2012 yılı Ocak ayı konuları

Tek Sanatçı Olan Allah, Sani Sıfatıyla Dilediği Kulunda Tecelli Eder

  • I.Akin

Rabbimizin pek çok sıfatı vardır ve bu sıfatlar farklı insanlarda farklı şekillerde tecelli edebilir. Allah’ın yarattıkları örnek alınarak, yani temelde yaratılanlardan yola çıkarak Allah’ın izni ve dilemesi ile bir şeyler yapan insanlarda Rabbimizin ’Sani’ yani sanatçı sıfatı tecelli edebilir.


Sanat yapıtlarının tümünü yapan Allah’tır ve dilediği kulunu buna vesile eder.

Medyanın Gücü

  • Altuğ Öztürk

Medyanın toplum üzerindeki etkisinin ne kadar büyük olduğunu hepimiz biliyoruz. Her gün gazete, televizyon ve internet aracılığıyla, istenilen bilgi, haber, yorumlar insanlara ‘istenildiği’ gibi verilmekte ve beyinler çok ince ayarlarla kontrol altına alınmaktadır.

Nasıl Arkadaş Seçmeli?

  • Süheyl Okur

Toplumda arkadaş seçmenin ölçüsü yaşanan çevreye ve kültür düzeyine göre farklılıklar gösterir. Her çevrenin kendine özel birtakım kuralları bulunur.

Facebookun Bağımlılık Yönü ve İştigal Etmenin Ölçüsü..

  • Emire Nur

Facebook gibi paylaşım siteleri için açık bir şekilde helal ve haram demek ya da kesinlikle kullanılmaz demek doğru olmaz. Ancak içerik ve yapısı itibariyle eğer faydası zararından çok ise veya ifsat ediciler faydalarından çok ise kullanılması ya zarar verdiği için ya da fayda vermediği için girilmemesi girilmesinden faydalıdır denilebilir. Dinimizde haram ve günaha götüren yollarda haram ve günahtır. Eğer buralar insanları harama ve günaha atıyorsa, o atan unsurlar haram olur. Bu iştigal etmenin ölçüsünü ve ayarını iyi yapmak gerekir.

Facebook Ve Diğer Paylaşım Siteleri Hakkında Bilinmeyen Gerçekler…

  • Emire Nur

Herkesin kendi hesabına savunduğu ya da müdafaa ettiği facebook ve benzeri sosyal paylaşım sitelerinde sadece göze, kula hitap eden bir kaç hakikat yoktur. Bir kaç tane güzel paylaşım yoktur. Görünürde güzel görünen materyaller varsa da hakikat cihetinde perde arkasında ve ahlaki, edebi, imani ve İslami bir nazarla bakıldığı ve nazar edildiği zaman bir çok olumsuz ve zararlı unsurların ve çıkmazların olduğu da görülecektir. Herkesin bağımlı olduğu bu paylaşım sitelerinde milleti kumara alıştıran okeyler var.

İslam'ı Tebliğ Etmiyorsanız İçiniz Rahat Olmasın!

  • I.Akin

Allah'ın mümin kulları için en önemli farz ibadeti İslam'ı tebliğ etmektir. Kişi namaz kılabilir, oruç tutabilir, zekat verebilir, arkadaş ortamlarında Allah'ı anabilir, Kuran okuyabilir... Ancak diğer insanların da Allah'ı tanıması, sevmesi, O'ndan sakınarak yaşaması için çaba sarfetmiyorsa ve İslam'a karşı olan felsefe ve akımlarla mücadele etmiyorsa, en büyük farz ibadeti olan tebliği yerine getirmemiş olur.

Ümitsizlik Şeytandandır

  • Süheyl Okur

Şeytan, insanlara her zaman güvensizliği fısıldar. Olaylara karamsar bir açıdan bakmayı telkin eder ve gelecekten yana ümitsizliğe düşürmeye çalışır. İnsanların Allah’a iman ve itaat etmelerini, sabırlı, tevekküllü ve ümitvar olmalarını istemez. Kadere teslimiyet, sabır ve tevekkül insanları Allah'a yakınlaştıran davranışlardır çünkü. Ve insan Rabb'ine ne kadar yakınsa Şeytandan o kadar uzak olur. Bu yüzden şeytan, insana ümitsizlik telkin etmeye ve çaresiz ve çözümsüz bir ruh haline sürüklemeye çaba gösterir.

Birçok insan yaşadığı zorluklar karşısında ümitsizliğe kapılır. Ancak derin iman sahibi insan, Allah'ın her işinde kendisine yardımcı ve destekçi olacağının bilincindedir. İnananların her işi Allah'ın koruması altındadır. Sonuç olumsuz gibi görünse bile lehlerindedir.

Kimi zaman insan, yaptığı bir hata ya da işlediği bir günah yüzünden imanından umudunu keser, asla bağışlanmayacağına ve azapla karşılık göreceğine kendisini inandırır. Kur'an dışı olan bu düşünce, şeytanın verdiği vesveselerden biridir. Allah'a yönelmek, O'ndan bağışlanma dilemek, tevbe edip O'nun rahmetine sığınmak konusunda ümit kesilmemelidir. Allah, "... Ey kendi aleyhlerinde olmak üzere ölçüyü taşıran kullarım. Allah'ın rahmetinden umut kesmeyin. Şüphesiz Allah, bütün günahları bağışlar. Çünkü O, bağışlayandır, esirgeyendir. " (Zümer Suresi, 53) buyurarak kullarına bu gerçeği müjdeler.