (ayrıca cd olarak mrk parazlamada var sakın reklam yapıyor gibi anlama çok mübarek feyzli ihlaslı bir zat kendisi )
sende önce sabırlı olmanı isityorum,bol bol ceneb-ı hak dua ve niyazda bulun,rabbim yar ve yardımcın olsun
unutma bu dünya bir imtahan
selametle

10.02.2010 - caner07

EŞİMİ KURTARMAK İSTİYORUM NEOLUR YARDIM EDİNNNN

selamun aleyküm ben 6 senelik evli bir bayanım eşimi tanıdığımde mükemmel biri olduguna kanaat ettim ve evlenmeye karar verdik çünkü biz beraberken benimle konuşmaktan çekinir yanıma yaklaşmaz elimi tutmaz vs çünkü günah olduğunu biliyorduk nefsimize yenik düşmemek için 2 sene sonra evlendik çünkü eşim okuyordu çok uzaktaydı hemen evlenemedik.eşimin ahlakı okadar güzeldirki beni kırmaz incitmez el kaldırmayı bırakın sesini dahi yükseltmez evliliğimizde özel ilişkimizde islam çercevesinde istediği herşeyi ama herşeyi yaptım yeri geldi günde birkaç defa birliktelik istedi tamam dedim herşeyi bir erkeğin hoşuna gidebileceginin fazlasıyla yaptım oda memnundu rabbim benden sormasın eşiminde gözü dışarıda olmasın...bir gün tesadüfen eşimin banyoda masturbasyon yaptığına şahit oldum ama yıkıldım çünkü ilişkimizde okadar çırpınmak boşunaymış birşey demedim hatayı kendimde arayım yetmiyodur deyim ilişkimizin sayısını arttırdım ama banyo yapmak için girdiğinde gene masturbasyon yapıyodu daha sonra uyardım isteklerin neler söyle dışa yönelme dedim tamam dedi gene aynı ünivrs.de filimler çok izliyomuş hiç kız arkadaşı olmamış paralı ilişkilere kaymamış o yüzden masturbasyon alışkanlık olmuş ama benimde çok zoruma gitmeye başladı kendimi aşağılanmış bir hiç olarak görüyorum daha sonra eşimin filmlerini yakaladım kırdım parçaladım gene buldur tel.ine indirdi hiç ama hiç kavga etmeden sürekli vazgeçmesi için yalvardım ben soğumuş olsamda cinselliğimizi ayakta tutup hep çabaladım vaz geçer diye ama malesef şimdi ise internette bazı siteler bulmuş benden gizliyo ama ben hepsini biliyorum okadar iğrenç siteler gene kavga etmedim güzellikle başkalarının üzerinden konuşup ne kadar kötü oldugunu onun öyle şeyler yapmamasını çok sevdiğimi cehennemde yanarken görmek istemediğimi defalarca söyledim gene olmadı ölüm o anda yakalarsa halin ne olur dedim olmadı ne yaptıysam caydıramadım enson bu gece banyo yapacaktı isterse beninle birlikte yapabileceğini söyledim vakit geç dedi sahura kalkamam dedi sen bilirsin dedim uyandıgımda 2.30 du ve yeni banyodan çıkmıştı ve gördümki gene internetten bu sitelerdeymiş dostlarım artık ne yapacagımı şaşırdım allah rızası için bi akıl verin ben eşimden çok ama çok sogudum 2 de yavrumuz var benim bu konuda kavga etmemem onuda vazgeçmemesine sebepmi bilmiyorum bu gece eşimle konuşup evliliğimi bitirmesemde artık cinsel hatatımızın sonlanmasını bir daha onunla birlikte olmak istemediğimi söyliycem bir süre böyle devam etsem günaha girermiyim ama çaresizim neolu acil cevap verirseniz çok sevinirim başınızı agırttıgım için hakkınızı helal edin olurmu slm aleyküm

24.09.2008 - nefsani

bakin size bir fikir vereyim

bakin size bir fikir vereyim sizde onunla izleyin istedgini yapin bakin yakinda vazgececek anladiniz

06.12.2011 - bellamy

Nasuha Hanımefendiye

Merhaba hanımefendi.Malesef kocanızın durumu psikolojik bir vakıadır.Yıllarca yapa yapa alışkanlık haline geldiği bir takım günahlar var.Belki kendisi de bu iğrençliklerden kurtulmak istiyor.Ona yardımcı olun asla dışlamayın ama karşısında da dimdik durun tepkinizi ortaya koyun.İnşallah düzelecektir.Rabbim yardımcınız olsun.Gerekirse inançlı bir psikiyatristen yardım da alabilirsiniz...

21.01.2009 - nasuha

SELAMIN ALEYKÜM

Abla dua edin duanızı eksik etmeyin rabbim ıslah eylesin,hidayet nasib eylesin. abla bu acizane kardeşinizinde duaları inşallah sizinle

Rabbimin daim huzuru ve rahmeti üzerinize olsun. selametle

26.10.2008 - ahsenül_kelam

nefsani kardesime

Kardesim durumuna cok uzuldum seni cok iyi anliyorum..

