11 Haziran 2010 tarihli konular

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar

  • Nisan

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar, genellikle cinsel ilişki yoluyla insandan insana bulaşan mikroorganizmaların (mikrop) neden olduğu genital yol (üreme organları) enfeksiyonlarıdır.

Cinsel yolla bulaşan hastalık nedir ?

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar, genellikle cinsel ilişki yoluyla insandan insana bulaşan mikroorganizmaların (mikrop) neden olduğu genital yol (üreme organları) enfeksiyonlarıdır.

Cinsel yolla bulaşan hastalıkların dünyada görülme sıklığı nedir ?
Cinsel yolla bulaşan hastalıklar, dünyanın pekçok bölgesinde büyük önemi olan bir halk sağlığı sorunudur. Sorunun gerçek boyutları birçok ülkede tam olarak bilinmemektedir. Ancak her yıl dünyada 250 milyondan fazla kişinin cinsel ilişki ile bulaşan bir hastalığa yakalandığı tahmin edilmektedir.

Çiçekler Kış Fırtınalarının Ardındaki Baharda Açar

  • Sururi Bal

Günümüz gençliği evlilik hayatında küçük bir problemle karşılaştığında hemen pes ediyor. Dünyanın tavanı başlarına çöküyor ve "Yok canım bu evlilik gitmez. Daha ilk günde böyle olursa bunun sonu nasıl gelir?" diye düşünmeye baş­lıyor.

Evet, bazen sonu gelmeyen, yıllar geçse, eşi sabretse de netice alınamayan evliliklerin varlığı bir gerçektir. Bunlar bir kenara; konumuz, "eften püften" şeyler için karamsarlığa düşerek sabır gücünü yitirenlerin evliliği; yani daha düşmanın ordusu gelmeden düşmanın üzerine askeri göndererek telef etmek gibi; gelecek günler gelmeden "Öyle olursa, böy­le giderse düşüncesiyle" evlilikteki sabır kuvvetini tüketerek ümitsizliğe düşmek... Gelecek günler, henüz gelmemiş, ge­celerin nelere gebe olduğunu; ancak Allah bilir. Belki bera­berinde çok güzel mutluluklar getirir.

Kabaklı Kiş Tarifi

  • aSYa

Kahvaltı, şarküteri ürünlerinin zengin görüntüsüyle kotarabildiğimiz kolay bir davet gibi gelir herkese. Oysa çoğumuz ne zaman birilerini kahvaltıya çağırsak hem öğüne uygun hem de doyurucu ve farklı tatlar arayıp dururuz. Misafire verilen değer onun için yapılan hazırlıkların zorluğuyla ne kadar alakalıdır bilinmez ama siz de kahvaltı sendromu yaşayan bir ev sahibiyseniz, Kiş tarifini kaçırmayın derim!

KABAKLI KİŞ

HAMUR MALZEMELERİ
• 2 su bardağı un
• 1 yumurta
• 100 gr tereyağı veya margarin
• ½ su bardağı yoğurt
• 1 çay kaşığı tuz

Modern Aile

  • Mavi Kelebek

Geleneksel aile yapımız iki eksene oturmuştu: Yaşlılar ve ço­cuklar...

Toplumda hem yaşlıların, hem de çocukların önceliği vardı...

Çocukların önceliği sevgi merkezli, yaşlılarınki saygı merkez­liydi...

Geleneksel değerlerimizden kopuş süreci içinde çocuk ve yaş­lı eksenli aile yapısından da koptuk...

Televizyon eksenli, para merkezli bir aile yapısına geldik!

Tabiatiyle ailelerimiz yaşlıların tecrübelerinden de, denetim­lerinden de uzaklaştı...

Bundan da başta çocuklarımız olmak üzere, herkes derece de­rece etkilendi.

Dünyanın ilk katlanabilir ve esnek ekranı

  • cagdas

Japon elektronik devi Sony, dünyanın ilk katlanabilir ve esnek ekranını ürettiğini açıkladı.

Tam katlanabilir 4,1 inç OTFT tam renkli OLED (Organik Işık Yayan Ekran) olarak isimlendirilen ürün, organik yarı-iletkenlerle kaplanmış çok ince esnek materyalden oluşuyor. Ekran, bir kalemin etrafına sarılabilecek kadar ince ve esnek.

Sony'den dün yapılan açıklamada, 1000 kere rulo yapıldıktan ve gerildikten sonra dahi ekranın görüntüleri oluşturmasında bir bozulma olmadığı belirtildi. Ekranın, geleceğin esnek cep aletlerine, elektronik gazetelerine örnek olması bekleniyor. Bir insan saçından daha ince olan ekran, 432 x 240'lık çözünürlük sağlıyor.