14 Ekim 2011 tarihli konular

Cenazesine 70.000 meleğin iştirak ettiği Sa´d b. Muaz (r.a.)

  • KALBİ HÜZÜN

Ebu Saîd el-Hudrî der ki:

"Bakiyy kabristanında Sa´d b. Muaz´ın kabrini kazanlar arasında ben de bulunuyordum. Kabri kazdığımız müddetçe, toprağın her damlasından, üzerimize misk püskürülüyordu! Resûlullah Aleyhisselam da, başucumuzda bulunuyordu."
"Kazı işinden boşalınca, kabrin yanına su ve kerpiç hazırladık. Kabri, Akıl b. Ebu Talib´in evinin yanında kazdık. Bakiyy kabristanının halk ile dolduğunu gördüm ."

Allah Resulü (s.a.v.) Gözyaşlarını Tutamamıştı

  • KALBİ HÜZÜN

Cahiliye Dönemide ...Kız Çocuklarının Dramı


Bir gün bir sahabi, Allah Resûlü'nün huzuruna gelerek cahiliyeye ait bu canavarlığı şöyle dile getirmişti:

"Yâ Resûlallah! Biz cahiliye devrinde kız çocuklarımızı diri diri gömerdik. Benim de bir kız çocuğum vardı. Annesine, 'Bunu giydir, dayısına götüreceğim.' dedim.

Allah Yaratmada Dilediğini Artırır

  • Süheyl Okur

Evrenin her yanında izlediğimiz detaylar bize, Allah'ın büyüklüğünü, kudretini gösterir. Ancak gördüğümüz bu kusursuz, ince detayların hiçbiri, Yaratıcı’nın sonsuz gücünü ve ilmini anlatmaya asla yeterli değildir. Yüce Allah bütün üstün sıfatların ve bütün güzel isimlerin tek sahibidir. Rabb’imizin ilmi, aklı, gücü, merhameti, lütfu, nimeti sonsuzdur. Bizlerin sorumluluğu, aklımız ve vicdanımız ölçüsünde O’nun büyüklüğünü kavrayabilmek, gücünü hakkıyla takdir edebilmek için samimi çaba göstermektir.