Allahim yardimcin olsun guzel kardesim benim...Allahim bu erkek milletine akil fikir suur iman versin baska bir sey demiyorum...

25.09.2008 - Sebnem

amiiiin kardeşim amin

amiiiin kardeşim amin rabbim bu gece yüzü suyu hürmetine bana sabır eşimede iman gürlüğü nasip etsin allah razı olsun

26.09.2008 - nefsani

iğrençlik unsurları!!!

evet arkadaşlar günümüzde internet,televizyon gibi iğrençlik unsurları varken günah hanemiz her gün fazlalaşıyor.ama şunu unutmamk gerek ki kötüyü bile iyi kullanırsan o şey iyi olur
yani bir internette senin ahiretine yararlı konu araştırırsan tabiki daha güzel olur.mesela bu site gibi.fakat googleden bi harf yazıyosun karşına acayip şeyler çıkıyor insanların şehveni duygularını harekete gecirmek için elinden geleni yapıyorlar.tv de ise artık ruhları hayvanileşmiş insanlar bu rezillikleri normalmiş gibi göstermeye çalışıyorlar.köpekler gibi nefsi duygularını dışarda tatmin etmeye çalışıyorlar.insanı bu konuma düşüren söz ve davranışlardan uzak durmaya çalışalım inşallah.

ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN(AMİN)

02.10.2007 - selva16

porno

porno kadar iğrenç we saçma bir şey olamaz
bu tür şeyler kadınları bir mal bir haywan gibi göstermekten we görmekten başka bir işe yaramaz

20.05.2007 - sln

Bunu herkes biliyor

Bunu herkes biliyor kardeşim , ama eşlerinin isteklerini yerine getirmeyen eşler olduktan sonra , eşler internetten zina görüntüleri izlemeye devam eder ! Direk "porno kadar iğrenç we saçma bir şey olamaz
bu tür şeyler kadınları bir mal bir haywan gibi göstermekten we görmekten başka bir işe yaramaz" diyerekten insanları bu zina işinden uzak tutamazsın. Daha geçenlerde benim öz akrabalarımın içinden bir aile boşandı.Erkeğin sebebi ise eşinin onun isteklerini kabul etmemesiydi. Ve erkeğe de boşanma hakkı doğdu ,ya da boşanmayıp zina izlemeye devam ederdi.

25.07.2011 - Dikkat!

sln ufak bi düzeltme izninle

Saygılarımla..

"porno kadar iğrenç we saçma bir şey olamaz
bu tür şeyler kadınları bir mal bir haywan gibi göstermekten we görmekten başka bir işe yaramaz"

Bu yorumu yaparken sanırım "porno" filmlerde sadece kadınları düşündün. Bence porno filmlerde erkeklerde gayet ezik bir durumdalar. Porno gerçekten insanlık ayıbıdır. Fakat izlemek isteyen beni ilgilendirmez. Sanki Allah sadece bana akıl verdi.

SAYGILARIMLA...
GTrecordz..

20.05.2008 - pause

islamıyetde cinsellk

ben çok cekıngen ve utangac bir gencim 18 yaşındayım fakat yıllardır kıtaplar olsun ne biliym internet olsun inancımıza göre geröek bir ilişkinin nasıl evlendikten sonrakı gece gerdek gecesi nasıl bir ilişkı yaşanacagını bilmıyorum ve sormayada utanıyorum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

19.12.2006 - aziz

islamıyetde cinsellik

sevgili kardeşim;

yaşın benden küçük olsada aramızda pek fark yok.o yuzden sana arkadasınmış gibi ve bu dediklerini yaşamış bi dostun olarak açıklama yapim.

yaşın daha 18 bu yaşta ne gerdeği ne ilişkisi düşünüyorsun,dur bakalım yahu :)
tamam merak etmekte haklısın bende merak ediyordum zamanında,araştırıyordum.
seni kınamıyorum yanlıs anlama,dinimize göre hareket ettigin için zaten yanlıs yapmassın.

ancak butür yazıları okursan nefsin azabilir,okudukça aklında hayal edebilirsin.ve hep o hayelle,o günün gelmesini beklersin. ama o vakit belki 10 sene sonra gelecek.belki hiç.

bu zamana kadar nasıl dayanacaksın birdüşün.bu sitede istediklerin yazıyor.araştırırsan bulabilirsin.oku tabiki ama ondan sonra zina ile ilgili yazıları oku ki nefsin yanlış yollara sapmasın.
hadi bakalım sabır dostum sabır,

selametle

19.12.2006 - mucahid

Haklısın güzel kardeşim

Haklısın güzel kardeşim :):):)

Ya göründüğün gibi ol Yada olduğun gibi görün
Hz MeVLANA

05.10.2007 - keceemre

ALLAH RAZI OLSUN SENDEN

ALLAH RAZI OLSUN SENDEN KARDEŞİM...

17.01.2007 - RAMAZAN_7847

Konular