18 Nisan 2011 tarihli konular

Sevilen Kulun Alameti

  • KALBİ HÜZÜN

Hikmet ehli zatlar buyuruyor ki:

Ehl-i sünnet âlimlerinin yolunda olan Müslümanlar genelde çok sıkıntı çekerler. Ancak çektikleri, Peygamberlerin ve âlimlerin çektiklerinin yanında çok azdır, deryada bir damla bile değildir.

Şems Suresi ve Şems-i Tebrizi

  • KALBİ HÜZÜN

Kendi anlatımıyla Şemsi Tebrizi....!

"7 yaşlarında hafızlık eğitimine başladım....Sınıftakiler bir ayda Kurana geçememişlerdi ben ise ertesi gün Kur'an-ı Kerime başlamıştım. Hocam Şaşırdı. "Sen normal değilsin tarla kuşu " demeye başladı. O gece babam teheccüd namazı kılmaya kalkmıştı. Bende abdest aldım,arkasında namaz kılmaya başladım.

Babam, oğlum teheccüd cemaat namazı değildir....sen mükellef yaşta değilsin maa namaz kılmana sevindim diyerek yanağımdan öptü ve odasına geçti.

HAYATINIZI DÜNYEVİ ENDİŞELERİN KUŞATMASINDAN KURTARIN.

  • tahkik

Sırrı imtihan için dünyaya gönderilen ve talim ile tekamül etme kabiliyeti verilen insanoğlunun sıkıntıları ve dertleri belaları olacaktır. Çünkü imtihanın iktizası bunu iktiza ediyor.. İmtihan gereği cenneti kazanmak yolunda bir şeyler çekilecekse bu çekilecek olan şeyler kudsi ve ulvi olsun. Çekeceklerimiz sadece dünyevi dertler sıkıntılar olmasın. Endişelerimiz kulluk sınavından zaif alma, sabır imtihanında sıfır çekme, ibadet sınavından namaz, oruç vb. sınavlardan sınıfta kalmak endişesi olsun.