11 Subat 2012 tarihli konular

Evlilik Problemlerini Çözmek İçin Formüller.

  • tahkik

Eşler arsındaki olağan, sıra dışı ya da geçici sorunların çözümünde eşlerin birbirinin manevi ve maddi yapısını ve zevk, lezzet, neşe, iyilik, güzellik ve huy ve karakter haritasını çıkarması ve ona göre davranmaya çalışması çok faydalıdır.. Eğer kadın ya da erkek birbirinin sevdikleri sevmedikleri, nefret ettikleri etmedikleri, asabiyet derecesi, zaafiyetleri vb gibi arızaları bilirlerse en azından hareket tavır ve hallerini kestirme imkanı olursa sorunlar çabuk çözülür..

Gayri Meşru Zevklerin Mahkumu Olanlar…

  • tahkik

Gayrimeşru lezzetler ve zevkler insanı öyle mahkum ve esir eder ki, o küçük kaçamak ve yalancı zevkler insanlarda tam tatminlik vermediği için bağımlılık yapar. Yalancı iştiha hisleri ve arzuları daima aldattığı için eksik tatmin daha çok zevk almaya iterek insanı bağımlı yapıyor. Hislerin akıla galebe çalması ve aklın muhakemesi devreden çıkması sonucu hissiyatı önde olan insan çabuk mağlup oluyor. Nice bayanlar ve baylar duyuyoruz ki eşini sevdiği halde tutulduğu gayri meşru ilişkilerden ve haramlardan vazgeçemiyor.

Namaz Zikirlerin En Efdalidir.

  • tahkik

enabı Hakkın verdiği hadsiz nimetlere karşı Onu tesbih, tazim etmek için bir çok yollar ve yöntemler vardır. Cenabı Hakkı her varlık kendi lisanıyla över, şükreder ve tazim eder. Her varlığın Allaha karşı duası ya da zikri farklıdır. Kainattaki her varlığın zikri, istidadı ve kabiliyetine göredir. Allah’ı zikir etmek noktasında liyakatı ve kabiliyeti en yüksek olan insandır. Çünkü insanın kabiliyetleri ve istidatları daha fazladır.