2013 yılı Subat ayı konuları

EVLİLİKTE TEŞHİR VE NAZAR MESELESİ

  • Vird-i Zeban

Evlilikte TEŞHİR ve NAZAR MESELESİ

Şimdilerde genç kızlarımızın tv-radyo yayınları,çalışmak-okumak veya bir erkek bulup evlenmek nedenlerinden ötürü kendini açmak zorunda hissedere bir ikilem yaşamakta olduklarını fark ediyorum. Açılıp dünyaya mı talip olacak yoksa kapanıp Allah'ın rızasını mı kazanacak? Ben bu yazıda evlilik meselesinden açılıp saçılmalarla ilgili bir değerlendirme yapmaya çalıştım. Başörtülü kızlar kimlerle evlenecek? sorusundan esinlendim. Dindar saliha hemşirelerimize bir yardımı olur ümidindeyim. Şöyleki;

Birinci durum:

cevap

  • yusuf a.s

(Ehli dünya suretperestlikle tüm güzellere sahip olurken dindar erkeklerin hakkı yok mudur ki bir güzel hanıma sahip olsun? Hanımlar açılınca tüm güzel olanlar gafillere yem oluyor, dindar erkeler onları açık olduklarından tercih etmiyor ve dindar erkekler güzel olmayanlarla bazı arzularını tatmin edemeyebiliyorlar. Yani; bir kısım güzeller de tesettürde kalıp bu dindar erkelerin mükâfatı olsalar güzel olmaz mı?)

resulüme duyduğum aşkı sizlerlede paylaşmak istedim

  • aşk-ı medine

....kendi kalemimden....

ES SELAMU ALEYKE YA RESUL'ALLAH;
şu yanık bağrımla yine geldim kapına,
elimde değil EFENDİM çok seviyor çok özlüyorum seni
medineye gelmeme,ravzana kavuşmama,
yeşil kubbene bakıp doya doya ağlamama az kaldı biliyorum ama...
ama ben senin nur ala nur cemalini görmek istiyorum ey ALLAHın NEBİsi !
ben,"hz.üveys"misali görmeden sevdalandım sana,görmeden aşık oldum o gül kokuna,
görmeden yandı yüreğim...
kimbilir belkide görsem o nur cemalini,
öpsem o ümmetim ümmetim,diye duaya duran ellerini

Ebu Suud Efendinin fetvalarından seçmeler

  • imdat sezer

Kanunu sultan süleyman dönemi kritik devlet adamlarından biri olan. ve dönemin en önemli şeyhulislamı olan ebussuud efendinin fetvaları artık internette..

http://kitap.fetvalar.com/ebusuud/index.html

yukarıdaki adrese tıklayarak ebussud efendinin fetvalarına ulaşabilirsiniz..


http://kitap.fetvalar.com/


Fetvalar.com sitesinin kitaplığında yer alan diğer bir kaç eser:


Erkekler Babalık Yapmayınca...

  • yusuf a.s

Eskiden erkek çocukları erkeklerin içinde büyürdü. Geniş ailede doğan erkek çocuk kendi akrabaları olan erkek çocukları ile oynar, mahallede erkek çocukları ile koşturur, erkek hocaya gider, ailede; baba, dede, amca, amca çocukları ile erkek olmayı öğrenir, kısacası erkeklerle birlikte büyürdü.

Kuran Apaçık ve Noksansızdır

  • I.Akin

Allah Kuran'ı, Kendisine iman eden kulları için bir rehber olarak göndermiştir. Müminler için sakınılması gereken her konu apaçık Kuran'da eksiksiz olarak bildirilmiştir. Sorumlu olduğumuz hükümleri öğrenebileceğimiz en güvenilir tek kaynak Kuran'dır. Allah; ''Biz kitapta hiçbir şeyi noksan bırakmadık...'' (En'am Suresi, 38) buyurur. Bu ayete rağmen ''ama Kuran'da herşey yazmaz'' demek kişiyi dinden çıkarır. Allah Kuran noksansız buyuruyorsa noksansız demektir. Ve Kuran'da ihtiyacımız olan tüm bilgiler eksiksiz ve GERÇEK olarak açıkça bildirilmiştir.

E-Aile Hekimliği Geliyor

  • hayat

Dijital hastane ve tele tıp dönemi başlıyor, doktor hastalara sensörle müdahale edecek.

Sağlık Bakanlığı bir yeniliğe daha imza atacak. Sağlık Bakanlığı internet üzerinden tıbbi danışmanlık (e-aile hekimliği) hizmeti vermeye başlayacak. Dijital hastanelik modeline geçilecek. Yeni modelde evde sağlık hizmetleri mobil teknolojilerle desteklenecek. Yine doktorlar hasta dosyalarını ulusal düzeyde başka hastaneler yanında uluslararası hastanelerin doktorlarına tele-tıp yöntemiyle sorup fikir danışabilecek.

Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı 2013-2017 Stratejik Planı'nda, atılacak yeni adımlar sıralandı. Buna göre sağlık hizmetine erişimi, hizmet sunumunun kalitesini ve etkinliğini arttırmak amacıyla sağlık bilgi sistemlerinin sağlık.net ile entegre çalışması sağlanacak ve bu yaygınlaştırılacak.

TELE-TIP DÖNEMİ BAŞLIYOR

Sevgili Peygamberimiz

  • Altuğ Öztürk

Allah’ın, Kuran’ı Kerim’i tebliğ etmesi için seçip beğendiği elçisi Hz. Muhammed, Kuran ahlakına uygun yaşamı, Allah’a olan bağlılığı ve inancı, Kuran’ı tebliğ ederken gösterdiği üslupla müslümanlara örnek olan Kutlu bir insandır.

Güzel Ahlakı:

Peygamberimiz Hz. Muhammed, peygamberliği boyunca sadece kendisine vahyedilene uymuş, insanlardan hiçbir karşılık beklemeden yalnızca Allah’ın hoşnutluğunu aramıştır. Zorluklar karşısında en güzel tavrı gösteren Peygamberimiz(sav), sabrı ve tevekkülüyle tüm müminlere örnek olmuştur.