30 Temmuz 2010 tarihli konular

Orgazmı takıntı yapmayın!

  • Love

21 yaşımdayım ve bir yıldır cinsel hayatım var. Zevk alıyorum fakat hiç orgazm olmadım. M.Ç./Adana
Kadınlar klitorisleri vasıtasıyla orgazma ulaşırlar. Şimdiye kadar orgazm olmamış olmanızın nedeni klitorisinizin yeterince uyarılmaması olabilir.

KLİTORİS UYARISI ŞART
Ayrıca cinsellik ve cinsel ilişkiyle ilgili olumsuz duygu ve düşünceler, suçluluk, huzursuzluk ve kaygı gibi duygular da orgazma ulaşmayı engelleyebilir. Bir de ilişkide orgazmı takıntı haline getirmemek, sevişmeye kendini kaptırıp anın tadını çıkarmak gereklidir. Ayrıca erkek arkadaşınızın klitorise dokunması da orgazm olmanızı kolaylaştıracaktır.

Aşk kaslarınızı çalıştırın
36 yaşındayım, dört aylık evliyim. Eşimle bir türlü birlikte olamadık. Eşimle birlikte olmak için kızlık zarını zorlayınca boşalıyorum. Ne yapmalıyım? H.R./Mardin

Ramazan için beslenme önerileri

  • aSYa

Ramazan ayının yaz dönemine gelmesi, oruç tutan kişilerin, sıcağın da etkisiyle kan şekerinin düşmesine neden olacak. Uzmanlar ramazan ayında, doğru beslenmenin önemine dikkat çekiyor. Uzun süre açlığa, bir de aşırı sıcaklar eklenince oruç tutan kişilerin kan şekerinin düşeceğine dikkat çeken diyetisyenler, orucun meyve suyuyla açılması, sahurda da süt içilmesi tavsiyesinde bulunuyor.

Erciyes Üniversitesi Atatürk Sağlık Yüksekokulu Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, Ramazan ayında doğru beslenme konusunun çok daha fazla ön plana çıktığına dikkat çekti. Bu dönemde beslenme konusunda yapılan yanlışlara dikkat çeken Prof. Dr. İnanç, "İftarda metabolizmanın ana isteği ilk enerji kaynağına en kısa yoldan ulaşabilmektir. Özellikle beyin ve sinir hücreleri glikoz formunda enerji ihtiyacı duymaktadırlar. İftarda 12-14 saatlik bir açlıktan sonra düşen kan şekerinin en kısa zamanda yükselmesine bir bardak yüzde 100 meyve suyu yardımcı olur.

iPhone'la dil öğreten program

  • arif

iPhone'ununuza yükeleyeceğinizi bir programla 24 yabancı dilden istediğinizi öğrenmek artık mümkün.

iPhone için dünyadaki en önemli yazılım geliştirici şirketlerinden birisi olan “Jourist”, iPhone için geliştirdiği Türkçe dahil 24 lisandaki “Dil Antrenörü” uygulamasını başlattı. Yabancı dilin görsel ve işitsel algılanmasını birleştiren eşsiz yöntem sayesinde iPhone ile yabancı dil öğrenmeniz veya yabancı dil seviyenizi geliştirmeniz eskisinden daha kolay.

“Dil Antrenörü” ile kısa süre içinde seçtiğiniz yabancı dile hakim olma konusunda şaşırtıcı sonuçlar elde edebilirsiniz. “Dil Antrenörü” seyahat hazırlığı pratiği ve bildiklerinizi tazelemek için son derece uygun. Eşsiz yöntem yabancı dilin görsel ve işitsel algılanmasını birleştiriyor: Her dil için 2100’den fazla kelime ve deyim akılda kalan bir resim içeriyor ve profesyonel konuşmacılar tarafından seslendiriliyor.

Çocukların sinirli ve stresli anları

  • Mavi Kelebek

Çocuğunuz bir yaşını geçtikçe daha çok hareketlenmeye, evde ne var yok keşfetmeye başlar. Hiçbir yaptırımdan anlamaz. Ne kadar “dur, yapma, hayır” deseniz de gözünüzün içine baka baka bildiğini okur. Çekmeceleri boşaltırken siz yanına yaklaştıkça daha hızlı boşaltmaya başlar. Bunların yanlış olduğunu ona anlatmak çok zordur. Bu dönemde çocuklar “hayır”ın en azından hoşlanılmayan bir şeyi ifade ettiğini fark ederler, fakat buna uyma davranışı geliştiremezler. Çocuğa sürekli müdahalede bulunulduğunda o da benliğini daha çok ortaya koyma yarışına girerek yaramazlıklarında ısrar edecektir. Bu yaştaki çocuklar hayli meraklıdırlar ve daima istediklerini yaptırmak isterler. Güvenliğini sağladıktan sonra, araştırıp keşfetmesine, merakını gidermesine izin vermek gerekir.

Çocuğun güvenliği için ulaşabileceği yerlerdeki temizlik maddelerini, tehlikeli eşyaları ve boğazına kaçacak türdeki her şeyi ortadan kaldırdıktan sonra çekmecelerin birine eline almasında bir mahsur olmayan küçük kaplardan koyarak merakını gidermesine yardımcı olabilirsiniz. Diğer dolapların kapaklarını açamayacağı şekilde lastiklerle bağlamak, vitrin kapaklarını bantlamak gerekebilir. Bunları yaptıktan sonra asıl mesele çocuğun ilgisini nelere yöneltmesi gerektiğini bulmaktır.