2012 yılı Kasim ayı konuları

Asus üst seviye akıllı telefon olan PadFone 2'yi duyurdu

  • bilim

Son dönemde ultrabook atılımı ile dikkat çeken ve dizüstü bilgisayar pazarında agresif bir büyüme içerisinde olan Asus, akıllı cihaz pazarına da uzak kalmak istemiyor. Tablet bilgisayar üretiminde Android dünyasına yön veren üreticilerden biri olan şirket, yeni telefonu PadFone 2'yi resmi olarak duyurdu ve yılların cep telefonu üreticilerine meydan okumaya başladı.

Engelli kızdan 5 gündür haber alınamıyor

  • hayat

Bitlis'in Tatvan ilçesinde 5 gün önce evden çıkarak kayıplara karışan 18 yaşındaki engelli kızdan 5 gündür haber alınamıyor.
Zihinsel engelli N.O. (18), 1 Kasım Perşembe günü evden çıktıktan sonra bir daha dönmedi. Kızının 1 Kasım günü geç saatlere kadar eve dönmemesinden endişelenen N.O.'nun babası F.O., Tatvan ilçe Emniyet Müdürlüğüne kayıp başvurusunda bulundu.

Kayıplara karışan kızının hayatından endişelendiğini belirten baba F.O., 1994 doğumlu, 1.55 boylarında 50 – 55 kilo, kumral tenli, üzerinde siyah etek ve siyah beyaz gömlek bulunan zihinsel engelli kızının bulunmasını istedi. Kayıp ihbarını alan Tatvan ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise çalışma başlattı.

chan

'Atatürk Havalimanı kapanabilir'

  • bilim

TÖSHİD Başkanı Murat Ersoy, üçüncü havalimanının devreye girmesiyle Atatürk Havalimanı'nın kapatılabileceğini söyledi.



Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) ve Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, üçüncü havalimanı projesini değerlendirdi.

Yunan halkı ucuz olan Türk sobalarını tercih ediyor

  • bilim

Ekonomik darboğazdaki Yunanistan'da yüksek doğalgaz ve petrol fiyatları nedeniyle Yunan halkı, elektrik ya da odun sobaları ve klimalarla ısınmaya yöneldi. Halk ucuz olan Türk sobalarını tercih ediyor.

Yunanistan'da yüksek doğalgaz ve petrol fiyatları nedeniyle, geçtiğimiz kış merkezi ısıtma sistemi olan apartmanlarda sistemin sadece akşamları birkaç saat boyunca çalıştırılması ile çözüm bulunmaya çalışıldı.

Engelli öğrencilere tekerlekli sandalye

  • hayat

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Attila İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 2 engelli için alınan tekerlekli sandalyeleri öğrencilere teslim etti.
Zihni Aldırmaz, Attila İlköğretim Okulu'na gelişinde öğrencilerin büyük ilgisi ile karşılandı. Zihni Aldırmaz'ı alkışlayan ve çiçek veren öğrenciler, hatıra fotoğrafı da çektirdi.

akıl vede insanın sonsuzluğa ulaşması

  • ruhi

hepimiz kısa süreliyine budünyayı paylaşıyoruz bu kısa dünyada bize verilen bahşedilen hayatımızı elimizden almak isteyen görünmeyn düşmanlarımız çokdur insanın en büyük düşmani içimizde olan bizi bizden alan dır DEYERLİ ARKADAŞLAR rabbimizin bizi görmesine gerek bile yok bizinsan ırkının içinde yüreyinde ve bütün kaınatin içinde rabbimiz var iken rabbimizi anlatmak inanınkı cok yetersizdir bu akılla raabımız kaınata sığmaz iken kulunun ufacık kalbıne sığıyar ıse sadece şu sozlerımle bıtırmek isterim insan denen varlık biyolojık birilgisayardır bu bıyolojık bilgisayarın

Nefislere İlişkin Güzel ve Etkili Söz Söylemek İbadettir

  • I.Akin

Deccal, insanların imanını alan kişi, felsefe ve akımlardır. Ahir zamanda deccalin de etkisi ile insanlar dinden uzaklaşacaklardır. Dinin yaşanmadığı toplumlarda merhamet, hoşgörü, sevgi, saygı gibi güzel ahlak özellikleri yerini; sevgisiz, hoşgörüsüz, merhametsiz, bencil duygulara bırakacaktır.

