25 Nisan 2011 tarihli konular

Bir Dakikada Neler Yapılabilir.....?

  • KALBİ HÜZÜN

1- 1 dakikada 5 defa Fatiha suresini seri bir şekilde okuyabilirsin.Fatiha suresini bir defa okumak 1400 sevaptır.5 defa okununca bir dakikada 7000 sevap elde edebilirsin.

2- 1 dakikada on defa ihlas suresini okuyabilirsin 10defa ihlas suresi 3 kuran hatmine bedel sevap kazandırır.Hergün bir dakikanı ihlas suresine ayarsan ayda 300 defa senede 3600defa ihlas okumuş olursun.Buda 1200 hatme bedel olur.

3- Yüzüne bir dakikada Allahın kitabından bir sahife okuyabilirsin.

4- 1 dakikada kısa bir hadis ,kısa bır ayet ezberleyebilirsin.

Nasıl Dua etmeliyiz Bilmek Gerek.......!

  • KALBİ HÜZÜN

"...Sivasata ikindi namazını kılmış çıkmak üzere idi.

Cami duvarının dibinde birisinin yüksek sesle şöyle dua ettiğini duydu

-Allah'ım ! bana rahmet kapılarını aç!

Şems-i Tebrizi buyurdu ki :Allah'ın rahmet kapısı kapalı mı ki açmasını istiyorsun.Rahmet kapısı her zaman açık.Kapın açıkmı senin ona bak...!

-Nasıl dua edeyim dedi adam.

Şems-i Tebrizi :Günahları terk etmekten daha güzel dua var mı..?

Sen dünyayı ahirete götüremeyeceğine göre öyle yaşa ki dünya seni ahirete götürsün.

NEREDE O ESKİ TESETTÜRLÜ BAYANLAR.

  • tahkik

İslamla tanıştığımız dönemlerde İslamiyet öyle güzel yaşanıyordu ki…...Her kesin derdi tasası islamdı.Herkesin derdi rızayı ilahi ve ilayi kelimetullah idi…..Sanki İslamiyet yeniden doğuyor gibi bir inanış heyecan coşku ve mücadele vardı.Cemaatlerin gençleri üniversitelerde iffetleri ve edepleri ile herkese örnek oluyorlardı.….Hepsinin derdi islamdı.Hepsinin derdi tebliğdi.İnsan kazanmaktı.Hepsi heyecanlaydı.Dinledikleri cihat şarkıları dinledikleri kahramanlık marşları onlara moral verir şevk verirdi.Çoğunda bıyık bırakma şuuru, sarık takma

Hayata Bakış

  • Altuğ Öztürk

Etrafınızda sürekli söylenen, birşeylerden şikayet eden insanlara mutlaka rastlamışsınızdır. Genelde toplumun her kesiminde bu tür insanların varlığına şahit oluruz. Hatta belki biz de o insanlardan biriyizdir. İşler planladığımız gibi gitmediği zaman verdiğimiz tepkiler, kullandığımız sözler ve aklımızdan geçenler, hayata bakışımızın bir resmidir aslında.

Gün içinde yaşadığımız olaylara bakış açımızın ve yaklaşımımızın nasıl olduğunu düşünelim.

Allah in sevdigi kullatina isaretleri

  • kül kedisi

HZ.Allah ın kulunu sevmesinin işaretleri
“Ey iman edenler, sizden kim dininden dönerse bilsin ki, Allah yakında öyle bir toplum getirecek ki, O onları sever, onlar da O’nu severler, mü’minlere karşı alçak gönüllü, Allah’tan gelen gerçekleri örtbas edenlere karşı onurlu ve şiddetlidirler. Allah yolunda cihad ederler, hiçbir kınayanın kınamasından korkmazlar. Bu Allah’ın bir lütfudur, onu dilediğine verir. Allah lütfunda sınırsız olup her şeyi bilendir.” (Maide: 5/54)

Ehl-i Sünnet Olabilmenin Şartları Nelerdir?

  • kül kedisi

Ehl-i Sünnet Olabilmenin Şartları Nelerdir?

1) Kurân-ı kerimin kelâm-ı ilâhi olduğuna inanmak.
2) Kendi îmânından şüphe etmemek.
3) Eshâb-ı kirâmın tamamını sevmek, hiç birine dil uzatmamak.
4) Cennette müminlerin Allahü teâlâyı göreceğine inanmak.
5) Fıskı bilinmeyen her îmâmın arkasında namaz kılmak.
6) Ehl-i kıbleyi tekfir etmemek. (Dinde bilinmesi zaruri lâzım olan şeylere inanmıyanlar mümin değildir.)
7) Ameli îmândan parça bilmemek. (Günah işleyen kimseye kâfir dememek.)

sikayetciyim bu siteden

  • kül kedisi

allah tan siteye yazarlarin bazi dusuncelerini yer veriyosunuz butun radikal soylemler bu sitede mubarek !!!bikere tc ye uygun olmayan yazilar ... saygisizlik diz boyu ... bide bu yaziyi eklemissiniz dikkat edin biraz daha dikkat edin

''Yazarlar bölümünde yer alan isimlerden sadece sitemizin içeriğine uygun yazıları alınmıştır. İsimlerin listemizde yer alıyor olması onların diğer görüşlerini desteklediğimiz anlamına asla gelmez. Bu mevzuda hassas olmanız ümidi ile''