10 Haziran 2011 tarihli konular

Hristiyan ve yahudilerin kestigi et yenir mi

  • Sururi Bal

Bir üyemizin açtığı konu ehemmiyetine binan tekrar düzenlenmiştir.

Bir et kesilirken Besmele okunmak zorunda ve islami kurallara göre kesilmesi gerekmektedir. Eğer islami kurallara kesilmemiş ise kim keserse kessin asla yenmez.

İnsanlar sadece besmele kısmına takılmakta bir de ehli kitap keserse yener kısmını görmektedir.

Ancak bugün gerek avrupda gerek başka ülkelerde kesilen hiç bir et ASLA YENEMEZ.. Eğer kesen kişinin müslüman olduğundan besmele ile kestiğinden emin isek yenir.

HZ YUSUF GÜZELLİĞİ ŞİMDİKİ GENÇLİĞİN FİTNESİ ....

  • tahkik

Kuranda geçen kıssaların en güzeli Yusuf (asm) nin kıssasıdır. Kıssaların en güzeli manasına gelen ahsanül kassas , Yusuf aleyhissalamın çileli hayatını ve sonunda bulduğu saadeti anlatır.Bu kıssanın her asra bakan hikmetleri ve hissesi olduğu gibi zamanımıza da bakan çok hikmetleri vardır.Bu hikmetlerden bir kaçını beyan edeceğiz.

munafiklar bu namazi kilamiyor (kilmaniz umuduyla)

  • kül kedisi

Recep ayında kılınması icap eden 3 adet namaz varki menkul rivayetlerde bu namazı münafıkların kılamadığı ifade ediliyor. Sizi Fazilet takviminin arka sayfasındaki yazılarla başbaşa bırakıp bu namaz konusunda müteyakkiz olmaya davet ediyorum.


Receb’in; 1’i ile 10’u arasında, 11’i ile 20’si arasında ve 21’i ile 30’u arasında olmak üzere sadece birer defa kılınacak 10’ar rek’at Hâcet namazı vardır.