2 Temmuz 2010 tarihli konular

TESETTÜR VE SADAKAT

  • tahkik

Haya ,edep,iffet erkeklerde altın hükmündeyse kadınlarda ise elmas hazineleri hükmündedir.Bu kıymetli hazineye kadın ancak takvayı esas tuttuğu zaman kavuşabilir.Takvanın kadındaki en büyük ölçülerinden birisi ise örtüsüdür.Kadın takvayı esas tutmayıp modanın ve ifsatçıların akımlarına kendisini kaptırırsa izzetini ve edebini ve namusunu kaybetme tehlikesi içerisine girer..Takva elbisesi olan örtüsü, bir nevi onu o kötü akımların kölesi ve hizmetçisi olmaktan koruyup kollayarak,şefkat ve güzelliğini zalim insanların ayakları altında zillet çek

HD yayınlar ve gerekli donanımlar rehberi

  • cagdas

Nedir bu HD? Televizyon ve donanımdan, yayın aboneliklerine kadar bütün merak ettikleriniz...

HD Ready, Full HD, uydu, kablo TV, D-Smart, Digiturk ve dahası... HD ile birlikte duyduğumuz bu şeyler nedir, ne işe yarar bu makalemizde işte bunları ele alıyoruz.

HD: High Definition demektir ve basitçe yüksek çözünürlüklü anlamına gelir. Bu kaliteye geçiş birkaç yıldır sürmektedir ve genel bir tanım olduğu için, 720, 1080 gibi ifadelerle zaman içerisinde netleştirilmiştir. Bunları daha detaylı bir şekilde açıklayacağız.

Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarımızda yıllar geçtikçe artan çözünürlük, televizyona oldukça geç yansımıştır. Bunun temel sebebi elbette yüksek çözünürlüklü yayınların gelişme sürecidir. HD medyaları izlemek için uygun bir televizyon ve televizyonu aldıktan sonra da o kalitenin tadını alabilmek için kaliteli HD yayın gerekir.