7 Aralik 2011 tarihli konular

HERKESİN FİKİRLERİNİ BEKLİYORUM NE YAPMALIYIM ?

  • faruk2222

merhabalar , 2 yıldır kız arkaşımla birlikte yaşıyorum. karı koca gibi olduk . gayet iyi geçiniyoruz. çok iyi biri fakat kendisi daha önce başkalarıyla birlikte olmuş ve kızlığını teslim etmiş. ben bu insanı çok sevdim , sürekli aklımda soru işaretleri oluyor. acaba ilerde biri çıkıp kızın hakkında birşeyler söylermi ? bı yandan cok sevıyorum , kız da evlenmek istiyor ama soru işaretleri nedeniyle susuyorum . dinen de böyle bir durumda ne yapılır. başkasıyla birlikte olmuş biri hanımlığa alınırmı ?

Reyting kaygısı uğrunda din ve ahlak mahvediliyor..

  • tahkik

Allah rızasının her işin başı ve rabbimizin bizi yaratmasından en mühim maksadının onun rızasını kazanmak, onu hoşnut etmek, onu razı etmek, ona kendini sevdirmek, onun nimetlerini şükür karşılığı yemek olduğu halde bir çok insan bu hakikatlerden gafil olduğu için Onun rızasını dünyalık şeylere feda edebiliyor.Onun emirlerini yasaklarını şöhret, para, mal, kariyer vb gibi şeylerin hatırına feda edebiliyor.

Rabbimizle İrtibatımızı Nasıl Sağlamlaştırırız...

  • tahkik

“Ben gizli bir hazineydim bilinmek istedim. Onun için mahlukatı yarattım” diyen Rabbimiz kullarına şefkatini, merhametini, hikmetlerini, kemal ve cemalini göstermek ve onlara kendini sevdirmek için insanı yaratmıştır.Onun isim ve sıfatlarına ayinedarlık edecek mahiyette ve kabiliyette yaratılan insanın, Rabbinin kendisine bahşettiği hadsiz nimetlerine, rahmet hazinlerine ve keremine karşı şükür, ibadet ve kulluk ile mukabele etmesi istenmiştir.