2013 yılı Mart ayı konuları

İslam'da Cinselliğin Ölçüleri

  • Derman

Zina

İslam'da baş cinsel haramdır ve en büyük günahlardandır. Evlilik bağı olmaksızın ergen bir erkeğin ergen bir kadınla isteyerek yaptıkları cinsel birleşmeye zina denir. Bu tariften de anlaşılacağı üzere bekar veya evli olarak bekarla yapılacak cinsi birleşme zina olduğu gibi, evli ile de yapılan cinsi münasebet zinadır. Hatta fahişelerle de yapılan cinsel birleşmenin her türlüsü zinadır. Zina İslam'da hiç hafife alınmayan bir konudur. Çünkü; zina, insanlarda imanı eritici bir haram fiilidir. Toplumların temel birimi olan aile kurumunun kutsallığını zedeleyen, kurulmasını engelleyen, mutluluğu yok eden, nesillerin geleceğini tehdit eden, toplumda kadın ticaretini başlatan, annesi veya babası belli olmayan ve anne baba şefkatinden yoksun problemli çocukları artmasını sağlayan, aileler arasında kavgalara, cinayetlere, özelliklede ölümcül frengi, bel soğukluğu ve
AIDSgibi hastalıklara neden olan yani dünya hayatını çökertici ve ahret azabını arttırıcı bir unsurdur.

Nikah Duası

  • derman

Nikah Duası
"Allahummec'al haze'l-akde meymunen mubaraken vec'al beynehuma ulfeten ve mehabbeten ve karara; ve la tec'al bey­nehuma nefraten ve fitneten ve firra. Alliihumme ellif beynehuma kema ellefte beyne Ademe ve Havvae ve kema ellefte beyne Muhamınedin ve Hadi'cete'l- Kubra ve kema ellefte beyne Aliyyin ve Fahımete'z-Zehra.


AlHihumma'ti lehuma evladen salihan ve rızkan vasi'an ve 'umran tavila.

Allahumme yessir emrahuma ve kessir 'umrahuma ver­zukhuma rızkan ya hayra'r-razikln. Ve kerrim hulukahuma ve hassin halkahuma vahluf lehuma halefen ya ahsene'l-ha­likın.

Allahummesturna bisetrike'l-cemili bi'n-nikahi ani's-si­fahi ya settar. Ve la tekşif sırrahuma vağfir şerrahuma ya ğafuru ya ğaffar.

Allahumme kessir ummete Muhammedin bihurıneti nebiy­yike Muhammedin sallallahu aleyhi ve sellem.
Rabbena heb lena min ezvacina ve zurriyyatina kurrate a'yunin vec'alna li'l-muttakine imama.

Sandalyede/Taburede Namaz

  • KarateKa

DİYANET SON NOKTAYI KOYDU

CAMİDE SANDALYEDE NAMAZ OLMAZ DEDİ
Din İşleri Yüksek Kurulu kararında,"hastalık ve özürlülük gibi herhangi bir rahatsızlığı bulunan kimselerin, zorunlu olmadıkça namazlarını sandalyede değil yere oturarak kılmalarının uygun olduğu" ifade edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 1 Aralık 2010 günü yaptığı toplantıda “sandalyede namaz” konusu gündeme alındı.

Müzik Haram Değil, Nimettir

  • I.Akin

Her konuda olduğu gibi İslam dininin yaşanmasında da samimiyet çok önemlidir. Kişi samimi olduğu ölçüde Allah'a yakini artar. Samimi dindar biri, amellerinde yalnızca Allah rızasını gözetir. Allah'a aşkla bağlıdır. O'nun sevgi ve rızasını kaybetmekten şiddetle korkup sakınır. Allah'ın Kuran'da bildirdiği sınırları korumak konusunda kararlı ve titizdir. Asla gevşeklik göstermez, teviller getirmez.

Kısırlığın bir nedeni de polip

  • bilim

Çoğu zaman kolayca tedavi edilebilen ve hastaya rahatsızlık vermeyen polipler bazı vakalarda kısırlığa neden olabiliyor.

Polip kaynağını mukozadan alan rahim içinde veya rahim ağzında bulunan et beni şeklindeki tümörlere verilen ad. Polipler genel olarak iyi huylu tümörler olarak nitelendiriliyor. Tek veya birden fazla olabiliyor.

Kelliğe kök hücre kalkanı

  • saglikli

Saç dökülmesi, günümüzde erkekler kadar kadınların da sorunu. Saç kaybını gideren alternatif tedavi yöntemleri kullanılıyor, ancak dökülmeyi önlemek veya durdurmak da önemli. Bu amaca hizmet eden yöntemlerden biri de PRP yani kök hücreyle tedavi.

Günümüzde erkekler kadar kadınların da canını sıkan saç dökülmesi sık rastlanan sağlık sorunları arasında. Uzmanlara göre bazı yöntemlerle dökülmenin önüne geçmek mümkün. Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Belma Bayraktar, bu yöntemlerden birinin de PRP, yani Platelet Rich Plazma olduğunu söylüyor. Dr. Bayraktar, saç dökülmesine neden olan faktörleri, "Antidepresanlar, kan sulandırıcı, tansiyon ve mantar ilaçları saç dökülmesine neden olabiliyor. Eğer kişi ilacı kullanmayı keserse dökülme de sona eriyor. Tiroid hastalığı saç dökülmesine yol açıyor. Tek tip beslenmeye dayanan, çok düşük kalori alınan durumlarda saç dökülmeleri olabiliyor. Bu diyetler folik asit, B vitamini, çinko, biyotin eksikliği gibi vitamin eksikliklerine neden olduklarından dolayı saçlar kaybediliyor" şeklinde özetliyor.

Hatalı hareketler fıtık ediyor!

  • hayat

Günlük hayatta yapılan hatalı fiziksel hareketlerden veya bazı açık ameliyatlardan kaynaklanan fıtığın görülme sıklığı hızla artıyor. Tedavi edilmeyen ve kronikleşen fıtık ise ciddi tehlikeler yaratıyor.

Ağrı ve şişlikle kendini belli eden karın duvarı fıtıkları, karın içi organların basınçla birlikte karın boşluğu dışına çıkmasıyla meydana geliyor. Bu duruma karın duvarında oluşan bir yırtık veya zayıflık neden oluyor. Fıtık, kasık bölgesi başta olmak üzere göbek çevresi, göbek üstü ve ameliyat sonrası kesik yerinde meydana gelebiliyor. Özellikle açık ameliyatlar sonrasında fıtık sıklıkla görülebiliyor. Ancak Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Melih Paksoy, son dönemde birçok ameliyatın laparoskopik yöntemle yapılmasının fıtık görülme oranını da büyük ölçüde azalttığını söyledi.