14 Haziran 2010 tarihli konular

Cinsellik için doktorla konuşun

  • Love

Ben 60 yaşında bir erkeğim. Cinsel ilişki sırasında kalp krizi geçirip ölmekten çok korkuyorum. Böyle bir şeyin olma olasılığı nedir? A.H./İstanbul
Cinsel aktivite sırasında veya sonrasında, kalp krizi geçirme ya da ölme riski oldukça düşüktür.

ENDİŞELER YERSİZ!
Sağlıklı bir kişide, cinsellik sonrasında kalp krizi görülme riski yaklaşık 1 milyonda 2.5'tur. Bu rakam, daha önce kalp hastalığı geçiren kişilerde 1 milyonda 25'e kadar çıkar. Ancak yine de oldukça düşük bir risk söz konusudur. Buna rağmen birçok kalp hastası, cinsellik sırasında ölmek endişesiyle cinsellikten kaçınır. Kalp hastası 1184 erkek ve 576 kadın üzerinde yapılan ve Amerikan Kalp Birliği'nin toplantısında açıklanan yeni bir araştırmaya göre; kalp rahatsızlığının ardından cinsellik konusundaki endişe ve korkularını doktorlarıyla paylaşmayanların eski cinsel yaşam kalitesini yakalamak oldukça zor oluyor. Hatta bilgi edinmeyen erkeklerin yüzde 30'u, kadınların yüzde 40'ı cinsellikten uzaklaşıyor. Aslında hasta, kalp krizinden yaklaşık 8 hafta sonra cinselliğe dönülebiliyor. Siz yine de cinselliğe hazır olup olmadığınızı mutlaka doktorunuza danışın.

Çocukların masala neden ihtiyacı var?

  • Nisan Yagmuru

Masallar çocuklara, en sıkıntılı zamanlarda, karamsar bir haldeyken bile hiç olmayacak şeyleri başarabileceğini fısıldar. Çocukların içindeki kahramanı ortaya çıkarır. Hayal kurmak sadece eğlendirmez. Fantastik öğeler çocukların hayal dünyasını zenginleştirir ve onları hayata hazırlar.

Çocukların masala neden ihtiyacı vardır? Sebebi çok basit: Her halk çocuğuna masal anlatırken hayal kurmuş, onu eğlendirmiş, masala fantastik öğeler katarak hayal dünyasını zenginleştirmiş. Masalın sonunu mutlu bitirmiş. Çocuk hep sevinmek istiyor, masalcı onun bu ihtiyacını fark edince hem onun isteğini yerine getirmiş, hem de masalı detaylandırmış, ballandırmış, masala birçok işlev yüklemiş. Bir masalla bunu en iyi şekilde açıklayabiliriz.

Allah'a Sığınmak

  • Altuğ Öztürk

İnsanlar yaşadığı sürece iyi ya da kötü olaylarla, çeşitli zorluklarla ve beklenmeyen bazı durumlarla karşılaşır. Tüm bunlar Yüce Rabbimizin insanları sınamak için yarattığı olaylardır. Bu olaylarda gösterilen tavır insanın ahireti açısından çok önemlidir.

‘ O, amel (davranış ve eylem) bakımından hanginizin daha iyi (ve güzel) olacağını denemek için ölümü ve hayatı yarattı. O, üstün ve güçlü olandır, çok bağışlayandır.’ (Mülk Suresi, 2)

1 ayda herkesi kendinize hayran bırakın!

  • aSYa

Yıllardır fazla kilolarınızla savaşıyor ama zayıflamayı bir türlü başaramıyorsanız bu haber tam size göre! Elma’nın muhteşem etkisi ile sadece 1 ayda 6-8 kilo verebilirsiniz...

Güzellik kaynağı elmanın zayıflatıcı etkisini Krom minerali ile birleştiren Elma Krom bir türlü veremediğiniz fazlalıklarınızdan kurtulmanızı sağlıyor. Tamamen doğal içeriği ile bölgesel yağlarınızı kırıyor, selülitlerden eser kalmıyor!

Elma Krom içeriğindeki Elma Sirkesi Ekstraktı'nın asidik yapısı ile zayıflatıyor. Elma Sirkesi; metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlıyor ve besinler içerisindeki kalori kısa sürede yakılıyor. Kalsiyum vücutta daha verimli kullanılıyor bu sebeple uzun süre kullandığınızda, kemik ve eklemlerinizdeki sertlik ve sıkıntıların geçmesine yardımcı oluyor. Elmanın özü olan asetik asit nişasta emilimini azaltıyor ve mide boşalmasını geciktirip sizi tok tutuyor. Asidik yapısı ile yağ yakımına destek olarak kilo vermenizi sağlıyor.

Bisiklet İle Telefon Şarjı

  • arif

Nokia, bisikletle giderken harcadığınız enerjiyi elektriğe çeviren ve bu yolla cep telefonlarını şarj eden bir cihaz geliştirdi.

Nokia, dışarıda hareket halindeyken cep telefonlarını şarj edecek yeni bir cihaz geliştirdiğini açıkladı. Arabalarda bulunan araç kiti gibi bisikletle seyahat edenler de bu cihaz ile telefonlarını şarj edecek.

Aslına bakılacak olursa, Nokia'nın geliştirdiği bu cihaz çok eski bir teknolojiye dayanıyor. Pedal çevirdiğinizde yanan farlar ile çok benzer bir yapıya sahip olan cihaz, pedaldan gelen enerjiyi elektrik enerjisine çevirerek, cep telefonlarının şarj edilmesini sağlıyor.