6 Eylul 2010 tarihli konular

Dinsizliği Yayma Yöntemleri

  • Altuğ Öztürk

İnsanların Kuran ahlakına uygun yaşamalarını engellemek için yoğun çaba sarfeden şeytan, türlü oyunlarla dinsizliği yaymaya çalışarak, kendi sistemini topluma yerleştirmeyi amaçlar. Allah’ın varlığının milyonlarca delili olmasına rağmen, şeytanın telkini ile bunu farkedemeyen bazı insanlar, inkarda direnerek din ahlakını yaşamaktan kaçarlar. Bununla da kalmaz büyük bir mücadele yürüterek dinsiz bir toplum yaratmaya çalışırlar.

Sıcak havada bebekleri kundaklamayın

  • Nisan Yagmuru

Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Adnan Tekin, sıcak havalarda yeni doğan bebeklerin kundağa sarılmaması gerektiğini ifade etti.

Uzm. Dr. Adnan Tekin yaz aylarının anne ve bebekler açısından zorlu geçtiğini ifade etti. Hastane olarak yaz aylarında gerçekleşen normal doğum veya erken doğum olaylarında karşı hazırlıklı olduklarını dile getiren Tekin, yaz sıcaklarından dolayı anne adaylarını ve anneleri uyardı.

Yeni doğan bebeklerin ebeveynlerine hastaneden çıkarken uyarılarda bulunduklarını söyleyen Tekin, yeni doğdukları için en ufak bir sıvı kaybı yaşayan bebeklerin vücut ısılarının aşırı yükseldiğini anlattı.

Sahurda bunları yiyin, aç kalmayın

  • yaprak

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte oruç tutan kişilerin günlük beslenme şekli ve öğün sayısı birdenbire değişiyor. Genelde sahurda ne kadar fazla yenilirse gün boyunca açlığın o kadar az hissedileceği düşünülür.

Uzmanlar, bu şekilde düşünen kişilerin farkında olmadan sağlıksız beslenmenin kapılarını araladıklarını söylüyor.

Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, uzun bir açlık sürecinin yaşandığı Ramazan ayında oruç tutanların beslenmelerine dikkat etmesi gerektiğini söylüyor.

Sahurda, doğru besinleri tercih etmenin gün içinde açlığı önlediğini ve uyku isteğini azalttığını belirten Selçuk, örneğin bir haşlanmış yumurtanın tok tutacağını anlatıyor.