31 Mayis 2010 tarihli konular

Kek yapımında püf noktalar

  • Lokman

Hazırladığınız kekin üzerine eritilmiş çikolata dökeceğiniz zaman, çikolataya biraz tereyağı katın. Hem lezzet verir, hem de çikolatayı yumuşatır. Kek kalıbınızın içine hamurunuzu dökmeden önce ortasına bir şerit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pişirdikten sonra kolayca çıkarabilirsiniz ya da keki fırından çıktıktan sonra 15 dakika ıslak bir bez üzerinde bekletirseniz, bıçağı kekin çevresinde şöyle bir dolaştırdıktan sonra kalıbından kolayca çıkarabilirisiniz. Ancak kek hamurunu kalıba dökmeden önce kalıbı yağlamayı da unutmayın.

Çocuk babanın yakın ilgisine muhtaç

  • Nisan Yagmuru

Babasına her defasında, “Büyüyünce senin gibi olmak istiyorum” diyen bir erkek çocuk ile babası arasında geçen hikaye, erkek çocukların babanın yaşantısını ne ölçüde taklit ettiklerini izah eder. Babanın anlatımıyla aktarılan hikaye şöyle devam ediyor: Bir gün, çocuğum doğdu. O dünyaya geldiğinde, yetişmem gereken iş toplantıları, seyahatler ve ödenmesi gereken faturalarla meşguldüm. Ben uzaklardayken o yürümeyi öğrendi, konuşmayı da. Biraz büyüdüğünde “Senin gibi olmak istiyorum baba” demeye başladı. İşyerine telefon açıp “Baba eve ne zaman geleceksin?” diye sorardı. “Ne zaman geleceğimi bilmiyorum oğlum ama geldiğimde birlikte güzel bir vakit geçireceğimizden emin olabilirsin” derdim.

Yıllar öylece geçip gitti. Oğlum on yaşına geldi. Ona güzel bir top aldım. “Top için teşekkürler baba!” dedi, “Haydi oynayalım” diye ısrar etti. “Bugün olmaz, haftaya tamam mı?” “Tamam” dedi fakat yüzündeki gülümseme eksilmedi. “Büyüyünce baba” dedi, “Ben de senin gibi olmak istiyorum.” Oğlum önce ilkokuldan, sonra liseden, sonra üniversiteden mezun oldu. Bu durumda başka birçok baba gibi benim de söylemem gereken bir şeyler vardı. “Seninle gurur duyuyorum” oğlum dedim. “Gel şöyle biraz oturalım, sana diyeceklerim var.” Başını salladı, gülümseyerek: “Arkadaşlara sözüm var baba” dedi. “Sen arabanın anahtarlarını verebilir misin? Sonra görüşürüz, olur mu?”

Mekanik işleme merkezleri

  • Hakan

C4000 güvenlik bariyeri ve M4000 çok ışınlı güvenlik bariyeri mekanik işleme hattı önündeki yükleme ve boşaltma istasyonuna operatörleri erişime karşı korur. Her iki koruyucu cihaz birlikte çalışmak üzere yapılandırılmıştır.

Boş bir kasa istasyona yerleştirildiğinde veya dolu bir kasa geri alındığında C4000 güvenlik bariyerinin ışınları bölünür ve M4000 çok ışınlı güvenlik bariyeri bunun üzerine koruyucu fonksiyonu üstlenir:

Robot kasaların yükleme ve boşaltma sırasında çalışmaya devam edebilir. Robot sadece M4000 kesildiğinde çalışmayı keser. Güvenlik cihazları, örn. UE440 gibi bir güvenlik arayüzü ya da UE4470 gibi emniyet kontrol aygıtları kullanılarak bağlanır ve değerlendirilir. IQ40 endüktif sensörleri kafeslerin istasyondaki mevcudiyetini sinyal ile bildirir.

Her İşte Hayır Olduğuna İnanmak

  • Altuğ Öztürk

Güçlü bir imana sahip, Allah'ın gücünü gereği gibi takdir edebilen ve O'na yakın olan müminler, Allah’ın kendileri için yarattığı her olayda tevekküllü davranır ve her şeyde mutlaka hayır olduğuna inanırlar.

Tam olarak iman edemeyen, Allah’a gereği gibi teslim olamayan insanların yaşadıkları yıkım, üzüntü ve çaresizlik gibi duygular, müminlerde görülmez. Müminler Allah’ın kendileri için yarattığı kaderden razıdırlar. Ve Kuran’da bildirilen:

"… belki, bir şey hoşunuza gitmez, ama Allah onda çok hayır kılar." (Nisa Suresi, 19)

Kalp krizi cinsellikten uzaklaştırıyor

  • Nisan

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, kalp krizi geçirenler, kendilerini öldürebileceği korkusuyla cinsellikten uzak duruyor.

Amerikan Kalp Vakfı'nın yıllık konferansında sunulan ve bin 700 kişi üzerinde yapılan araştırmada, cinsellikten uzak duranların çoğunlukla doktorlarının bu konuda bilgilendirmediği hastalar olduğu ortaya çıktı.

Araştırmayı yapan Dr. Stacy Tessler Lindau, kalp krizi geçirenlerin cinsel birleşme sırasında ölme riskinin "çok düşük" olduğunu belirtti.