26 Mayis 2010 tarihli konular

Gençlere Sorduk; Hayattan beklentin nedir?

  • Sururi Bal

Bu ay sizler için genç arkadaşlara “Hayattan beklentin nedir?” diye sorduk. Açıkçası beklemediğimiz cevaplarla karşılaştık. Beklentinin anlamını çözmüştü genç arkadaşlar. Sınavları kazanmak, iyi bir okuldan mezun olup geliri yüksek bir işe girmek, sonra evlenmek, mutlu olmak, mutlu etmek gibi düşlerle sınırlı değildi istedikleri. Bir şeyleri beklerken hayatı kaçırmamak, anı değerlendirmek ve dünyanın cazibesine aldanmadan ahireti kazanmaktı hedefleri.
Kimi hayatın kısalığından ve fazla beklenti içine girmemek gerektiğinden söz etti, kimi de dünyada huzur ve mutluluk, ahirette Peygamberimiz’e komşu olmayı diledi. İşte gençlerin beklentileri…

GÜLNAR AKBULUT

ŞUURSUZ BEKLENTİLERDEN ALLAH BİZİ KORUSUN

Kadınlarımız vajinusmus olduğunu bilmiyor

  • Nisan

Türkiye'de özellikle cinselliğin ayıp diye bastırıldığı bölgelerimizde en büyük kadın rahatsızlığı vajinusmus.

Soru: Sayın Kiper vajinusmus nedir, nasıl bir rahatsızlıktır?

Dr. Kiper: Cinselliği dünyanın en büyük ayıbıymış gibi öğrenen çocuklar büyüyünce büyük sorunlar yaşıyor. Kadınların yaşadığı en ciddi sorun bu; yani "vajinusmus." Yani hiçbir fiziksel engel olmamasına rağmen kadının cinsel ilişkiye girememesi. Aslında psikolojik birrahatsızlıktır. Biz bunu başarıyla tedavi ediyoruz. Erkeklerimizde ise "erken boşalma" sık görülüyor. Aslında erken boşalma bir rahatsızlık değil, cinsel bir uyumsuzluktur.

Ben binlerce erkeği tedavi ettim, şimdi hepsinin çok mutlu cinsel hayatları var. Tedaviye gelirken tedirgin başlıyorlar ama sonra çok rahatlıyorlar. Türk insanı artık cinsellikten de cinsel rahatsızlıklardan da utanmıyor. Çünkü herkesin başına gelebilir.Hiçbir farkı yok. Bazı hastalarımız cinsel rahatsızlıkları farklı algılıyor. Oysa cinselliği yaşamak nasıl hayatın normal bir parçasıysa, hastalığı da tedavisi de normal bir şey. Ben yıllardır Türk insanına bu konuda yardımcı oluyorum.

İlk Türk lisanslı kamyonet `Turkar` Bauma 2010 Uluslararası İş Makineleri Fuarı`na katılacak

  • cagdas

Eskişehir`de kurulu Hisarlar AŞ,3 yıllık çalışma sonucu ürettiği ilk Türk lisanslı kamyonet ``Turkar`` ile Almanya`da açılacak Bauma 2010 Uluslararası İş Makineleri Fuarı`na katılacak.

Hisarlar AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fazlı Türker, son üç yıldaki Ar-Ge çalışmaları sonucunda tamamıyla özgün tasarımlara dayalı N1G kategorisinde Türkiye`nin ilk 4x4 çok amaçlı hafif mini kamyoneti Turkar`ın prototip üretimlerini gerçekleştirdiklerini anlatan Türker, şöyle konuştu:

``Turkar`ı 2010 yılının ikinci yarısından itibaren seri olarak üretmeyi hedefliyoruz. Fabrikada ilk beş yılda yaklaşık 10 bin aracın üretilmesini planlıyoruz. Buna göre dönem sonu itibariyle 600 kişilik bir istihdam ve yüzde 30`u ihracattan kaynaklanmak üzere 400 milyon Avro`luk bir ciro hedefliyoruz. Bauma 2010 Uluslararası Fuarı, Turkar`ın Avrupa ve dünya pazarlarına açılabilmesi için büyük anlam taşıyor. Turkar hafif arazi kamyonları Bukan ve Alakan adı verilen iki ayrı modelde iki versiyonlu olarak üretilmektedir. Bukan eski Türkçe`de güçlü, yenilmez anlamındadır. Alakan ise fatih, fetheden anlamına gelen Alagan`dan türeme bir isimdir. Turkar Bukan ve Alakan`ın iki versiyonu bulunmaktadır. Araçlar 4 ve 6 tekerli olmak üzere opsiyonlu olarak üretilmektedir.``

Çocuğunuzu tehdit eden zehirler

  • Nisan Yagmuru

Neşeli bir hafta sonu pikniğinin oğlunun ısırdığı zehirli bir mantar ya da küçük kızını sokan bir grup arı yüzünden kâbusa dönüşmesini kim ister?

Küçük afacanlar göz açıp kapayıncaya kadar bir avuç hapı yutabilir, çamaşır suyunu kafasına dikebilirler. Kibritleri ağzına sokabilir, naftalinin tadını merak edebilirler.

İki uzman doktor Dr. Yusuf Cem Kaplan ve Dr. Ömer Demir’in anne babalar için hazırladığı ''Çocuğunuzu Tehdit Eden Zehirler'' kitabı, çocuğunuzun başına gelebilecek tüm olası zehirlenmeleri ve alınabilecek tedbirleri içeriyor.

Rehber, ilaçlardan evde kullanılan kimyasal temizlik maddelerine, gaz ve ağır metallere kadar “zehirlenme potansiyeline sahip” tüm şüphelileri inceliyor. Dr. Yusuf Cem Kaplan ve Dr. Ömer Demir, anne-babalar için hayati önemde soruları yanıtladı:

Hayatınızı kolaylaştıracak mutfak sırları

  • Lokman

Nane Kokusu

Nanenin kokusunu artırmak istiyorsanız, üzerine biraz toz şeker serpin. Daha çok koku verdiğini göreceksiniz.

Evdeki Yemek Kokuları

Eve yayılan ve sinen yemek kokularını hafifletmek için bir kabın içine biraz sirke koyup hafif hafif kaynatın veya pişirdiğiniz yemeğe biraz sirke ilave edin.

Hayır, evdeki yemek kokusunu azaltmak değil, evi mis gibi kokutmak istiyorum diyorsanız; bir tavaya şeker ve tarçın koyup hafif ateşte kavurun.

Pasta Meyveleri

Pasta yaparken kullanacağınız meyveleri toz şekere bulayın. Böylece, meyveleriniz daha uzun süre dayanacaktır.