30 Ekim 2006 tarihli konular

ACI GERÇEK

  • Yüksel Kırmızı

Büyüğü yirmidört, küçüğü ondokuz yaşında iki genç kız...

Ama, baba bir, anne ayrı bu iki kardeşe 'genç kız' demek o kadar zor ki. Yaşadıkları trajedi adeta çökertmiş onları... Bakışları hüzün dolu.

Birlikte oldukları geceler birbirlerine sarılıp sabaha kadar ağladıklarını anlatıyorlar. Sadece ikisinin bildiği trajediyi kimseye anlatamıyorlar. Çünkü anlatılabilecek gibi değil.
Küçük kızın evli annesi, kendi gibi evli kapı komşusuna gönlünü kaptırmış. Şanlıurfa'nın bir ilçesindenmiş adam ve İstanbul'da taksicilik yapıyormuş.

Aile yapımızı masaya yatırıyoruz!

  • Hüseyin Hare

Medya şiddeti körüklüyor

Aile yapımızın emperyalistlerin kullandığı medya ve onun yaydığı kötü alışkanlıklar tarafından bombardıman edildiğini bildiren Özfatura, İslam’ın cemiyet hayatından uzaklaştırılmasıyla beraber, aile içi şiddet, boşanmalar, parçalanmış aileler, dramlar, sevgisiz büyüyen çocuklar, cinnet geçirenlerin arttığını ifade ediyor. Geleneksel aile dayanışmasının yok olmasının artık sıradan ve garipsenmeyen olaylar haline geldiğine dikkat çekiyor. Boşanmalar, şiddet ve hatta aile içi cinsel taciz ve tecavüzlerin arttığına dikkat çeken Özfatura diyor ki: “Boşanma olayları korkunç boyutlara vardı. Toplumsal çöküntünün temelinde ekonomik, kültürel, eğitim yetersizliğinin rolü varsa da, en büyük sebep milli ve manevi değerlerden giderek uzaklaşmak. Türk aile yapısında giderek artan yozlaşma, ahlaki çöküntü, gençliğin uyuşturucu bağımlısı olması ve bunun 10 yaşına düşmesinin en büyük sebebi televole yayınlar. Gençler, idealistler yerine idolları örnek alıyor. Televizyon programlarının yüzde 60’ı şiddet ihtiva ediyor. Her 4 lise öğrencisinden 1’i televizyon bağımlısı.”