2011 yılı Subat ayı konuları

Müslüman mısınız? Mümin misiniz?

  • I.Akin

Dünya nüfusunun büyük bir bölümünü oluşturan Müslümanlara baktığımızda, çoğunun Kuran ahlakından uzak bir yaşam sürdüklerine şahit oluruz. Bu durum gösterir ki, nüfus cüzdanında Müslüman yazıyor olması o kişinin dini kimliği için belirleyici bir şey değildir. Belirleyici olan, kişinin Kuran ahlakına uygun bir yaşam sürmesi ve bunda da karalı olmasıdır. Bu noktada Müslüman ve mümin arasındaki fark ortaya çıkar.

Örümcek Mucizesi

  • I.Akin

Örümcek Ağının Özellikleri

Örümcek, Allah’ın yarattığı mucize canlılardan yalnızca biridir. Örümceğin ürettiği ipek, günümüz teknolojisine yön vermiştir.

Örümcek ipi, kendi kalınlığındaki çelikten beş kat daha sağlamdır. Ayrıca çok hafiftir. Örneğin dünyanın çevresi boyunca uzatılacak bir ipek ipliğinin ağırlığı, sadece 320 gr. gelir.

Bir örümcek türünün ağ ipliği Amerika’da ameliyat ipliği olarak kullanılmaktadır.

Kör Termitlerin Muhteşem Gökdelenleri

  • I.Akin

Bazı hayvan türleri çok ince hesaplar ve akılcı tasarımlarla, bir mühendis gibi yaşayacakları mekânı inşa edebilecek bilgiye sahiptirler.

Bu hayvanlardan biri ve en ilginçlerinden olanı termitlerdir. Görünüş olarak karıncalara çok benzeyen termitler, topraktan yaptıkları 6 metre boyu, 12 metre eni olan dev yuvalarında yaşarlar. İşin en enteresan kısmı ise, kendi boyutlarına göre kıyaslarsak gökdelen boyutundaki bu yapıları inşa eden termitlerin kör olmasıdır.

Zina yapanın nikahı bozulur mu?

  • imdat sezer

Evli bir erkek başka bir kadınla birlikte olursa eşiyle olan dini nikahı bozulur mu yani nikâhı düşer mi?

Evli bir erkeğin nikahsız olarak başka bir kadınla birlikte olması zinadır. Değil zina yapmak, ona yaklaşmak bile haram kılınmıştır. Rabbimiz şöyle buyurur; "Zinaya yaklaşmayın. Çünkü o, son derece çirkin bir iştir ve çok kötü bir yoldur." (Nisa, 17/32 Tövbe edilmezse Zina imanı yok eder ve Cehennem'e düşürebilir çok büyük bir günahtır.

Petrolün Oluşumuna Kuran’dan İşaretler

  • I.Akin

Rabbinin yüce ismini tesbih et, ki O, yarattı, 'bir düzen içinde biçim verdi', takdir etti, böylece yol gösterdi, 'yemyeşil-otlağı' çıkardı. Ardından onu kuru, kara bir duruma soktu. (A'la Suresi, 1-5)

Denizlerde bulunan hayvan ve bitkilerin çürüdükten sonraki kalıntıları petrolü oluşturur. Bu kalıntılar deniz altında milyonlarca yıllık bir süreçten sonra çürür ve geriye sadece yağlı maddeler kalır. Büyük kayaların ve çamurların altında kalan bu yağlı maddeler petrol ve gaza dönüşür.

Allah Dilemedikçe Siz Dileyemezsiniz

  • I.Akin

"Hiç şüphesiz, Biz herşeyi kader ile yarattık" (Kamer Suresi, 49) ayeti ile haber verildiği gibi, canlı cansız bütün varlıklar bir kader ile yaratılmışlardır. Kâinattaki her varlığın kaderi, sonsuz akıl ve bilgi sahibi olan Allah tarafından belirlenmiştir. Hiçbir varlık, başına gelecek iyi ya da kötü bir olaya engel olamaz veya tersine çeviremez.

Çocuk ödev başında pornoyla tanışıyor

  • imdat sezer

Alanya Keykubat Eğitimciler Derneği ile Mili Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ile düzenlenen 'Öğretmenlik Mesleği Uyum Semineri'ne konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Osman Özsoy, ‘İnternetin Bireysel ve Toplumsal Hayata Etkileri’ konusunu işledi.

Özel Ufuk İlköğretim Okulu konferans salonundaki konferansta konuşan Prof. Dr. Osman Özsoy, interneti, öğrencilere doğru kullandırmak gerektiğini ifade etti.

Kuran Ahlakının Getirdiği Güzellikler

  • Altuğ Öztürk

Allah'ın varlığına inanan bir insanın ilk yapması gereken, Yaratıcısı'nın emir ve yasaklarını öğrenmektir. Allah'ın razı olacağı ahlakı, davranışları, yaşam biçimini, emir ve yasaklarını öğrenebileceği en önemli kaynak ise Kuran’ı Kerim’dir.

Vicdanına uyan insan, Allah’ın Kuran’da bildirdiği sınırları koruyarak yaşar. Ahirette hesabını vereceğini bildiği için Allah’ın razı olmayacağı davranışlardan uzak durur. Rüşvet, kumar, kıskançlık, hırsızlık, cinayet, zina gibi Kuran ahlakına uymayan eylemlere yaklaşmaz.