10 Agustos 2011 tarihli konular

Mastürbasyon orucu bozar mı?

  • imdat sezer

Mastürbasyon orucu bozar mı, bozarsa kaza mı kefaret mi gerekir?

Orucu bozar, sadece kaza gerekir.

Bir Ramazanda iki defa mastürbasyon yapana kefaret de gerekir.

Çünkü Ramazanın bir gününde, kaza gereken bir şey yaparak orucunu bozan kimse, başka gününde de bu şeyi kasıtla yine yaparsa, kefaret de gerekir.


* * *

1. Eğer mastorbasyon yaparsanız, o gün orucunuz bozulur. Siz bozuldu diye yemek yiyip su içmeyiniz yinede. Ramazan ayı bittikten sonra bozulan orucunuz için tekrar bir gün oruc tutmalısınız..

ALLAH İÇİN FEDA EDEMEDİKLERİMİZ NEFSİMİZE KURBAN ETTİKLERİMİZDİR.

  • tahkik

Her gün tasasını ve kaygısını çektiğimiz, gereksiz ve fuzuli derdini taşıdığımız, malı, mülkü, kariyeri ve serveti için bunalımlara girdiğimiz, geleceği için endişesini çekip bunalımlara düştüğümüz, küçük menfaatleri uğrunda psikolojimizi bozduğumuz, kaybetme korkusuyla strese girdiğimiz, zevale mahkûm metaları için ruh darlığı, kaygı ve tasalara giriftar olduğumuz şu güzel dünya hayatı elbet bir gün bitecek ve istemesek de şu uzun görünen kısa ömür tükenecek. Hayat perdesi ecelin eliyle kapanacak. Rabbin huzuruna çıkılacak.

Ramazan ve Kandil Geceleri Neden Hakkıyla Eda Edilmiyor

  • tahkik

Ramazan ayı ve kandil geceleri, cenabı hakkın peygamber efendimizin ümmetine hususi olarak verdiği ve içerisinde rahmet, mağfiret ve ikramların bol olduğu gün ve gecelerdir. Bu gün ve geceler Müslümanları öteki ümmetlerin sevaplarına yetiştirecek kadar büyük fırsat verilir. Tarihte öyle ümmetler gelmiştir ki, bin sene ömür sürdüğü için sevapları ve amelleri daha fazlaydı. Bu durumda Peygamberimizin ümmeti onlara nisbeten daha az sevaba ve affa müstehak oluyordu.