29 Mayis 2010 tarihli konular

Birlikte ibadet etmek aileyi güçlendirir

  • Mavi Kelebek

Eşler arasındaki ortak alanları artırmak, yeni paylaşım anları oluşturmak evlilikte bağlılığı ve muhabbeti pekiştiren önemli etkenlerden. Karı-kocanın ortak beğeni sahibi olması, hayata aynı gözle bakabilmesi, uyumlu olabilmesi bu anlamda çok önemli. Ne var ki hiçbir çiftin bire bir aynı şeylerden hoşlanması, her zaman birlikte aynı faaliyetleri yapması mümkün değil. Fakat güzel bir kulluk içinde, ibadetlerle süslenmiş bir yaşamı kendilerine gaye edinen çiftler son derece hayırlı bir noktada birleşiyor. Dünya ve ahiret kazancı adına belki de en üstün güzelliklere böylece ulaşmış oluyor.

İki dünya saadetine ulaşma hedefi ile kurulan evliliklerde eşler birbirlerine her konuda destek vermeye çalışırlar. Dünya işlerinde olduğu gibi ahiret sermayesi olan ibadetler konusunda da birbirinin destekçisi olan karı-koca mutlu, huzurlu ve sevgi dolu bir evliliği daha çabuk elde etme fırsatına sahip olur. Zira ibadetlerdeki ruhu ve kalbi besleyici manevi güç, insan tabiatındaki kötü huyları törpüler. Kötülüğe sevk eden nefis ve şeytana karşı panzehir, Allah’a yakınlaştırıcı bir güç olur.

Bilgisayarlı ceviz kırma makinası yapıldı

  • Hakan

Gaziantep Üniversitesi Teknoloji Merkezi`nde (Tek-Mer) 3 yıl süren çalışma sonucunda, cinsine göre program seçenekli otomatik Ceviz Kırma Makinesi yapıldı.

Tamamen elektronik kontrollü olan ceviz kırma makinesinin, cinsine göre hassas ayar yapılabilme ve bilgisayar programlı olması nedeniyle dünyada bir ilk olduğu, 4 kırıcı çeneyle saatte 3 bin 600 adet cevizi kırabildiği belirtildi.
Gaziantep Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Otomotiv Bölümü öğretim görevlisi ve Proje Sahibi Seyfettin Bozbaş, sanayicilerden gelen talep üzerine 3 yıl önce ceviz kırma makinesi yapmaya karar verdiğini söyledi. Ceviz Kırma Makinesi`nin mekanik, elektrik ve elektronik sistemlerin kombinezonlarından oluştuğunu ifade eden Bozbaş, projenin amacının, ceviz içinin herhangi bir zarar görmeden bir bütün olarak elde edilmesi olduğunu belirtti.

NİKAH

  • EYLEM

S.a BIR KIZ ARKADASIM ICIN BIRSEY DANISMAK ISTIYORUM BENIM ARKADASIM SUNNI SEVDIGI GENC ALEVI EVLENMEYI DUSUNUYORLAR CEVREDEKI SOZLERDEN DOLAYI ALEVI ILE SUNNININ EVLILIGI OLMAZ DIYORLAR IKISIDE MEZHEPLERINI DEGISTIRMEK ISTEMIYORLAR AMA IMAM NIKAHIDA BIZ SUNNILERDE SART BU EVLILIGIN IMAM NIKAHIYLA ILGILI BIZI BU KONUDA AYDINLATIRSANIZ SEVINIRIZ...SIMDIDEN TSK. EDERIZ ALLAHA EMANET...

Allah Sevgisi, Allah’ın Varlık Delilleri Üzerinde Düşünerek Artar

  • I.Akin

İman hakikatleri, Allah'a duyduğumuz sevgiyi, aşkı ve korkumuzu artıran çok önemli etkenlerdir.

Çevremizde gördüğümüz canlı ve cansız her şeyi Allah yaratmıştır. Yarattığı canlılardaki detayları inceledikçe, Rabbimizin büyüklüğünü daha iyi kavrarız. O'nun, ilmiyle kuşattıklarına şahit oldukça O'na olan sevgimiz de artar.

Sadece çocuk büyütmek için mi yaratıldın?

  • Sururi Bal

Bir tarafta çocuğu olmayanlar, öte tarafta çocuklarından şikâyet edenler...

Mesela gelişmiş bir ülke olan Almanya'da diyorlar ki: "Çocuk beslemektense köpek beslemek daha iyidir." Çünkü çocuk büyüyünce başa bela oluyor.

Yine Almanya'da sabah namazını kıldım çıktım, şöyle hava alayım diye... Baktım ki bir yaşlı kadın daha güneş doğmamış; köpeğini gezdiriyor. Dedim ki: "Bu köpeği çok mu seviyorsun?" "Tabii!" dedi. "Neden?" dedim. "Ben bu köpekten hiç zarar görmedim de ondan!" dedi. Köpek mezarlıkları bile var; "Biricik Doc'um burada yatıyor..." diye.

Çocuk sahibi olmak kolay; fakat Fatih'lerin anası olmak zor. İnsan geleceğini bilemez. Bu sebepten her şeyin hayırlısını istemek lazım... Belki o insan için çocuksuz olmak daha iyi. Bir aile tanıyorum. Arkadaş çocuğundan öyle çekiyordu ki, bana ağlayarak yalvarmıştı, "Dayanamıyorum. Dua et" diye...

Sağlıklı erkeğin cinsel yaşamı daha uzun

  • Nisan

Chicago Üniversitesinde yapılan araştırmada, sağlık durumu iyi veya mükemmel 55 yaşındaki erkeklerin cinsel yaşam süresinin daha uzun olduğu ortaya çıktı.

ABD'de yapılan bir araştırmada, sağlıklı erkeğin cinsel yaşam süresinin daha uzun olduğu ortaya çıktı.

Chicago Üniversitesinde yapılan araştırmada, sağlık durumu iyi veya mükemmel 55 yaşındaki erkeklerin, sağlıkları kötü veya vasat düzeydeki erkeklerle mukayese edildiğinde ortalama 5 ila 7 yıl daha uzun cinsel yaşamlarının olduğu belirlendi. Araştırmada, sağlık durumu iyi ya da mükemmel kadınların, sağlıkları kötü veya vasat olanlarla karşılaştırıldığındı 3 ila 6 yıl daha uzun cinsel yaşamlarının bulunduğu kaydedildi.

Sağlık durumları çok iyi veya mükemmel durumda bulunan erkek ve kadınlar, sağlık durumları kötü veya vasat erkek ve kadınlarla karşılaştırılırken, sağlığı iyi olan erkeklerin kötü olanlara göre 1,5 ve kadınların da 1,8 kat cinsellikle daha ilgili olduğu görüldü.