2011 yılı Eylul ayı konuları

Şimdi Çıkış İçin Bir Yol Var mı?

  • Süheyl Okur

Cehennem... Allah'ın "Saik", "Kahhar", "Cebbar", "Muntakim" isimlerinin sonsuza dek tecelli edeceği mekan. İnkarcılara karşı öfke, nefret ve istekle dolu. Sabırsızlıkla intikam almayı bekleyen, delicesine insana susamış, öfkesinin şiddetinden adeta parçalanan özel yaratılmış bir mekan. Allah'ın adaleti gereği var olan, Allah'ı ve ayetlerini yalanlayanları kahredecek olan sonsuz azap dolu mekan.

Toprağa Çıplak Ayakla Basmanın Faydası

  • hayat

Toprağa çıplak ayakla basmanın, vücuttaki fazla elektriği aldığını hepimiz duymuşuzdur. Peki, bunun bir gerçekliği var mı, yoksa kulaktan dolma bir bilgi mi? İç Hastalıkları Uzmanı Tuncay Filiz, konuyla ilgili merak edilenleri açıkladı.

"Toprağa çıplak ayakla basmak elektriği alır" diyen Filiz, bahsi geçen elektiriği şöyle anlatıyor:

Sağlıklı Bir Yaşam İçin

  • hayat

Yapılan araştırmaların doğruladığı ve hepimizin de bildiği gibi doğru beslenme, az alkol, fiziksel olarak sağlam olmak, sağlıklı bir kiloda kalmak ve sigara içmemek, kalp krizi riskini önemli oranda düşürüyor. Bakalım uzmanlar bu konuda daha ne bilgiler vermiş?

Araştırmacılar, 4 ana beslenme biçimi belirlediler:

- Sağlıklı (sebze, meyve, baklagiller)
- Et (kırmızı et, işlenmiş et ürünleri, kümes hayvanları, pirinç, makarna, yumurta, kızarmış patates, balık)
- Alkol (şarap, bira, likör ve kuruyemiş)
- Tatlı (kurabiye tarzı pişirilmiş tatlı ürünler, çikolata, reçel, dondurma)

Müslüman Hava Durumuna Göre Şekil Almaz

  • I.Akin

Tatil başladı! Dolayısıyla biz bir 3 ay kadar her türlü mücadeleyi, tebliğ faaliyetini bırakalım. Zaten yorulduk, dolayısıyla tatilde dinlenmemiz gerekir gibi bir mantık müslümana yakışmaz. Müslüman mücadele ettikçe, Kuran’a ve Allah'ın dinine hizmet ettikçe dinlenir. Asıl bunları yapmadığında yorulur Müslüman. Rabbinin nimetini durmaksızın anlat. (Duha Suresi, 11) ayetinde bildirildiği gibi, ara vermeden, durmaksızın ibadete devam etmek farzdır.

Allah'ın Nimeti Çile

  • Altuğ Öztürk

Çile, zulüm, zorluk ve yaşanan tüm olumsuzluklar, kaderde varolan ve Allah tarafından özel olarak yaratılmış olaylardır. Çile ve zorluklar, toplumun bazı kesimlerinde ‘kadersizlik’ olarak yorumlanır. Oysa çile insan için çok büyük nimettir…
Çile Sınavdır:

İstiridye mantarı kolesterolü düşürüyor!

  • saglikli

Almanya'nın Hannover kentindeki Leibniz Üniversitesi bilim adamlarının, Prof. Dr. Andreas Hahn ve Dr. Inga Schneider başkanlığında yaptığı araştırma, istiridye mantarının kandaki yağ değerleri üzerinde olumlu etkisi olduğunu gösterdi.

Üniversite tarafından yapılan açıklamaya göre bilim adamları, kolesterolü yüksek üniversiteli gençler üzerinde yaptıkları araştırmada, bir gruba üç hafta boyunca her gün istiridye mantarı çorbası verdi.
Yapılan ölçümlerde, düzenli olarak mantar çorbası içenlerin trigliserit değerlerinde önemli ölçüde düşüş gözlemlendi. Ayrıca bu gruptakilerin, kötü kolesterol olarak da bilinen LDL değerlerinin ve genel kolesterol değerinin azaldığı tespit edildi.

Bilim adamları, düzenli olarak istiridye mantarı tüketiminin kalp damar hastalıklarına karşı korunmada etkili olabileceğini belirtti.

