29 Mart 2012 tarihli konular

Kendi Rızasıyla Tecavüze Uğrayan Kız Çocukları (:

  • tahkik

Nefisleri, hevaları ve insanlıkları hayvanlaştırılan, akılları ve fikirleri ifsat edilen, görsel medyanın pis ve adi film ve dizileriyle sapıklaştıran toplumumuz öyle bir hale getirildi ki ,küçük basit ve alçak zevkler ve keyifler uğrunda büyük namusları şerefleri canları malları gözünü kırpmadan feda edebilen insanlar türedi.

İdamın Olmadığı Bir Ülkede Asayiş ve Adalet Olmaz.

  • tahkik

Dinimiz toplumda huzur, emniyet, selamet ve adaleti sağlamak için kalplere ahlak ile manevi bir yasakçı getirdiği gibi maddi olarak da caydırıcı olacak cezalar da getirmiştir.Bu cezalardan birisi idamdır.İdam cezası kuranın kısasa kısas hükmüyle sabittir.Bu hüküm ve öteki yaptırımlar ile İslam hukuku suçların önünün işlenmeden almayı hedeflemiştir.Böylelikle suça yönelecek olan kişi haksız yere birisini öldüreceği zaman,yada namusuna ve ırzına saldıracağı zaman kendisinin de idam edileceğini bildiği için o suçu işlemekten vazgeçecektir.Bu yaptırım ve tehdit sayesinde hem karşındakinin canı kur

Allahın Koyduğu Kanunlar Özgürlüklerin Sınırıdır

  • tahkik

Özgürlük kavramı her inanç, kesim, toplumda olan ve olması gereken bir haktır. Ama bu hakkın ölçüsü ve belirleyici kimin olduğu önemlidir. Özgürlük kavramı ilahi bir kudret tarafından koyulmuş ise o özgürlüklerin bir sınırı ve ölçüsü vardır. O ölçüler ve sınırlar içerisinde yaşanılan özgürlüklerde hak ve adalet hakkıyla icra edilir. Herkes kendi özgürlüğünün sınırını bilir. Allahın kendi hayatına, gözüne, kulağına, azalarına ve hayatına çizdiği özgürlük sınırlarını bilir onları çiğnemez.