2012 yılı Aralik ayı konuları

Bilim ve Hayat

  • imdat


// gecici hizli çözüm

$q = $_REQUEST['q'];

if ($q!='node/526'){
header('location: https://uzman.zehirliok.com/uzman404.php?sayfa='. $q); exit;
}

?>
..

Bilim ve Hayat



Hayata dair aradığınız herşey burada..

www.bilimvehayat.com adresine ziyaret edebilirsiniz..


ilgilenenlere..

Saliha Bir Hanım İstiyorum

  • yusuf a.s

> Yaş 25 evlilik zamanı geldi geçti .........derken annem açtı yuva kurma
konusunu.
>
> Saliha bir kız olsun gerisi gelir diye düşünüyordum.
>
> Yakın bir akrabamızdan haber geldi.
>
> komşuları çok dindarmış, kızlarının ailesinden dahada dine bağlı olduğunu
duyunca sevindim.
>
> Gittik bir görelim görüşelim dedim.Ilk ailesiyle konuştum...
>
> Hatta ben konuşmadım sürekli onlar konuştu.şaşırdım kaldım...
>
> Bir şey diyemedim...
>
> Kına gecesinde en iyi müzüsyenler olacakmış...
>
> Düğünde keza aynı...
>
> Ev dayalı döşeli olacakmış,hemde hepsi en pahalısından...
>

Avrupa borsaları karışık seyrediyor

  • bilim

Wall Street'in primli kapanmasına rağmen, mali uçuruma dair endişelerin sürmesiyle Avrupa borsalarında karışık bir seyir izleniyor.

İngiliz FTSE 100 Endeksi günü binde ikiden az primlerle yatay sürdürürken işlemler 5877 puandan geçiyor.

Ergenlikte aşırı atıştırmak obezite nedeni

  • bilim

Ergenlik; 10-19 yaş grubu olarak tanımlanan ve bebeklikten sonra büyümenin en hızlı olduğu dönem. Bu dönemdeki dengesiz ve sağlıksız beslenme kilo fazlalığına yol açıyor.



Obezitenin son yıllarda gençlerde görülme oranının % 10’nun üzerine çıktığını belirten Diyetisyen Aysu Aydın, ergenlerin beslenmesinin genellikle dengesiz ve yetersiz olduğunu söyledi. Aydın, bu dönemde dışarıda yemek yeme sıklığı arttığı için beslenme alışkanlıklarının değiştiğini, fast food tüketiminin arttığını belirtti:

Kara halile meyvesinin faydaları nelerdir?

  • bilim

Meyvesi hafif laksatif, midevi, tonik, adaptojen, karaciğer koruyucu, ateş düşürücü, spazm çözücü, ekspektoran, anti-astım, virüs öldürücü ve hipoglisemiktir.

Göz rahatsızlıkları, hemoroid, diş çürükleri, diş eti kanamaları, ağız içindeki yaralarda kullanılmaktadır.

Yüzeyel kullanımının anti inflamatuvar, ağrı kesici, ve yara iyileştirici olduğu bilinmektedir. Demlenmesiyle elde edilen sıvı cerrahi sonrası yaraların daha kısa sürede kapanması amacıyla kullanılmaktadır. Bu sıvı aynı zamanda basur tedavisinde lokal olarak, diş eti hastalıklarında ve ağız içi yaralarda gargara şeklinde kullanılmaktadır.

İştah açar, sindirimi kolaylaştırır, karaciğeri uyarır, sindirim sistemini hızlandırır, mideyi korur ve hafif laksatiftir.

Doğum sonrasında nasıl kilo verilir?

  • hayat

Gebelik boyunca her anne adayı muhakkak az veya çok kilo alır. Alınan bu kiloların annenin gebelikten önceki kilosuna ve vücut yapısına bağlı olarak düzenli ve orantılı bir şekilde alınması önemlidir. Bu nedenle anne adayları gebelik boyunca dengeli beslenme kurallarına dikkat etmelidirler, doktorlarının tavsiye ettiği şekilde beslenmeye ve uygun miktarda kilo almaya özen göstermeliler. Bu konular hakkında deyalı bilgilere gebelikte beslenme ve gebelikte fazla kilo almanın zararları konularına bakarak ulaşabilirsiniz. Gebelik sırasında aşırı kilo alan annenin doğumdan sonra kilo vermesi de zor ve uzun sürecektir. Normali gebelik sırasında 9-12 kilo arasında almaktır ancak annenin kilosu zayıfsa daha fazla alabilir. Lohusa anne doğumdan sornaki ilk hafta en az 5 kilo kaybeder, bu bebeğin ve suyunun ağırlığıdır ve bir miktar da annenin verdiği kilodur.

Gebelikte aşırı kilo almanın zararları

  • hayat

Aşırı kilolu (obez) kadınlarda gebelik sırasında bazı komplikasyonların görülme sıklığı artar. Gebelikte aşırı kilo almanın sebepleri arasında fazla kalorili beslenme, hareketsizlik ve egzerziz yapmama, genetik faktörler gibi nedenler sayılabilir. Obez anne adaylarında gebelik sırasında yüksek tansiyon ve diabet (şeker hastalığı) görülme riski daha fazladır.

Gebelik sırasında aşırı kilolu olan kadınlarda artan riskler:

- Obez kadınlarda ultrason ile bebeğin değerlendirilmesi daha zordur, görüntü kötüleşir.
- Karın cildinde yağ kalınlığı fazla olduğu için amniosentez gibi müdahaleleri yapmak zorlaşır.

Kızlık Zarı

  • carton

öncelikle sormak istediğim şudur,,evlendiğimde ilek ilişkimde zıklık zarımda kana felan olmadı. neden bilmiyorum.evvelinde hiçbir günaha gireccek durumum olmadı. ilişkim olmadı ama hep eşime karşı kendimi farklı suçlu hissediyorum. suçluluk psikolojisi içindeyim... lütfen yardımcı olunuz...