2015 yılı Haziran ayı konuları

Michio Kaku

  • canan

Dr. Michio Kaku Kaku Michio d. 24 Ocak halka bilimi sevdirmeye çalışan Japon asıllı ABD li bir kuramsal fizikçi. City University of New York ta Henry Semat teorik fizik profesörü ve fütürist. Sicim alanı kuramı ve süpersicim kuramının kurucusudur.

Fizikle alakalı birkaç kitap yazmı radyo televizyon ve filmlerde sıkç a kendini göstermiştir.

Pyotr Kapitza

  • canan

Pjotr ​​Leonidovich Kapitsa, yüksek eğitim ve folklor araştırmaları çalışma, 9 Temmuz 1894, askeri mühendis Leonid Petrovich Kapitsa oğlu ve Olga Ieronimovna kızlık soyadı Stebnitskaia, Kronştad, Leningrad yakınlarındaki doğdu.

Kapitsa 1918 yılında yaptığı çalışmaları tamamlayarak, Petrograd Politeknik Enstitüsü Elektromekanik Bölümü AF Ioffe bölümü onun bilimsel kariyerine başladı. Burada, N.N. ile ortaklaşa Semenov, homojen olmayan bir manyetik alan ile etkileşim bir atomun manyetik an belirlemek için bir yöntem önerdi. Bu yöntem daha sonra ünlü Stern-Gerlach deneylerde kullanıldı.

Gustav Robert Kirchhoff

  • canan

9 yaşında matematik ve fizik seminerlerine katılan, 21 yaşında kendi adıyla anılan Kirchhoff yasalarını ortaya atan, bilimsel çalışmaları ve icatlarıyla fizik dünyasına önemli katkılar sağlayan büyük fizikçi Gustav Robert Kirchhoff'u ölüm yıldönümünde saygıyla anıyoruz.

Joseph-Louis Lagrange

  • canan

Çalışmalarını büyük bir bölümü kurduğu topluluğun yayın organı olan M langes de Turin de bu topluluk daha sonra Torino Bilimler Akademisi ne dönüştü. D Alembert O nu Prusyalı Friedrick II ye tavsiye bunun üzerine kral Lagrange yi Berlin Bilimler Akademisi nin matematik bölümünü yönetmek üzere davet etti. Koruyucusunun ölümü üzerine Paris kenti onu 1772 den beri Üyesi olduğu Bilimler Akademisi nin kıdemli üyesi olarak tüm gereksimini karşılamak üzere çağırdı II.

Irving Langmuir

  • canan

Uçaklardaki buzlanmayı inceledi ve suni yağmuru gerçekleştirdi.



Langmuir Üniversiteyi bitirdikten sonra General Elektrik şirketinin araştırma şubesi müdürü oldu. Fizik ve kimya alanlarında iki yeni teorinin sahibi olan bu bilgin, kendisine Nobel Kimya Ödülü'nü kazandıran birçok keşif yaptı. Elektronik tüpler tekniğinde büyük gelişmeler sağladı ve atom hidrojenini buldu. Langmuir, kuraklığın mahvettiği geniş bölgelere suni yağmur yağdırabilmek için araştırmalar yaptı. Bu iş için bir uçaktan havaya karbonik kar püskürtmeyi teklif etti.

Gottfried Wilhelm Leibniz

  • canan

17. yüzyılın üçüncü büyük rasyonalist-matematikçi filozofu olan Leibniz, Yeniçağ’a Hobbes eliyle damgasını vurmuş materyalist ve mekanist dünya görüşünden olduğu kadar, Descartes’ın unsurları yer kaplayan madde ile düşünen zihin olan düalizminden ve dolayısıyla onun bilim ile din arasında gerçekleştirmiş olduğu, zemini tamamen bilime terk eden, sözde uzlaşmadan ve nihayet, bilime gereksiz ödünler verdiğine inandığı Spinoza’nın natüralizmi ve panteizminden de rahatsız olmuştur.

Hendrik Lorentz

  • canan

Hendrik Antoon Lorentz Arnhem, Hollanda, kreş sahibi Gerrit Frederik Lorentz ve karısının kızlık soyadı Geertruida kamyonet Ginkel oğlu olarak, 18 Temmuz 1853 tarihinde doğdu. O dört yaşında iken, annesi vefat etti ve 1862 yılında babasının Luberta Hupkes evlendi. O günlerde eğitim (Dalton yöntemini andıran, bir anlamda) daha fazla boş zaman dereceli okul, sadece akşam, sabah ve öğleden sonra okul saatleri var, ama etmedi. Bu şekilde, 1866 yılında, Arnhem (HBS) ilk lise açıldı, Hendrik Lorentz, yetenekli bir öğrenci olarak, 3. şeklinde yer almaya hazır. 5.

Lucretius

  • canan

Lucretius, Epikuros’un aydınlık düşüncelerine, kendi aydınlık düşüncelerini de ekleyerek, materyalist felsefenin, günümüze ulaşan en temel bilgilerini ortaya koyan insandır.

Lise Meitner

  • canan

Lise Meitner, nükleer enerjiyle birlikte atom bombası yapılmasını sağlayacak nükleer fisyonun keşfedilmesindeki rolüyle tanındı. Lise Meitner fizikçiler arasında radyoaktivite çalışmalarının öncülerinden olmakla dikkati çeker. Einstein, Meitner'i "Alman Madam Curie" olarak tarif ediyordu. Bilimsel çalışmalarının çoğunu Berlin'de gerçekleştirmesine rağmen Avusturyalıydı. Ölümünden sekiz yıl önce İsveç vatandaşlığına geçmesine rağmen uyruğunu muhafaza etti. Lise Meitner 7 Kasım 1878'de hayatının ilk üçte birlik bölümünü geçireceği Viyana'da doğdu.

Philipp Lenard

  • canan

Philipp von Lenard, 7 Haziran 1862 tarihinde Avusturya-Macaristan Pozsony1 (Pressburg) doğdu. Ailesi aslen Tirol gelmişti. O gittikçe Budapeşte, Viyana, Berlin ve Heidelberg Bunsen, Helmholtz, Königsberger ve Quincke altında fizik okudu ve 1886 yılında doktorasını aldı Heidelberg.

Ernest Lawrence

  • canan

Ernest Orlando Lawrence, Canton, Güney Dakota (ABD), 8 Ağustos 1901, tarihinde doğdu. Anne ve babası, Carl Gustavus ve Gunda (kızlık soyadı Jacobson) Lawrence Okulları Şefi olan babası, Norveç göçmenlerin çocukları. Ilk öğrenimini Canton Lisesi'nde, sonra St. Olaf College oldu. 1919 yılında onun Lisans alma, Güney Dakota Üniversitesi'ne gitti 1922 yılında Kimya. Ertesi yıl, Minnesota Üniversitesi MA aldı. Chicago Üniversitesi fizik yapıyor az bir yıl geçirdi ve onun doktora verildi 1925 yılında Yale Üniversitesi.