2013 yılı Eylul ayı konuları

Artık akıllı saatimiz de var

  • bilim

Berlin'de düzenlenen tüketici elektroniği fuarı IFA kapılarını açmadan yeni ürünlerin tanıtımına sahne oldu. Teknoloji dünyası akıllı saatlere de merhaba dedi.

Samsung akıllı telefonları kol saatine taşıyan Galaxy Gear ürünüyle yıllarının hayalini gerçeğe çevirdi ve saatleri akıllandırdı. Samsung, akıllı saati ile birlikte yeni Note 3'ü ve yeni tabletini de tanıttı. Sony ise Facebook üzerinden canlı yayın yapan telefonu Xperia Z1 ile telefonları profesyonel kameraya dönüştüren akıllı merceği QX10'u tanıttı.

Yarım milyar avro Türk girişimcisini bekliyor

  • bilim

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) yayımladığı 11. başvuru çağrı ilanına göre, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) kapsamında gerçekleştirilecek yatırımlar için 512 milyon avroluk bütçe ayrıldı.

iPhone 5S parmak iziyle çalışacak

  • bilim

ABD San Francisco’da yarın düzenlenecek Apple etkinliğinde tanıtılmasına kesin gözüyle bakılan yeni nesil iPhone’un parmak iziyle çalışacağı ileri sürüldü.

İddialara göre iPhone 5S altın ve koyu gri renklerine sahip olacak iPhone 5S’nin ana ekran tuşundaki bir sensör sayesinde kullanıcılar parmak izleri ile telefona şifre koyabilecek. Bu arada New York’taki Apple mağazasının önünde iki kişi henüz satışa çıkmayan iPhone 5S için sıraya girdi.

Başörtüsünden Rahatsızmış

  • yusuf a.s

Sual: Sosyetik bir kadın, (Bazı kadınlar, mahalle baskısından dolayı başörtüsü takıyorlar. Ben başörtülü kadınları görünce, çok rahatsız oluyorum) diyor. İmansız erkek veya kadının, rahatsız olması yadırganmaz. Ama demokratik bir ülkede yaşayan kimsenin, rahatsız olsa bile, başkalarını rencide edici söz söylemekten kaçınması gerekir. Mesela ben, bir kadın olmama rağmen, mini etekle, bikini ile gezen kadınlardan rahatsız oluyorum. Kendi inancıma göre, kadınların uyluklarına bakmam haramdır. Ben rahatsız olduğum hâlde, karşımızdakileri incitmemek için, bir şey söylemiyorum.

Tesettür Kadını Özel Kılar

  • tahkik

Tesettür kadını tüzellikten sıyırıp özel kılacak bir örtüdür. Çünkü tesettür ile kadın kendini basitlikten ve bayağılıktan kurtarıp, herkesin her dakika mahremiyetine ulaşmaktan uzaklaştırır. Avret denilen mahrem yerlerini çirkin gözlerden akıllardan hayallerden saklayıp sakındırarak onu korur.Tesettür bir evin perdesi gibidir.

Kuran Haşa Bulmaca Kitabı Değildir

  • I.Akin

Allah Katında din tekdir ve İslam'dır. Kuran dışında gönderilen diğer Kitaplar, zaman içinde tahrif edilip özünden uzaklaştırıldığı için, Allah son olarak Kuran'ı indirmiştir. Kuran kıyamete kadar Allah'ın koruması altındadır ve asla tahrif olmayacaktır. Ancak unutmamak gerekir ki şeytanın, Allah'ın adı ile aldatma özelliği vardır. Şeytan, Kuran tahrif edilemediği için, insanları Kuran'ın aslından uzaklaştıracak yöntemler geliştirmiştir. Örneğin, hiç bir Kurani dayanağı olmağı halde ''Kuran'ı sen anlayamazsın, ancak alimler anlar. Sen onların kitaplarını oku'' telkinini vermiştir.

Büyük Günahlar,Yanlışlar ve Hatalar Küçüklerin Toplamıdır

  • tahkik

Büyük yanlışlar küçük yanlışların toplamıdır. Bütün büyük hatalar küçük hataların toplamıdır. Bütün büyük kusurlar küçük kusurların toplamıdır, Bütün büyük günahlar küçük günahların toplamıdır. Bütün büyük zinalar küçüklerin toplamıdır. Küçük damlalar büyür selleri, küçük yağmurlar büyük sağanakları, küçük rüzgârlar büyük kasırgaları netice verir. Hep küçük gördüğümüz basit gördüğümüz ne olur dediğimiz bir kereler binler defalara döner. Bir kereler milyonlara ulaşır.