31 Temmuz 2010 tarihli konular

Yüksek tansiyon ereksiyon düşmanı

  • Nisan

Erkeklerin cinsel hayatı ve kadınların hamilelik dönemi, yüksek tansiyon nedeniyle kabusa dönüşebiliyor. Erkeklerde ereksiyon problemi oluyor Prof. Dr. Berent Dişçigil, bu hastalığın seks yaşamına etkisini, Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Özer Gül ise hamilelerin hastalıkla değişen hayatlarını anlattı

BSK Aydın Anka Hastanesi Kalp Sağlığı Bölüm Koordinatörü Prof. Dr. Berent Dişçigil, yüksek tansiyonla ilgili sorularımızı yanıtladı.

Yüksek kan basıncı ile ilgili komplikasyonlar nelerdir?
Kalp krizini tetikler, beyin kanamasına yol açabilir; böbrek yetmezliği nedenidir ve gözlerimizde kalıcı hasara neden olabilir. Yüksek tansiyonun damarlarda oluşturduğu hasar ve sertleşme nedeniyle erkeklerde ereksiyon bozukluğu ortaya çıkabilir.

Kırık Dökük Hayatlarımız !

  • tahkik

Bediüzzaman Hazretleri “Dünyaya ait bütün şeyler kırılacak cam parçacıkları hükmünde;Ahirete ait işler ise sağlam elmas hükmündedir” der..Evet dünyanın kırılacak cam parçacıkları hükmünde olan makam, para, kariyer, zevk ve lezzetleri şu insanın haline benzer.Nasıl ki,elinde çeşit çeşit bardaklar, kadehler, camlar, taşıyan bir insan dikkat eder ki, bardaklar ve camlar düşüp kırılmasın..Temkinli davranır ki ,ayağı bir yerlere takılıp düşmesin.Bilir ki, düşsem bütün elimdekiler kırılıp dağılıp gidecek.Öylede dünyanın her şeyi o kır

Vajinismus %100 tedavi edilebilir

  • Nisan

Ülkemizde kadınlarda en sık görülen cinsel işlev bozukluklarından biri olan vajinismus aslında kısa sürede kesin olarak tedavi edilebilen bir rahatsızlık.

Ancak çiftler çoğu zaman tedaviden bir sonuç alamayacaklarını düşündükleri ve bir uzmana başvurmaya çekindikleri için yıllarca bu sorunla yaşayabiliyorlar. Özellikle yaz aylarında vajinismus tedavisi için başvuran çiftlerin sayısı da artıyor, çünkü yaz aylarında iş temposu biraz daha yavaşladığı ve tatil imkanı da olduğu için çiftler tedaviye yazın başvurmayı tercih ediyorlar.

Cinsellik, aile ve evlilik konularında toplumu bilgilendirmeyi ve farkındalığı arttırmayı amaçlayan Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED); vajinismus tedavisi konusunda çok çarpıcı bir basın açıklaması yaptı. Vajinismus %100 tedavi edilebilir.

GDO’lu patatese de vize çıktı

  • Lokman

Türkiye'ye girişine izin verilen “Genetiği Değiştirilmiş Organizma" (GDO) içeren ürün sayısı artıyor. Son olarak "Pamuk", "şeker pancarı", "patates ve "kanola"nın kullanımına da onay verildi.

"Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar" (GDO) için "uygunluk" denetimi yapan "Bilimsel komite", yeni kararlar aldı.

Bilimsel komite, son iki toplantısındaki kararlarıyla GDO'lu 16 ürünün daha Türkiye'de kullanılmasına onay verdi.

Onaylanan ürünlerin altı çeşidi GDO'lu pamuk. Komite, GDO'lu pamuk türlerinin, "gıda" ve "yem" amaçlı olarak kullanıldığında insan ve hayvan sağlığı açısından risk oluşturmayacağına karar verdi.

Panasonic çok fena geliyor!

  • cagdas

Yıl sonuna kadar piyasaya çıkacak yeni fotoğrafçılık ürünlerini tanıtan Panasonic, pazar payını yarı yarıya artırmayı planlıyor.

Japon elektronik devi Panasonic, görüntüleme ürünlerinde son beş yıldır başlattığı atağı abartarak sürdürüyor. İsveç’in başkenti Stockholm’de izleyen altı içinde piyasaya sürülmesi beklnenen yeni ürünlerinin prototiplerini basına gösteren firma, dünya pazarının yüzde 15’ini ele geçirmek gibi büyük bir hedefe kilitlenmiş durumda.

Firmadan yapılan açıklamada Panasonic markalı fotoğraf makinelerinin geçen yıl 30’dan fazla ülkede yüzde 10’luk Pazar payını aştığı belirtildi. Panasonic Dijital Fotoğraf Makineleri Bölümü Başkanı Ichiro Kitao, geçen yıl dünyada 11 milyon fotoğraf makinesi sattıklarını, bu yıl ise hedeflerinin 15 milyon olduğunu söyledi.

Anne şefkati bebeği güçlü kılıyor

  • horoz

Annenin bebeğine karşı belirgin sevgi gösterileri, çocuğun ileride daha özgüvenli ve dayanıklı olmasına yardımcı oluyor.

Annenin doğumdan sonraki ilk aylarda bebeğine gösterdiği şefkat, bebeğin yetişkin hale geldiğinde sorunlarla daha iyi başa çıkmasını sağlıyor, stres ve hastalıklardan koruyor.

ABD'nin Rhode Island eyaletinde bilim adamları 482 anne ve 8 aylık bebekleri arasındaki bağı araştırdı ve bebekken araştırmaya katılanlar 34 yaşına geldiğinde testlerle bu bağın etkilerini inceledi.

Anne ve 8 aylık bebek arasındaki bağın niteliği psikolog tarafından "olumsuz-aşırı" ölçeğinde değerlendirildi.