Askerde yaralanan engelliden gazilik mücadelesi

  • hayat

Vatani görevini yaparken bir askeri aracın kazası sonucu ayak ve kalçasından yaralanan 35 yaşındaki Kadir Kunaç, 14 yıldır gazilik mücadelesi veriyor. Kazada yaralanan diğer arkadaşları gazi olmasına rağmen Kunaç'a gittiği üç sivil hastane yüzde 20, 37 ve 28 oranlarında engelli raporu verdi. Askeri hastane ise bunları kabul etmeyince gazi olamadı.

Engelli sporcuları taşıyacak araçlar hazır

  • hayat

Gençlik ve Spor Bakanlığı, engelli sporcuların spor tesislerine ulaşımını sağlamak üzere özel donanımlı araçları ürettirerek 81 ile dağıtmaya başladı. Araçları inceleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel donanımları ile dikkat çeken araçlara hayran kaldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı binasının açılışını gerçekleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, engelli sporcuların spor tesislerine ulaşımını sağlayan araçları gezdi. Bakanlıktan ayrılışı sırasında üzerinde 'Sporda Engelleri Kaldırıyoruz' yazıları ile giydirilen araçları fark eden Başbakan Erdoğan, araçları içine girerek incelemelerde bulundu.

Android en son sürümü 4.2 duyruldu

  • teknokent



Google'ın Haziran ayında tanıtımını yaptığı Android 4.1 Jelly Bean sürümü henüz yaygınlaşmaya başlarken, Google'ın yeni bir sürümü daha hazırladığı Nexus 4 iddialarıyla ortaya çıkmıştı.

Farklı bir sürümden ziyade Jelly Bean işletim sisteminin geliştirmeleri olarak adlandırılan Android 4.2 bugün resmi olarak tanıtıldı.

Çok Mutsuzum Ve İçimdeki Boşlukta Kayboluyorum..

  • tahkik

Dertli Bir Sual: Ben yönümü bulamıyorum..içi bomboş bir dünyanın içerisine gibiyim..Kuran ögrendim hergün okuyorum ,namaz kılıyorum ama çok mutsuzum içimdeki boşlukta kayboluyorum ..gönderen./black_rose..DENİZ.
************************************************************

Gerçek Tesettürün Düşmanı Şeytani Tesettür…..

  • tahkik

Bayanlar arasında son zamanlarda hızla yayılan modalardan biriside türbana girme modasıdır. Sokaklar, çarşılar, pazarlar okullar ve işyerlerinde bir türbanlı moda furyası almış başını gidiyor. Kime sorsanız niye neden örtünüyorsunuz Allahın emri olduğu için söyleyecek. Dilinin söylediğini kalbinin ve hareketlerinin yalanladığı bu bayanların kuranın tesettür emrinden ya haberleri yok yada imanları zayıf yada nefislerinin maskarası olmuşlar. Başlarındaki örtü tamam saçlarını kapatıyor.

İbadet ve Kulluktan Çalınan Ömür, Nefis ve Şeytana Çekilen Peşkeştir…

  • tahkik

İnsanın en büyük düşmanı olan şeytanın kulları Allah yolundan alıkoyacak yol ve yöntemleri çoktur. Eğer şeytan kulları ibadetten, zikirden ve kulluktan alıkoymada başarılı olamıyorsa bu sefer o ibadetin kemalatını,o kulluğun hakikatini,o zikrin kalitesini düşürmeye çalışır.Bir noktada başarılı olamayıp o insanın dirayeti ,imanı ve kararlığı karşısında mağlup olursa başka yönlerden,yöntemlerden ve tarzlardan insana yaklaşmaya çalışır.İnsanın zafiyetlerini bulup o noktalardan yaklaşmaya çalışır.Onun merhametini suiistimal etmeye çalışır,güzelse güzelliğini,asabiyetini,ilmini,gururunu vb.