20 Temmuz 2011 tarihli konular

Esselamu Aleykum // Merhaba, Günaydın

  • KALBİ HÜZÜN

Aleykum Demekle // Günaydın, Merhaba arasında ne fark vardır..?

Esselamü Aleyküm ve Rahmetullahi Ve Berakatühü demek suretiyle

Selam vermek sünnet, almak ise farzdır Selam verirken, selamın sünnet olduğunu düşünmeli ve o kimseye dua etmeye niyet etmelidir! Sünnet olduğu halde önemsenmeyen, Sünneti ortadan kaldıran, Günaydın, Merhaba gibi alışkanlık haline gelmiş olan ve bizlere Rabbimizin cennet ehline ait bu güzel ikramının (selamın) önüne geçen bu ifadeleri kabul etmiyoruz,

Bu Zikirleri Dilimizden Düşürmeyelim..!!

  • KALBİ HÜZÜN

**“Günde yüz kere "La ilahe illallah" diyen kimsenin, kıyamet gününde yüzü ay gibi parlar.” (Taberani)

**“Bir kimse,sabah akşam yüz defa“Sübhânallahi ve bihamdihi” derse,o gün ve o gece,hiç kimse onun kadar sevab kazanamaz.” (Deylemi)

**"Kim Günde yüz defa “Sübhânallahi ve bihamdihi” duasını okursa tüm günahları bağışlanır." (Buhari,Müslim)

** "..Bir kimse günde yüzdefa "Sübhanalllah"derse,bu o kimse için bin iyilik yazılmasına ve kendisinden bin kötülüğünde silinmesine sebep olur." (Müslim)

Kur'an-ı nasıl okumalı? Aliya İzzetbegoviç

  • kül kedisi

Kur'an-ı nasıl okumalı? Aliya İzzetbegoviç
Her şeyden evvel Kur'an'ın bir bütün olduğunu akılda tutmak gerekir. Tek başına alınmış ve metinden ayrılmış hiçbir ayet tam bir hakikat değil, sadece hakikatin bir parçasıdır. Sadece Kur'an bütün ve eksiksiz hakikattir.


Hayatım boyunca Kur’an’ı defalarca okudum, fakat daha evvel hiç kendime sormamıştım: Kur’an gerçekten nasıl okunmalıdır? Sorunuz beni bununla alakalı düşünmeye sevketti ve işte burada sırasıyla bazı düşüncelerimi sunacağım.