17 Haziran 2010 tarihli konular

Niyet Fırçası ve Hayat Tuvali

  • tahkik

İnsanın mutluluğunu ve hayatının rengini belirleyen en mühim şey nazar ve niyettir Bediüzzaman hazretleri ömür boyu öğrendiklerini nazar ,niyet, manayı isim ve manayı harf olarak özetlemiştir..Hayata yön veren, hayatın rengini, şeklini, manasını, anlamını, gayesini bu dört kelimeye yüklemiştir.Bu dört kelime bir çok eşyanın sırlarını açığa çıkarır.Mesela eşyanın vücudunu bilmek başkadır.mahiyetini bilmek ise başkadır.Zahiren bir kalıp ,ölçü ve şekli olan bir çok eşyanın vücudu görünüp bilindiği halde mahiyeti her nazar tarafından gör

lütfen yardım edin bana.

  • sevcan

mrb ben 23yasında üniversite ögrencisi bir bayanım.4yıl önce erkek arkadasımla beraber oldum ve ayrıldık.cok pişman oldum tövbe ettim.ama olmadı bir ilişkim daha oldu tövbe mi bozdum.yine tövbe ettim yine bozdum bu sekilde devam etti.kendimin iflah olmayacagını düşünüyorum.ilişkiye girmek benim için proglanmış birsey sanki.hayatıma giren herkesle birlikte oldum.engel olamıyorum kendime.her seferinden tövbe mi bozup Allah ın huzuruna nasıl cıkacagım böyle.kendimi cok aciz hissediyorum.artık nasıl olsa yine bozacagım fikri yerlesmiş durumda.çünkü hep öyle

Yaz sıcağında cami serinliği

  • Gaye

Okulların kapanmasıyla birlikte yeni bir yaz dönemine başlangıç yapmış olacağız. Üç ay gibi uzun bir tatil süreci çocukları beklemekte. Bu zamanın nasıl değerlendirilmesi gerektiği konusunda anne-babaların alacağı kararlar önemlidir. Çünkü tatile dair atılan adımlar çocuklar için anlamlı birer mesaj ifade eder.

Tatilin sadece oyun ve eğlenceden ibaret boş bir zaman dilimi olmadığı, bilakis kış boyunca derinlik kazandırılamamış alanlara dönük çalışmaların yapılabileceği iyi bir fırsat olduğu çocuğa öğretilebilir. Bu alanlardan en önemlisi ise, okulda yüzeysel bilgilerle geçiştirilen din bilgisidir.
Kişilik gelişiminde dinin etkisi

Çocukların kişilik yapısı büyük oranda okul öncesi dönemde oluşmaktadır. Kişiliğin çocukta sağlıklı oturması ise her ebeveynin kayıtsız şartsız arzusudur. Çünkü sağlam bir kişilik geliştirebilen bir kişi ancak, kendisiyle ve toplumla gerekli olan irtibatı gerekli olan şekilde kurabilir ve sürdürebilir. Dini inancın bu anlamda sağladığı gücü, başka hiçbir öğretiyle karşılamak mümkün değildir.

Ergenlikte yaşanan rahatsızlıklar kısırlık nedeni olabilir!

  • okur

Ergenlik çağındaki çocuklarda görülebilecek “ergenlik gecikmesi, erken ergenlik, aşırı kıllanma, erkek çocuklarda meme büyümesi ve düzensiz adet kanamaları" gibi rahatsızlıkların ilerleyen yaşlarda kısırlığa neden olabileceği bildirildi.

Op. Dr. Osman Denizhan Özgün, ergenlik çağındaki çocuklarda görülebilecek “ergenlik gecikmesi, erken ergenlik, aşırı kıllanma, erkek çocuklarda meme büyümesi ve düzensiz adet kanamalarıö gibi rahatsızlıkların ilerleyen yaşlarda kısırlığa neden olabileceğini bildirdi. Op. Dr. Özgün, bu konuda anne ve babaların dikkatli olması gerektiğini belirterek “Her çocuğun daha ergenlik çağında, üreme sağlığı konusunda anne babalarının yönlendirmesiyle uzman doktorlar tarafından takip edilmesi gerekiyorö dedi.

İşitme engelliler için müzik!

  • Hakan

İşitme engelli insanlar müzik keyfini tadabilir mi? Bu özel cihaz ile her şey mümkün!

Hayatlarında daha önce hiç müzik sesi duymamış ya da müziği duyup ondan uzun süre ayrı kalmak zorunda kalmış işitme engelli insanlar için, büyük bir teknoloji kapıda.

Tasarımcı Frederik Podzuwiet'ten bir konsept, işitme engelli insanlara sineztezi ile müziği hissettirmeyi hedefliyor. Sineztezi ile beş histen biri olan duyma diğer hislere aktarılıyor; dokunmak gibi.

Cihaz omuzlardan boyna doğru geçiriliyor ve bas, tiz ya da orta sesleri titreşimler ile kullanıcıya hissettiriyor. Titreşim şiddetine göre de ses kontrolleri de bulunuyor.

Beyaz pirinç diyabet riskini artırabilir!

  • Lokman

Harvard Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, beyaz pirincin tip 2 diyabet riskini artırabileceğini ortaya koydu.

Harvard Üniversitesi'nden bilim adamları, 14-20 yılda yapılan 3 farklı araştırma çerçevesinde beyaz ve esmer pirinç yiyen 157 bin 463 kadın ile 39 bin 765 erkeğin verilerini inceledi. Araştırma sonunda haftada 5 gün beyaz pirinç yiyen kişilerin tip 2 diyabete yakalanma riskinin, ayda bir gün bu pirinci tüketenlerden yüzde 17 fazla olduğu ortaya çıktı.

Haftada 2 gün ya da daha fazla esmer pirinç tüketen kişilerin ise diyabete yakalanma riskinin ayda bir gün beyaz pirinç yiyenlerden yüzde 11 az olduğu sonucuna varıldı. Araştırmacılar, şeker hastalığı riskinin, beyaz pirinç yerine esmer pirinç, esmer buğday ya da arpa gibi işlenmemiş tahıllar tüketerek yüzde 36 azaltılabileceğini vurguladı.