BİZE NE OLDU

  • banug

Adım banu 32 yaşındayım 4 yıldır evliyim ve çok tatlı 2 yaşında da
kızım var.Ali Çankırılı'nın yazılarını ve kitaplarını takip ediyorum.özellikle
çocuklar üzerine kitaplarınız çok güzel bunun için ayrıca
teşekkürler...
Ne yazıkki son 1 yıldır mutsuzum...:( eşim Veteriner
Hekim.evlendiğimiz senelerde bir ilaç firmasında müvessillik
yapıyordu.pazartesi gider cuma eve gelirdi hep şehir dışındaydı.o
zamanlarda bazı çatışmalarımız oldu elbet bazıları şiddetliydide ama
nasıl olduysa bir şekilde aştık.işim gereği gurbette yaşıyoruz.ikimizinde ailesi memlekette...daha flört zamanımızda ben iş gereği gurbete geldim
eşimde beni sevdiği için peşimden...ilk zamanlar olmasada sonralarında
burada olduğumuz için beni suçladığını farkettim.işim çakılı ve
memelekete tayin yaptıramıyorum:( bu yüzden biziz buraya mahkum ettin
sözlerini çok işittim.hep bir klinik açmasını istediğimde burada açmam
memlekette yaparım derdi.bu tavırları beni içten içe hep üzdü tabii
sonra 2 sene önce kızımız dünya ya geldi.kızımızı ve beni

Allah’ın Rızası Hiçbir Şeye Değişilmez

  • Süheyl Okur

İnanan insan, Allah'ın varlığının ve gücünün bilincinde olduğundan, neden yaratıldığını ve Rabbinin kendisinden neler istediğini bilir. Bu nedenle de dünya hayatında belirlediği hedef, Allah'ın hoşnut olduğu bir kul olmaktır; her durumda çabası bu yöndedir. Kendisini hedefine ulaştıracak her yolu dener, bunun için ciddi bir şekilde gayret eder. Böylece inanmayan kimseler için kesin bir yıkım olan ölümün sırrını görür: Ölüm yok oluş değil, gerçek hayata geçiştir.

Kısırlık tedavisinde kök hücre umudu

  • saglikli

Kocaeli Üniversitesi Kök Hücre ve Gen Tedavileri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Kök Hücre Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdal Karaöz, kök hücrelerin yüksek çoğalım potansiyeline sahip olduğunu belirterek, “Bu yüzden birçok rahatsılığa karşı ciddi bir çözüm oluşturmaktadır. Kısırlık bunlardan biridir. Yapılan deneylerin kısırlığa karşı bir umut oluşturduğuna şahit olduk” dedi.

Karaöz, 28 Eylül ile 2 Ekim tarihleri arasında Sapanca'da yapılacak olan “1. Kök Hücre Araştırmaları Kongresi” öncesi The Ritz Carlton Oteli'nde düzenlenen basın toplantısında, günümüzde, modern tıbbın güncel yöntemlerle kesin olarak tedavi edemediği bazı hastalıkların bulunduğunu bildirerek, bu tür hastalıkların kesin tedavilerinin sağlanması ve hasar gören hücre-doku veya organların biyolojik işlevlerini yerine koymanın ya da tamir etmenin mümkün olabileceğini söyledi.

Düşük riskini artırıyor

  • saglikli

Kadınlarda hamileliğin ilk dönemlerinde kullanılan gündelik ağrı kesicilerin düşük riskini artırdığı belirlendi.

Canadian Medical Association Journal tarafından yayımlanan araştırma, hamileliğin ilk aylarında etken maddesi "ibuprofen" ve "naproksen" olan ağrı kesicileri kullanan kadınlarda düşük yapma riskinin, kullanmayanlara oranla iki kattan fazla olduğunu ortaya koydu.

Kanada'nın Quebec eyaletinde yaşayan 52 binden fazla hamile kadın arasında yapılan araştırmada, hamile kaldıktan sonra steroid olmayan anti enflamatuvar ilaç (NSAID) kullanan kadınlarda düşük yapma riskinin yükseldiği belirlendi.

ASPİRİN MASUM ÇIKTI

İçeriğinde "ibuprofen", "naproksen" ya da kemik ve eklem iltihabı tedavisinde kullanılan "celecoxib" bulunan Aspirin dışındaki steroid olmayan anti enflamatuvar ilaçları inceleyen araştırmacılar, söz konusu ilaçların hamilelik sırasında kullanımının düşük yapma riskini 2,4 kat artırdığını belirledi.

Bakan Akdağ'a ödül

  • saglikli

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'de bebek ölüm oranlarının düşürülmesinde elde edilen başarıya dikkati çekerek, “Türkiye'de eğitim ve farkındalık açısından annelerin rolü ne kadar önemliyse, kayınvalidelerin rolü de bir o kadar önemli. Çünkü bir çok yerde hala kadın kendi başına karar verme hakkına sahip değil. Dolayısıyla olaya bütüncül açıdan bakmak lazım” dedi.